• femizmin f'sinden haz etmediğim halde sonuna kadar haklı bulduğum istektir. hoş bu isteği de feminizm ile bağdaştırma mecburiyetinde de değiliz. insanlıktan nasibini almamış ve analarının 2 gram adap öğretmedikleri davarların, bacaklarını 90 derece açmak suretiyle, yanlarında oturan hanımefendi ya da beyfendiye sinir bozukluğu yaşatma lüksleri yoktur. bu kendilerini her şeyi yapma ve her şekilde kendi istedikleri şeyi yapmaya programlamış bu medeniyet ve eğitim yoksunlarını, her nerede olursa olsun, toplu taşımada, orda şurda, burda... "bacaklarınızı kapatır mısınız lütfeeeeeen" diye yüksek ama oldukça yüksek bir sesle uyarmak ve hatta kendi el ve ya bacaklarınızla yapacağınız kuvvetlice bir ittirme hareketiyle desteklemek şarttır. böylelerini rencide etmek hepimizin boynunun borcudur.
  • hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa anlaşır ama malesef bu ülkede özellikle toplu taşıma araçlarında sürtünmeyle tahrik olup karşısındakini de tahrik edeceğini zanneden insanlar da var.
  • feminist değilim. feministlerin de birçok tutumunu eleştiririm, hatta pek de sevmem. lakin bunları ciddi ciddi söylüyor, daha önce bu tacizle hiç karşılaşmamış olamazsınız. galiba hiç otobüste bacağı açmak suretiyle kadınları okşayan şerefsizlerle karşılaşmadınız. bacağını size sürterek tahrik olan erkeklerle başkalarını bir tutmuşsunuz tebrikler. bacağını açan kadın ne ayrıca ya. sadece ben mi görmedim acaba bacağını hayvan gibi açıp yanındakine sürtünen kadın? toplu taşıma araçlarında elleyen, yaslayan, mıncıklayan, okşayan veya oturduğu yerden bacağını size sürten bir güruhun karşısına argüman olarak kilolu kadınları koymuşsunuz. sizin gibilerle aynı dünyada yaşamaktan utanıyorum, empati acizi sığırlar.
  • peki ya toplu taşıma araçlarında yanımıza oturduğunda bacağının hatrı sayılır bir kısmını bacağımızın üzerine koyan devasa kıçlı yağlı teyzeler ne olacak? tombul kollarını da koluma yapıştırmalarından bahsetmiyorum bile. böyle durumlar için fırlatma düğmesi de yapsınlar.
  • aslında haklı olan önerme. ulan biz de erkeğiz, ama bazı kırolar var ki babasının koltuğunda otururmuş gibi yayılıyor metro-metrobüste. bu dallamalarla çok tartıştım, bazıları afedersin diyerek ayağını topluyor bazıları da laf atıyor sonra başlıyor küfürleşmeler.**
  • en son söyleneceği en başta diyelim de kavga cıkmasın.. "sırf yanındaki hatuna temas etmek için yayılan erkekler ve de nasılsa kadınım o toplansın mantıgıyla yayılan kadınlar bunu yapmasın çok ayıp ediyorlar"

    neyse gelelim esas konuya..

    bu kampanya bu memlekette sökmez arkadaş, nasıl ki sosyo ekonomik geçmişimiz ve de geleneğimiz demokrasiyi kaldıramamış ve millet olarak modern olamadan postmodernizme kaymışsak bu konuda da bir grup çakma entelin sosyal sorumululuk yapıyorum hevesinden öte gitmeyecektir.

    tıpkı kocasından dayak yiyip de kurtarmaya gelene "sanane lan kocamdır döver de sever de" diyen mukaddes türk kadını gibi kadınların kahir ekseriyeti bu kampanyaya ilgi göstermeyecektir. haberleri dahi olmayacaktır da. çünkü öğretilen en baştan beri kadın ve erkeğin insan olmak gibi ortak bir paydaya sahip olmadıkları mantığıdır.. bu hanım kızlar yabancı erkeği de türkiyedekinden farklı sanır türkiyede tek boş kalan yer de olsa erkek yanı olunca oturmayıp yurt dısına cıkınca toplu taşımada özellikle erkeklerin yanına oturma eyleminde olurlar..

    neyse bunu da bir kenara bırakalım...

    canım ülkem türkiye'mde insanlar insan olma bilinciyle yaşamadıkça karsısındakini önce cinsiyetiyle görmeye devam ettikçe cinsel açlık bu denli salakça ve cocukca tatminleri tetikledikçe (yazar burda açlığınızı doyurmak için gidin her köşede sevişin demiyor) karsısınsakine öncelikle rahatsızlık vermemek adına onun alanını ve haklarını tanıma adına saygı göstermedikçe (yalnız kızlar da yanındaki cocuk yakısıklıysa değdirsin ne tatlı cocuk, yakısıklı değilse uff sapık dememeli) kampanya mampanya hikaye

    buna da neyse...

    bu arada.. şu kollektifler şu toplu taşımada yüksek sesle müzik dinleyip bir de kalitesiz kulaklıklarla etrafa dinletmeye calısanlara da bi el atsın sevabına valla buna daha cok ihtiyac var..

    bir not daha.. bu konuda facebookta paylaşılan resmin altındaki yorumlar koparıcı kesinlikle tavsiye ederim "senin anağğııza bacığğıza yapılsa " diye başlayanlar özellikle..
  • boktan bir eylemdir. bir bitmedi feminist zırvalarınız. yok bacağını toplaymış yok şöyleymiş böyleymiş. bu şehrin eğitimli ayıları(erkekleri) zaten anlıyor sizin rahatsız olduğunuz durumu kendini düzeltiyor. gel gelelim eğitimsiz sapık ayılara, onlar bu platformlarda takılmıyorlar kızlar. sizin rahatsız olup olmadığınızı da hiç mi hiç umursamıyorlar.

    lan önümde taciz ettiği kadın bağırıp tepki gösterince kadına osmanlı tokadı atan adam gördüm ben, sen kimi ehlileştirmekten bahsediyorsun? ben de üzülüyorum bu halinize benim de kız kardeşim var, yapabileceğiniz tek şey idare etmek yaşamaya çalışmak işte.

    kendini bu ayılardan soyutlayacak kadar maddi durumu olmayan feministlere sesleniyorum bu ayılar laf anlamaz. sizi darp etmenin yanında özellikle kadının yanındaki erkek 1.90 boyunca soba borusu gibi kollara sahip değilse direk erkeğe dalmaya meyilli ayılar bunlar, bu masturbatörlerin sonu yok. kezban kızların olmadığı gibi.
  • toplu yaşam kurallarından bihaber yetişen insanlara (kadın/erkek) yönelik yürütülmesi gereken "yolun ortasında durma", "sigaranı yüzüme üfleme", "otobüste ayakkabılarını çıkarma", "kaldırımda grup halinde yürüme", "yürüyen merdivende sağda dur", "asansörde sigara içme", "gece 10'dan sonra tv'nin sesini kıs", "sabah 9'dan önce akşam 9'dan sonra telefonla kimseyi rahatsız etme", "açıkta duran ekmekleri mıncırma", "tanımadığın insanlara 'sen' değil 'siz' de", "toplum içinde bağıra çağıra konuşma", "yere tükürme", "burnunu karıştırdığın elinle kapı kollarını tutma" gibi kampanyalarla beraber bizleri 2099 yılında medeni uluslar seviyesine çıkaracak olan kampanyadır.
hesabın var mı? giriş yap