• zorunlu not: başlığı baş örtülü diye belirtmemin sebebi daha önce bu baş örtülü insanlarla benzer problemler yaşamış olmamdan dolayıdır. nedense en fazla problemi bu insanlar çıkarıyor hastanelerde. nedense başı açık olarak tanımlanmak zorunda kalan insanlar bu tür problemler yaşatmıyor ya da ben denk gelemedim.

    not2: baş örtülü olarak açmama laf edenlere söylüyorum. sizin bu zihniyetteki insanları sırf baş örtüsü takıyor diye savunmanız yüzünden bu kişiler tepemize çıkmaya başladı. baş örtülü veya türbanlı mağduriyetinin artmasına sebep olanlar sizsiniz. saygısızlık yapan insan o kişi olduğu halde baş örtülü olduğu için yine o kişiyi mağdur yapmayı başardınız. bravo size. ülkenin sizin gibi aydınlara ihtiyacı var.

    bugünün rezaleti benden rezelatseverlere gelsin. umarım beğenirsiniz.

    ben yılda en fazla 1-2 kere hastaneye giden bir insanım. bir sorunum olduğunda da önce bir kaç gün beklerim geçmesi için, hala geçmezse de hastaneye randevu alıp giderim.

    neyse geçen hafta başlayan mide ağrımın eczaneden danışarak alıp kullandığım ilaçlara rağmen geçmemesi üzerine randevu alıp hastaneye gitmek zorunda olduğumu anladım. sonra internet üzerinden mhrs'den, gastroenteroloji polikliniğinden randevumu aldım ve bugün de randevum için hastaneye gittim.

    randevu saatim olan saat 10'dan 15 dk önce hastanede olup, kaydımı da yaptırdım ve ilgili polikliniğin önünde beklemeye başladım. fakat polikliniğin önü insan doluydu ve her zamanki gibi çoğunluğu da baş örtülü teyzeler oluşturuyordu, hastanede sıra beklemek kalktığı(!) halde insanlar sırada bekliyordu. neyse ben zaten saat 10'da girip 3 dk sonra çıkacağım için rahattım.

    saat tam 10 oldu. içerideki hasta çıktıktan sonra benim girmem gerekiyordu. 1 dk sonra hasta çıktı ve ben kapıya doğru yönelirken baş örtülü bir teyze ve eşi olduğunu düşündüğüm amca içeri girmeye yeltendiler.

    ben, teyze ve amcaya benim sıram olduğunu, saat 10'da randevum olduğunu söyledim. fakat teyze yüksek tonda bir sesle 2 saattir sırada beklediklerini, sıranın kendilerini olduğunu ve kendilerinin girmesi gerektiğini söyledi. (bu arada kapının üstünde sırayı göstermesi gereken tabela çalışmadığı için orada bekleyenler kendilerince bir sıra düzeni oluşturmuşlar galiba.) ben de onlara randevumun şimdi olduğunu, sıraları gelmişse bile benden sonra girmeleri gerektiğini güzelce belirttim. fakat teyze öyle olmadığını söyleyerek, beni saygısız olarak itham ederek bağırmaya başladı. sonra diğer baş örtülü teyze ve 1-2 amca da destek vermeye başladı bunlara. ben de asıl kendilerinin saygısızlık yaptığını belirttim ve bunun üzerine üstüme yürümeye yeltendiler.

    diğer insanların dikkatini çekmişken olayın daha fazla büyümemesi için buyrun şimdi siz girin ama sizden sonra ben gireceğim diyerek olayı kapatmak istedim fakat orada olay esnasında da destek vermiş, tartışma çıkarmaya hazır bir baş örtülü teyze; hayır onlardan sonra biz gireceğiz dedi. ben de yüksek sesli bir şekilde dedim ki bu kişilerden sonra ben gireceğim, randevum olduğu halde girmemi engelliyorsunuz, sizin sıranız beni ilgilendirmiyor dedim.

    sesimi yükseltince birden şaşırıp, sustular ve kendi aralarında söylenmeye başladılar.

    ben de medeniyet görmemiş, saygısız ve hastanelerin çoğunu dolduran bu insanlardan bir önce uzaklaşmak için içeridekilerin çıkmasını bekleyip, içeri girdim, ilacımı yazdırdım ve hızlı adımlarla uzaklaştım hastaneden.

