• nasıl anladılar ki diye merak ettirendir. benim bildiğim öğrenci akbili ilk sefer ucuz basıyor sonra tam tarife alıyor. çaktırmadan geçememişler mi acaba?
  • (bkz: yaşasın adalet)

    az yemeyeceksin kardeşim, üç kuruşluk akbil parasını yersen hukuk peşini bırakmaz. yiyeceksen adam gibi, milyonları yiyeceksin ki sana dokunmasınlar.
  • hakaretten ceza almıştır, kamu zararından değil.
  • memura hakaret etmedik, tecavüz ettik deseler iyi halden yırtabilirlermiş. biliyorsunuz cinsel suçlara ceza yok bizde.
  • ethem sarısülük'ün, olaydan hemen sonra övüne övüne "çektim sıktım 3 el" dediği videolarda alenen görülen katilinin 7 sene ceza aldığı hukuk düzeninde hakaret suçu işleyenlerin 1.5 sene aldığı olay.

    ne güzel diyor ferhan şensoy "adalet dediginiz pek de adil bir şey değil demek ki" diye.
  • 70 yaşındaki kör topal kadına tecavüz eden insana iyi hal indirimi var, fakirlikten ölen ve sadece akbil basan insana 1,5 yıl hapis var. adalet nerede, adalet işte burada.

    (bkz: aferin çok doğru düşünmüşsün)

    not: hırsızın küçüğü büyüğü olmaz diyenlere hak veriyorum, ancak adalet sistemimizden anladığım tek şey, adil olmadığıdır. benim tepkim buna.
  • çok yanlış yapmış insandır.

    başkasına bassa iyi halden, tahrikten ve rızası vardı indirimlerinden hapis yatmayacak bir ülkede yaşamaktadır.
  • tecavüzün daha hafif bir suç olduğunu gösteren sikimsonik adalet sistemimizin son sıçmığı.
  • küçük hırsızlıkları meşru görerek bir yere varamayız. büyüğüne de küçüğüne de en ağır cezayı vereceksin. akbilim olmadığımdan iki saat yürüdüğümü bilirim. ayrıca eleman bir de hakaret etmiş.
  • hırsızlığın küçüğü büyüğü olmaz denmesi gereken durumdur.

    da, şöyle de bir şey var; adalet ve hakkaniyet.

    hepimiz biliriz de, bazen düşünemeyiz, adalet ve hakkaniyet aynı mıdır? olmayabilir. adil olan hakkaniyetli ol-maya-bilir, hakkaniyetli olan da adil ol-mayabilir.

    şöyle bir düşünelim: üç tane çocuğunuz var, boyları 1.50, 1.65 ve 1.80. hepsi de bir gösteriyi izlemek istiyorlar ve boyları yetişmiyor. yüksekliği de 2 metre olan bir engelin önündeler. elinizde de yükseklikleri 15 cm olan 9 tane, ne bileyim, kutu var. bunları adil/adaletli olarak paylaştırırsanız, en kısa boylu olan göremez. ama hakkaniyetli olarak paylaştırırsanız üçü de izleyebilir. uzun uzun yazdığıma bakmayın, anlattığım şey adaleti ve hakkaniyeti anlatan bir görsel...

    şimdi ne zaman adil olmam gerekse yazdıklarım aklıma geliyor. hem adil, hem hakkaniyetli olmak zor iş.

    kararı veren hakim olmak ise en zoru.

    ne diyordum, vebal büyük. hırsızlığın küçüğü büyüğü olmaz ama, adaletin de hakkaniyeti olmalı.

    ekleme: adalet ve hakkaniyet

    görsel için maniaqueofemiiiye teşekkürler.
hesabın var mı? giriş yap