hesabın var mı? giriş yap

  • "ortaokuldan ayrıldıktan sonra 3 yıl boyunca kuran kursuna giden ve son 1 yıldır evde bulunan kevser’in..."

    bu zihniyetin nasıl türediğini pek düşünmeye gerek yok.

  • yaklaşık on, on beş senedir yoğun okuma yapmama rağmen hala çirkinim. yukarıdaki öneri geçersiz bilginize.

  • 19.06.2020 itibariyle forma numarası da olan 41 yaşını doldurmuş efsane.

    1998-99 wunderkind olarak geldiği dallas mavericks'ten geçirdiği 21 sezon sonunda übermensch olarak ayrılmıştır.

    14 defa all-star, 12 defa all-nba, mvp, 30.000+ kariyer sayısı gibi inanılmaz başarıları olmakla beraber hepsinden öte ve hepsini anlamlı kılan şey 2011 yılında kazandığı, tarihin en duygusal, en anlamlı, en filmi çekilesi şampiyonluğudur.

    41. yaşına bastığı şu günde efsaneyi de anmak adına kısa zaman önce başladığımız podcast white collar can't jump'ta (all rights reserved) god shammgod ve repulsive ile dallas mavericks'in 2011 şampiyonluğu üzerine aklımıza esenleri konuştuk.

    wccj - kralı çizen takım

    dallas'ın son 2 sezonun şampiyonu olan lakers'ı ve kobe bryant'ı maç vermeden geçmesi,
    geleceğin 3 mvp'si kevin durant, russell westbrook ve james harden'lı oklahoma city thunder'ı adeta ders niteliğinde bir seriyle aşağı almaları,
    ve son olarak bölüm sonu canavarı niyetine zengin ve züpper miami çocukları dwyane wade, lebron james ve chris bosh'un façasını düzeltmesi ve istemeseler de tevazu nedir öğretmeleri...

    2011 playofflarına çok net epik fantazi romanı yazılırmış.

    spoiler: sonunda dirk hepsine hükmeden şampiyonluk yüzüğünü hüküm dağına atıyor.

    yazının daha yakışıklı hali için >>> übermensch

  • daha bu hafta asker uğurlaması için göztepe (medical park önü)e5 trafiğini tam önümde durdurup halay çeken dallamalarla aynı kafadır.

    bunlar için durum böyledir. karşıdaki kişinin beğeneceği bir jest yapmak yerine "`bak senin için kaç kişinin hayatını zorlaştırıyorum`" mesajı vermektir. o kafa bundan anlar.

  • 1939 yılında almanya'da hohlenstein-stadel isimli mağarada bulunmuş, başı aslan, vücudu insan şeklinde olan heykelcik, namı diğer löwenmensch. ilk parçaları 1939'da bulunmuş olsa da ikinci dünya savaşı'nın çıkmasıyla birlikte unutulmuş, savaştan ancak 30 yıl sonra diğer parçaları araştırılmaya başlamış ve bulunan parçaların bir araya getirilip heykelciğin oluşturulması 90'lı yıllarda tamamlanmıştır. tüylü mamut dişinden çakmak taşıyla yontulan ve boyu 30 cm civarında olan bu aslan-insan bilinen en eski zoomorfik* heykeldir. hohlenstein-stadel aslan-insanının yaşı 32 bin yıl civarında. yani 32 bin yıl önceki insanın hayalgücünün ürünüdür bu heykelcik.

    doğada aslan başlı insan yokken o dönemki insanın böyle bir heykeli yapmış olması insanın o dönem hayal kurma ve soyut düşünme gücünü göstermesi/kanıtlaması açısından önemlidir. zaten 32 bin yıl önce stadel aslanını yapan insanlar ile bugünkü insanlar arasında bilişsel ve entelektüel beceri ve fiziksel açıdan bir fark yoktur. bugün çocuklarımızı nasıl eğitip birer kuantum fizikçisi yapabiliyorsak, stadel aslanını yapan insanları da eğitip bir kuantum fizikçisi yapabilirdik.

    kaynak: "sapiens: a brief history of humankind"

  • oy utanmasını sevdiğim, kazada kafası patlayıp beyni camdan dışarı fırlayınca daha da güzelleşecek canısış.

  • artık gerçekten katlanamayacağımız bir noktaya gelen durum.

    ülkedeki fakirler de alabilsin diye tüm ürünlerde önce gramaj düşüklüğüne gidildi yetmedi içerikleri maliyeti düşürecek şekilde kalitesizleştirildi ve sonunda istediğimiz kalitede bir ürün bulamayacak noktaya geldik.

    kardeşim artık şu ürünlerin kalitesini düşürmeyin! magnum 50 lira olması gerekiyorsa 50 lira olsun. benim imkanım varsa 50 lira verip alabileyim, imkanı olmayan da almasın. ama 50 lira verdiğimde de 3-5 sene önce yediğim kalitede yiyebileyim. magnum sadece bir örnek. sebzeden meyveye kadar neredeyse her üründe inanılmaz bir kalite düşüşü var. neden fakirler alamıyor diye biz de kalitesiz ürünlere maruz kalıyoruz.

    bu konuda bakanlığın gıdalarda katı sınırlar koyması gerekiyor. ben artık fakirler de alabilsin diye, yıllardır tüketmeye alışkın olduğum ürünlerin kalitesinin düşmesini istemiyorum.