• acının vücud bulmuş halidir kendisi. bilirsiniz hepimizin msninde gece gündüz oturumu açık insanlar vardır. "uyuyorum... zzzz" (allahım ne iğrenç efekt), "okuldayım" yazar bunların iletilerinde. işte bu duruş buram buram burjuvazi kokuyor dostlarım. bana kızmayın ama böyle. çünkü akranlarım gece ordan burdan film indirirken bilgisayarlarını açık bırakabiliyorlar. ama benim ebeveynlerim makinanın çalışmasının hemen ardından kıpır kıpır oluyorlar. iki saat sonra gelip "hadi biraz kapat da dinlensin bilgisayar" diyorlar. gece açık bırakmaya kalksam fişini çekiyorlar. neden çünkü ben tasarruf yapması gereken bir memur çocuğuyum. bilgisayar çalıştırılmamalı, kombi sıcak su yüzünden alev gibi olmamalı... neyse ben gidip makinayı biraz dinlendireyim. size de diyeceğim tek şey şudur. "şekerleme yapmaca...zzzz..." *
  • bilimum ozel sektor calisani cocuklarindan daha sanslidir. devlet memuru dedigin bin liradan asagi almaz, ozel sektorde adami 300 liraya bile calistirirlar.

    cok konusmasin memur cocugu.
  • derdi zoru maaşı giderlere denkleştirmeye çalışan (ya da sadece takıntıdan ötürü bütün makinaları kısıtlı kullandıran) ama diğer mesleklerde çalışan ebeveynlerin çocuklarından çok da farklı değildir . (bkz: memur çocuğu), (bkz: isci cocugu olmak).
  • harddisk'i daha erken bozulacak insandır. harddiskler sürekli açılıp kapatmak için değil sürekli çalışmak için tasarlanmıştır. yeni harddisklerde açıp kapatmanın ömrü kısaltmayacağını iddia ediyor üreticiler ama ben pek ikna olmadım.
  • bence gene de acıların çocuğudur. burda memur çocuğu olsa olsa bir örnektir, betimlemedir. işçi çocuğu da girer 300 ytlye çalışan adam da. nelere takılıyosunuz la?! vallaha usandım bu yeni sözlükten arkadaş.
  • farkında olmadan küresel ısınmaya karşı bir önlem almış olan çocuktur..
  • farkına varması sağlanarak küresel ısınmaya karşı bir önlem almaya zorlanmış memur çocuğu da olabilir bu.
  • memurunu çocuğunu bilmem lakin bunlar "olm ne biçim elektrik yakıyo bu biliyon mu" derler. "pilden yiyo" falan derler.
hesabın var mı? giriş yap