• balon patlayınca çocuğun ölebileceğini bilmediği için cahillikle suçlanan bir ailenin başına gelen korkunç olay.
  • aşağıdaki soruları akla getiren bebek
    1) balonda bulunan havanın basıncı ne ki patlayınca çıkan hava dışarıya tahribat yapsın
    2) balon patlayınca gürültü kopar. diyelim ki bir parça yutuldu, bu gürültüye istinaden anne aynı odaya gelince bebek henüz boğulmamış olur. boğulma en az 1.5 dakikada gerçekleşir. eğer anne çocuğu yalnız olarak evde bıraktıysa asıl kusur budur.
  • arkadaşlar siz kafayı mı yediniz? hayır hakaret için sormuyorum gerçekten aklınız yerinde mi?
    bir anne balonla çocuğunu nasıl yalnız bırakırmış , cahillikmiş , bilmem neymiş.
    balon yahu balon. nereden bilsin kadın. benim de aklıma gelmez sizin gibi süper insanlar hariç kimsenin aklına gelmez.
    allah rahmet eylesin. vakti gelmiş eylül bebeğin.

    edit: ilk entryimde yazdığım şeyi arkadaşlar sayesinde düzelttim. teşekkürler :)
  • tipik türk insanı yapısıdır. çünkü bu yapı doğaya bir şey olmaz diye her türlü plastiği doğaya atar "bir şey olmaz" diye. kaplumbağa yemeye kalkar boğularak ölür. çünkü nasıl olsa türk kafasına göre bir şey olmaz. işte anne böyle bir bilince sahip olsa bu tür bir evlat acısı yaşamazdı.
  • ulan balon patlayıp bir bebeğin ölüşünü konu eden bir hikaye yazsam bana ''siktir lan öyle hikaye mi olur, hayalgücünü sikeyim '' diyecek adamların anneyi anne olmamakla suçladığı olay.

    aklınız yerinde mi lan? aranızdan hanginiz düşünebilir böyle bir şeyi? balon bana sorsan en zararsız oyuncaklardan biri. adamlar gelmiş anneyi sorumsuzlukla suçluyor.

    saçma sapan konuşmayın.

    şanssız bir şekilde canını yitirmiş bebektir. annenin bir suçu da yoktur.
  • 3 yaşından küçük çocukların çoğu refleksi yeterince gelişmiş değildir. öksürük de bunlardan birisidir. reflekslerin yeterince gelişmemiş olması sebebiyle çoğu oyuncakta 3 yaşın altının kullanmaması uyarısı bulunur. örneğin bu olayda çocuk 3 yaş ya da üstü olsaydı gerekli reflekslerle hava yoluna balon parçasının kaçmasını önleyebilecek ya da öksürerek çıkarabilecekti.

    anneyi suçlayacak bir durum yok, kadının acısı yeterince büyüktür zaten. ders çıkarabiliriz toplumca. mesela 5 aylık bebek yanında herhangi bir küçük parçalı cisimle, patlayabilen, parçalanabilen cisimle baş başa bırakılmamalıdır.

    bir de ek olarak, anneler çocuklarının oyalanması, ağlamaması, kendilerini daha fazla yormaması gibi gerekçelerle tehlikeli şeyler yapabiliyorlar. hepsinin ölümcül olması gerekmez. küçük çocukların tablet, bilgisayar ya da tv karşısında çok vakit geçirmesinin zihinsel zararları oluyor örneğin.

    çocuk sahibiyseniz çocuk yetiştirme ve çocuk sağlığı üzerine kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. durumunuz uygunsa profesyonel yardım almanız (aslında devletin bunu ücretsiz sağlaması) çok yararlı. sadece başına kötü şeyler gelmesini önlemek için değil, iyi ve topluma faydalı bir birey olabilmesi için de..
  • şuradaki yorumlara* bakıyorum, haber sitesinde bir vatandaş, öfkeli,suskun'dan farkı yok. format falan hak getire...

    annesinin ihmalkarlığına kurban gitmiş bebektir, anne baba adaylarına da büyük bir ders olur umarım, çocuklara yaşlarına uygun oyuncaklar almaları konusunda...
  • açık ki balonu ısırarak patlatmış çocuktur.
  • kaza kurbanıdır. abartıp çocuğun anasını sikelim moduna giren arkadaşlar var, helyum ile dolu olmadığı sürece, nefesle şişirilmiş balon çocuk için en masum oyuncaklardan biridir, anne tarafından kazanın öngörülmemesi gayet normaldir.
  • eleştirilmesini doğru bulmadığım kader şeysi. hayatta en çok korktuğum şeylerdendir bu tür olaylar hayatın sıradanlığında çok masum zararsız gözüken cisimlerin, olayların geri dönülmez yaralar açabilmesi. şimdilerde her yerde kullandığımız bir çok madde belkide kansorejen bunun ne kadar farkındayız mesela?
hesabın var mı? giriş yap