• sahrayıcedit'te a101 markette marketi yaparken kolonları kestiklerini ben öğrendim. kolonların kesildiğini markette kolon sayımı yaptıran alanında deneyimli mimardan öğrendim. bir binadan depoda yer açmak için kolon kesmek cinayettir. hatay depremini yaşadığımız şu günlerde,22 bin insanın öldüğü şu günlerde kolon kesmiş a101'in sahrayıcedit şubesi için istanbul büyükşehir belediyesi'nin ve a101'in genel merkezinin gereğini yapmasını ve acilen denetim yapılmasını ve gereğini yapması gerekiyor.
    konuştuğum mimarda binanın müteahhidiyle tartışmış müteahhit ise belinde silahını göstermiş sonra korkudan muhatap olmak istememiş.tedbir alınmazsa o kolonların kesilmesi deprem olursa burada 200 kişiye mezar olur!
    kanıt isteyen arkadaşlar olmuş bu yeterli kanıt değil mi?
    görsel
    sonumuzun bu avukat gibi olmasını istemiyorsak zincir market açılması için kolonları kesen dükkan sahiplerini şikayet etmemiz gerekiyor!allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun!

    görsel
  • bu durum doğruysa açık adres verin de not kağıtları yazıp apartmandaki dairelerin kapılarına sıkıştıralım. inanın, apartman sakinlerinin alttaki dükkanlarda dönenlerden haberleri olmuyor genelde. vicdani bir görevdir bu. dikkate alırlar almazlar onların problemi.
  • altında dükkan ve market olan binalarda oturanların bu konuda bir kontrol yaptırmaları gerekli bence.

    istanbulda da bu konuda çok sayıda problemli yapı çıkacağından eminim maalesef.
  • kimi kime şikayet ediyorsun ama bu işlemi yapan firmalara hukuki süreci başlatıp buna mükabil büyük para cezaları veremez misin...
  • rezalet
  • lüleburgaz ışıklardaki şubesinin yaptığı rivayet ediliyordu, ilk duyduğumda inanamamıştım. daha kötüsü galiba sadece o şubeyle sınırlı değilmiş..
  • şu son deprem bize şunu gösterdi ki zemin katında işyeri bulunan tüm binalar çok çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. işyeri sahiplerinin daha fazla alan kullanmak için kolon ve kirişleri kesmesi maalesef bu ülkede yaygın olan bir şey ve denetimi de bu muz cumhuriyetinde ne yazık ki yapılmıyor.

    mümkün mertebe altında işyeri, depo vs. bulunan binalardan uzak durunuz..
  • trol başlık. sahrayıcedit’te en az 15 tane a101 vardır. derdi geröek olsa gangisi olduğunu da söyler. deprem yağmacısının komşuluğu yazar. eksi yağmacısı.
  • bu tür marketler kolon kesmez, uğraşmaz yani. yeri ona hazır verirler. markete pazarlamadan önce mülk sahibi yaptırmış olabilir, asıl sorumlu onlardır. bir de a101, bim gibi marketlerin yerleşme düzenine kolonlar engel değil diye biliyorum.
  • bir bitmediniz. bitmezsiniz. o silah gösteren müteahhidi adam öldürmeye teşebbüsten hapse atacaksın. ailesi dahil kimse bir daha inşaat yapamayacak.
hesabın var mı? giriş yap