hesabın var mı? giriş yap

  • "bak yavrum; insanlari degistiremezsin. benim bahcem var disarida; ekiyorum, biciyorum, istedigim gibi sekillendiriyorum. emek veriyorum, karsilik aliyorum. ama senin malzemen insan, insanlari istedigin gibi sekillendiremezsin. emek versen de bekledigin karsiligi alamayabilirsin."

  • selam, bence çok yanlış bir şey bu yapılan kendinize yapılsada hoş olmazki bence insan biraz objektif olmalı böyle hsuuslarda tabi bu sadece benim fikrim saygılar

  • parası olan kimseler arabadan anlamaz arkadaşlar, bakın etrafınıza arabadan en çok anlayan tiplerin genelde ekonomik olarak alt gelir grubunda olduğunu görürsünüz.

  • bir mühendis bir rahip ve bir doktor bowling oynamaya giderler. gelin görün ki bowling salonu doludur. bir iki saat bekleyip de sıranın kendilerine gelmediğini görünce salon sahibinin yanına giderler ve durumu anlatırlar. adam bunları dinler ve açıklamasını yapar:
    - bakın arkadaşlar sizleri anlıyorum, lakin durum sizin bildiğiniz gibi değil, içeride bowling oynayanlar aslında itfaiyeciler. bundan yıllar önce burada bir yangın çıkmıştı ve bu arkadaşlar canları pahasına yangını söndürdüler. ama ne yazık ki kör oldular. ben de onlara olan borcumu ödemek için istedikleri kadar bowling oynama hakkı tanıdım onlara.
    demiş.

    bunun üzerine rahip:
    - çok acıklı bir hikaye, bütün rahip arkadaşlarıma haber verip onlar için dua edeceğim. tanrıya gözlerinin açılması için yalvaracağım, demiş

    ve doktor da:
    - evet tam bir drama ne yazık ki. ben de doktor arkadaşlarla düşünüp ve tıbbın bütün imkanlarını zorlayıp bu insanlara gün ışığını bir kere daha göstermek için çalışacağım.

    bunları dinleyen mühendis biraz düşünür ve konuşmaya başlar:
    - bu arkadaşlar neden gece oynamıyor...

  • (bkz: dendide)
    (bkz: türkçe dandini dandini dastana)

    madem dili mantar hastalığına yakalanmış bazı kişiler italya'daki otoyol ücretlerinden bahsetmiş, biz de işkembeden sallamadan gerçeklerle konuşalım.

    yeni yapılan istanbul - izmir otoyolu 421 km, ödediğiniz ücret 256 lira

    italya'da roma - napoli arası otoyolu örnek olarak alalım şimdi de;
    roma - napoli arası 228 km, ödediğiniz ücret 16.5 euro.
    bunu oran - orantı yaparsak 421 km için 30.47 euro ödüyorsunuz.

    şimdi bu tutarları ülkelerin alım gücüne göre yorumlayalım;
    italya'da asgari ücret 768 euro, otoyola ödediğiniz ücret 30.67 euro
    yani ayda 25 kere geçebilirsiniz o yoldan.

    türkiye'de ise asgari ücret 2020 lira, otoyola ödediğimiz ücret 256 lira.
    yani ayda 7 kere geçebilirsiniz o yoldan.

    yani napıyormuşuz?
    bir ağız ve diş sağlığı uzmanına görünüyormuşuz konuşmadan önce
    malum koku yapar mantar.

    kaynakça:
    1) roma - napoli kaç km?
    2) yeni ist - izmir otoyolu kaç km?
    3) italya'da 2019 yılı asgari ücret ne kadar?

    edit: bahsettiğim ücret 15 - 18 yaş arası italyan vatandaşlar için. 18 üstü için ücret 1200 euro civarı.
    bir de güneydeki yollar daha ucuzmuş. uyardı bir yazar. bahsettiğim bu iki detayla tekrar hesaplama yapacak olursak hemen hemen aynı sonuçları elde ederiz. gece gece tam bilimsel araştırma yapamadığım için kusura bakmayın.

  • akşama doğru mayolu ve bikinili insanların kumlu ayaklarla doldurduğu migros türü.

  • ironi filan herhalde.

    bilmeyen için:
    keloğlan şamanik türk/altay inancından gelme bir mitolojik hikaye. yani keloğlan doğduğunda müslümanlık daha dedesinin portakalında vitaminken, masonluk ise bizim şimdisi ile galaksinin öbür ucundaki bir sistemde kolonileşeceğimiz tarih arasındaki farkın dengi bir uzak geleceğe tekabül ediyordu.

  • ben 24 yaşındayım ve 44 yaşında bir dul bayanla evlendim. kendisinin de 25 yaşında bir kızı var. babam ise bu kız ile evlendi. böylelikle babam, karımın kızı ile evlendiği için damadım olmuş oldu. bunun üzerine kızım da babamla evlendiği için üvey annem olmuş oldu. hanımımın ve benim geçen sene bir oğlumuz oldu. oğlum hanımımın kızının erkek kardeşi oldu, aynı zamanda babamın da eniştesi. bir de üvey annemin erkek kardeşi olduğu için dayı oldu. anlıyacağınız benim oğlum benim dayım oldu. babamın eşi sene sonunda dünyaya bir erkek çocuğu getirdi. o babamın oğlu olduğu için benim de erkek kardeşim, ve de kızımın oğlu olduğu için de torunum. yani ben torunumun erkek kardeşiyim. ayrıca bir annenin evladının babası eşi olduguna göre ben de eşimin kızının babasıyım ve kızımın erkek çocuğunun erkek kardeşiyim. kısacası kendimin büyükbabasıyım..