• türkiye’nin koronavirüs rakamlarını dünya sağlık örgütü normlarına uygun bir biçimde açıklamadığı için verilen notadır. çocukça faşizmini zamanla sistematikleştiren akp’nin bütün hilesinin gün yüzüne her gün çıktığını zaten çomar olmayan biri görür, ama buna destek veren almanya’ya da şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

    halkın sağlığıyla oynayanların ve halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlayanların allah belasını versin.

    (bkz: bütün dünya almanın daşşaaanı yisin)

    kaynak
  • bizim vaka sayılarımız kendilerinden daha az çıkıyor diye kıskançlıklarından ne yapacaklarını şaşırdıklarının resmen göstergesi olan nota . kıskançlıkta bi yere kadar kardeşim. siz çomarlarınıza maske taktırıp vaka sayılarınızı düşük tutamıyorsanız bari vaka sayılarını düşük tutanlara çamur atmayın be.
  • kendi vatandaşlarını türkiye'de hapisten kurtarınca türk hukukunu öven almanya, bu sefer iş sağlığa gelince yalakalık yapmamış.

    tanım: başka notaların izleme ihtimalli olay
  • ya birader bizim hayatimiz yalan.
    cidden bazi insanlarda huy olur. bazen menfaati olmadan bile yalan soyler. o refleks birturlu degismez. aksam ne yedin desen, onu bile dusunur soyler. bizim durum biraz o. istesek de dogruyu soyleyemeyiz artik. biz dogruyu soylesek inanir misiniz su saatten sonra?
  • almanya bile bizi bizden daha çok düşünüyor. tüm ülke hipnoz edilmiş, başka bir açıklaması yok bunun.

    edit: aktroller hemen damlamış mesaj kutuma. ülkeye rusya'dan sonra en çok alman turist geliyormuş da kendi vatandaşını düşünüyormuş da. bak adamlar ne güzel kendivatandaşını düşünüyor, bizimkiler de biraz vatandaşını düşünüp şeffaf olsa, insanlar süslenmiş rakamları değil de gerçek rakamları görüp evlerine kapansalar. ama olmuyor değil mi? 2000 birden 30000 vaka olsa homurdanmalar çıkar, insanlar işlerine gitmek istemezler sonra sektörler falan durur, daha fazla ihtiyaç kredisi verilir, para geri ödenirken değerini daha da kaybetmiş olur değil mi?

    elin alman'ı diplomatik nota verdikten sonra sayılar şeffaflaşmış olursa otomatikman beni düşünmüş oluyor yazar kardeş. vatandaşa faydası olacak bir şeye de köstek olmayın be.

    edit2: son kez editliyorum, ulan yarın ülkenin tam bağımsızlığı tehlikeye girse, o desteklediğiniz trump işgale gelse enişte, enişte deyip boynuna atlarsınız siz. b.s gidin akşam akşam kafa açmayın.
  • reisin acilen çıkıp "sen kimsin ya?" demesini gerektirecek notadır. alternatif olarak nazi, hitler falan filan da kullanılabilir. sonra da kabuğuna çekilir, memleket için bazı kişileri terörist, fetöcü falan ilan eder; tutuklatır... falan filan işte. herkes rutini biliyor.
  • bir iki de rota verseler de accık gelişsek.

    tanım: alamanya'nın haddini aştığını* gösteren nota verme işlemi.
  • 'verilerle oynama, şeffaf ol' demiştir. sahiden insanın aklıyla dalga geçer gibi bu verileri yayınlarken insan utanır.
  • dikkat çekmek gerekir. almanya bizim gibi müzik notası vermez. kara delikte duyuldu reza notası. oradan da ticaret kısıtlaması yersek euro'yu 50 liradan toplarsınız.
hesabın var mı? giriş yap