    edit2: başlığı anadolu çomarı olan hasta rezaleti olarak açmam gerekiyordu galiba.birisi değiştirsin bari.

    edit3: gastrodan kafana göre randevu alamazsın diyenler için gelsin bu. herhangi bir hastaneden baktım.

    edit4: madem randevu alabilmek gibi bir sistem var, bu insanlar da randevu alıp gelsin o zaman. sabahın 6'sında sıra almak için gelip beklemesi beni ilgilendirmez.
  • o kadar da büyük rezalet değildir. devlet hastanelerinin günlük rutini lan bu.
  • baş örtüsüyle bağdaştırmaya çalıştığım ancak henüz başarılı olamadığım rezalet hikayesi.

    akp'nin paralı tuttuğu bir troll böyle saçmalayabilir ancak, başka türlü ihtimal veremiyorum.
    olay gerçekten olmuş olabilir, sırada bekleyen kişilerde hikayede kontrol edilip edilmediğini anlayamadığım şekilde aslında 9:45 randevusuna sahip olup da yazar gibi beklemek zorunda kalmış olanlar olabilir; veyahut hakkaten yurdum insanı randevu mantığını benimseyememiş ve planlı programlı yaşayanlara eziyet çektirmiş olabilir.

    hepsine eyvallah. ama bu yaşanan olayın başlığını "baş örtülü" diye tanımlamak, art niyetin en güzel vuku buluşlarından biridir.

    anlamayana not: atespor.
  • beynine oksijen gitmeyen bir yazarı afişe etmiş bir rezalettir. öncelikle madem tabela çalışmıyo sıranın kendinde olduğu sonucuna nasıl vardın saatin 10 olmuş olması sıranın sana geldiği anlamına gelmez. belki o başörtülü diyerek kendince aşağılamaya çalıştığın kadının sırası senden öncedir ve sen onun sırasını gasp etmeye çalışıyosun. bu yazarın bir an önce doğru nefes alma tekniklerini öğrenmesi gerekmekte aksi halde beyin amcıklaması geçirmesi işten bile değil.
  • hikayede kürt ve alevi figürlerinin eksikliği dikkat çekmiştir.
  • lan siz harbiden geri zekalısınız ya da ciddi trollsünüz. oturdum okudum o kadar işin içinde. çıkardığım şu.

    - bre geri zekalı bunun başörtüsüyle ne ilgisi var?
    - bu tür tartışmalar hep oluyor, burda teknik kısımda sorun var ekran çalışmadığı için böyle bir tartışma çıkmış. doktora danışsaydınız çözerdi muhtemelen sorunu.
    - ayrıca çok abartıyorsunuz her şeyi, biliyorum ben de nefret ediyorum hastaneden ama bunun başörtüsüyle ne alakası var? saçma sapan laflarla insanlara vurmaya kalkışmayın.
    - gelişmiş bir ülkede olsa rezalet olarak nitelendirirdim, o ekran bozulduğunda direk yeni ekran takarlar çünkü. ama burası üçüncü dünya ülkesi, maalesef böyle.

    tanım: olmayan rezalettir, burada normal bu üzgünüm ama. ayrıca başörtüsüyle de hiçbir alakası yoktur. provokasyondur.
  • kapısı güvenlikli sitede büyüyüp, hep özel hastaneye giden kişi beyanı.

    "sağlıkta devrim yaptık" ve "randevu sistemi süper ya" diyenlere inanan kişileri de görmemizi sağlamıştır.

    mhrs sistemi çoğu hastanede işe yaramıyor. sıra halen devam ediyor. siz bakmayın reklamlara.

    ayrıca konunun başörtülü teyze ile alakası nedir anlamadım. mini etekli bir sarışın olsa tartışma yaşanmayacaktı sanırım.

    rezalet sensin, başörtüsü de sana girsin.
  • bütün baş örtülüleri yaftalamak yanlış bir hareket olsa da, gözardı edilemez çoğunluğunda durumun böyle olduğu net olduğundan şaşırmadığım rezalettir. başlık sahibine de geçmiş olsun.

    randevusu geldiği halde içeri alınmayan insan için "pamuklar içinde mi büyüttüler seni" demekse ayrı bir oha detayı. türkiye neden gayrimedeni sümük ortadoğulu bir ülke? bakınız bakış açısı bu çünkü.
  • (bkz: glu glu)

    teyzeler...
hesabın var mı? giriş yap