• araba egzozlarindan ya da bilimum bacadan cikan cesitli zararli kimyasallarin tum insanliga ait olan atmosfere ve ekosisteme zararlari tespit edilip bir an once toplu tasima harici arac kullanimi yasaklanirsa sonuna kadar destekleyecegim yasaktir. araba sahipleri kendilerine ait atmosferden yalitilmis bir pistte veya kendi mulklerinde binsinler arabalarina.
  • bir sonraki aşamada, açık havada nefes alıp vererek oksijenimizi ziyan eden kişilerin, kendi kişisel mülklerinde ya da özel olarak yalıtılmış alanlarda nefes tüketmeleri önerilir.
  • pek sevgili tiryakilerin muhtemelen beyne giden damarlarında sigara sebebiyle oluşan hasar sonucu ilginç argümanlarla karşı çıktığı olgu. sigara içmeyi ulaşım gibi bir zorunluluk sanmalarından anlaşılıyor vehamet. işin ilginci bu konuları tartıştığım tiryakilerin çoğunlukla sunabildiği tek argüman da bu. hem sosyal hem tıbbi açıdan incelenmeli.
  • sigara bağımlılarının sigarayı ekmek arası* yapıp tüketmeye başlamadıkları sürece %100 desteklediğim önlem. ooh, keyfe bak, beyefendiler canları istediği an sigara yakıp etraflarındakilerin soluduğu havayı kirletecekler, karşı çıkmak için de anca "önce kimyasallar yasaklansın", "önce arabalar yasaklansın" gibisinden zırvalayacaklar. çok yakındır, merak etmeyin. bugünkü artistliğinizi çok arayacaksınız.
  • insanlarin kendilerini zehirleme ozgurluklerine bir itirazim yok; fakat durakta yanima oturup fosur fosur kafama dumanini ufleyen veya bir cafenin bahcesinde otururken arka masamda tutture tutture butun dumanini ustume verip kokmama sebep olan ve beni de zehirleyen tipleri gordukce elimde olmadan destekleyecegim yasaktir.
  • bir kisinin toplu tasima kullanmak yerine her gun hummer'ina atlayip tek basina ise gidip gelmesi ne kadar ulasim gibi bir zorunluluksa, benim pufur pufur sigara icmem de o kadar nefes almak gibi bir zorunluluk oldugundan karsi ciktigim uygulama. hatta egzozu olmayan sahane elektrikli toplu tasima araclari varken bunlara yatirim yapmayan hukumetin anti-sigara yaklasimina da asiri derecede sinir oluyorum nedense.
    bununla birlikte, daha okudugunu anlamayi beceremeyen, sadece sigarayi sevmedigi icin etrafa hakaretler yagdirabilecegini dusunen insanlari da bu vesileyle buradan kinamak istiyorum.

    ben anlasilacak dilden ozet geceyim en iyisi: (bkz: her kusu siktik bir leylek kaldi)
  • sigara dumanının sağlığa ne kadar zararı olduğundan geçtim, marul bile kanser yapıyor ne de olsa. ama kaldırımda sigara içen insan benim havamı bok gibi kokuttuğu için gözümde kaldırıma sıçan insandan farklı değildir. kaldırıma sıçmak yasak mı bilmiyorum ama eğer ona izin yoksa buna da olmasın. osurmak da ihtiyaç, ama osurarak gezmiyoruz. herşey resmi olarak mı yasaklanmalı yahu, biraz düşünce yeter gibi.

    zöe: evet biliyorum hala çoğunluktasınız.

    mesajlar sonrası editi: yahu pardon, ben elitist kaltağın tekiymişim meğer, kendi keyfime göre yasak konsun istiyormuşum. sigara içenin keyfi konusunda yorum yapan olmadı niyeyse. bir de, osurarak gezmediğimiz kısmı benim saflığımmış, aslında kaldırımda osurarak gezilebiliyormuş. aklıma yanayım ki ben tutuyorum senelerdir. e madem yasak değil, var gücümüzle osuralım hepimiz. evet.
  • -özellikle* yağmurlu bir havada(yağmurdan korunmak adına durak çatısı altında toplaşmak, yağmurlu havada kötü kokuların giysilerle daha bir sevişgen olması, içine sinmesi)- toplu taşıma araçlarının (otobüs, tramvay,tren vs..) duraklarında beklerken değil yanımızdaki, sıranın en ucunda sigarasını tüttürüp dumanını bizimle paylaşan (evet beni sinirlendiren bir durum) insanlar olduğu sürece hayata geçirildiği zaman alkışlayacağım uygulama. ister yağmur yağsın isterse hava güneşli olsun, farketmez. durak olarak adı geçen mekan da bir kamu alanıdır ve ilk başta burada yasaklanması farzdır(!)
  • pek siklenmeyecek yasak olacaktır. sanki kapalı alandaki sigara yasağı çok takılıyor da...
  • (bkz: her kuşu siktik bir leylek kaldı)
    artık kapalı alanlarda sigara içmiyoruz, siz sigara içmeyenlere zarar vermiyoruz. mağdur olanların iktidar olunca rövanş duygusuna kapılıp, eskiden mağdur oldukları konuda saçmalaması olayının bir örneğini daha yaşıyoruz.
    sigarayla arabayı karşılaştırmayın, arabalar çok rererö diyorlar. arkadaşıım, tamam arabalar yasaklanmasın ama çevreye daha az zarar vermesi sağlanamaz mı? sen 200 beygirlik, hayvan gibi güçlü ve hayvan gibi doğayı kirleten arabanla başlasana önce bu çevreciliğe? açık alanda sigara içilmesi yasaklansın diyenlerin hepsi yeni nesil hibrid arabaları kullanıyorsa, yemin ederim şimdi sigara paketimi kırıp bir daha ne evimde ne yolda sigara içmeyeceğim. ama ben doğayı kirletme hakkına sahibim, istediğim arabayı kullanırım, ve arabayla doğaya sigara içenlerden çok daha fazla zarar verirken onların sigaralarına bulaşırım diyorsan, diyecek bir şey yok.
    bak daha deodorantlardan, sanayi tesislerinden, nükleer santrallerden falan bahsetmedim dikkat ediyorsan.
hesabın var mı? giriş yap