hesabın var mı? giriş yap

  • babam ciddi anlamda alkolikti. her gün bir yetmişlik deviren insan. * ben beş yaşıma gelince ettiğim bir laf üzerine komple bıraktı. ilaç, tedavi, destek almadan. bir gece çok sarhoş geldi eve, annemin ve babaannemin tuhaf bakışları eşliğinde abdest aldı, salondaki aynalı büfenin üzerinde duran kuranı indirdi, yemin etti bir daha içmeyeceğine. gecenin bilmem kaçı. kimse inanmadı. ben inandım. beş yaşında bir velet olarak, payım vardı bu işte, nasıl inanmayayım?

    içmedi de... hatta sarsıntılı geçen, tüm vücudunun kurdeşen dökerek tepki verdiği, mikrop kapmasın diye ispirto ile kaşırken her yerini, elinde kalan ispirtoyu içine çekerken utanıp kıvrandığı günlerin ardından bağımlılığı tamamen bitti.

    bu defa da "sofra" günleri başladı. ailemdeki tüm ehli keyiflere kendi elleriyle sofralar kurdu, içkilerini aldı, onlarla sabahlara kadar sohbet etti. öyle bir meydan okuma. bir yudum dahi içmedi kendisi bir daha ama.

    işte biz büyüdük. bara falan beraber gelir, bize ısmarlar, öyle seyrederdi. sadece bir kere, su kenarında rakı içen insanlara bakıp, "keşke ağzımla içebilseydim şu mereti" demişliği var ki, hepimizin içinde yaradır.

    keşke be baba. seninle hiç karşılıklı keyif yapamadık baba kız gibi ama biliyorum ki kralını yapardık olsaydın. kralını yapardık, zamanında bokunu çıkarmasaydın. kardeşimle yapıyoruz şimdi bunu. annem de ne seversek onu koyuyor sofraya, ne istersek onu pişiriyor. görsen derdin ki, "ulen, karı benim yetmişlikleri tuvaletlere döktü, bahçe duvarlarında kırdı, çocuklara sofra kuruyor, başlarım öyle işe"

    eee bizde de böyle*

  • vatandaşı tecavüzcülerden, sapıklardan, hırsızlardan ve katillerden korumakla mükellef olan polis memuru devletin kendisine tahsis ettiği araçta vatandaşa tecavüz ediyor.

    "vatandaş şimdi kime güvensin ?" diye sordurtan çirkin ve aşağılık olay.

  • fikret orman önce çinlileri kazıkladı,
    çinli değilim diye ses çıkarmadım.
    sonra italyanlardan 1000 euro'ya dünya çapında golcü aldı
    "italyan değilim ki" dedim, sesimi çıkarmadım.
    almanlara yedek oyuncuyu 5 milyona sattı,
    "almanları düşünmek bana mı kaldı" dedim sesimi çıkartmadım.
    en sonunda gözünü biz taraftarların cebindeki paraya dikti
    etrafta beni kazıklamasına ses çıkartacak kimse kalmamıştı.

    (bkz: ulan fiko tek maçtan yatırdın bizi kombineye)

  • maraton programında şu anda beşiktaşlı futbolcular çılgınca itirazlarda bulunmadığı için mersin'in golünde topun auta çıkmadığına karar verildi. mustafa denizli ve tümer metin yavaş çekimde beşiktaşlı futbolcuları izledi, düdük çalmamışken beşiktaşlı oyuncular hakeme koşup itiraz etmek yerine topa koştular diye top aut değil dediler. bravo. tam tersi olsaydı da yerden yere vururlardı, neden düdük çalmamışken topa koşmak yerine itiraz ediyorsun diye. rezillik, bildiğin rezillik. bu da türk futbolunun bir kenarından güzel bir özet oldu.

  • bira tipleri genel olarak 'ale' ve 'lager' olarak ikiye ayrılmaktadır. ale tipi biralar üst fermantasyon, lager tipi biralar ise alt biralarıdır.

    alt fermantasyon biraları

    pilsen: kolay içimli, açık renkli, şerbetçiotundan gelen aromatik ve acılık tat karakteri dengelenmiş, alkol derecesi %4,8-5,1 arasında değişen bir bira tipidir.
    lager: lager dünyada en çok tanınan ve bilinen açık renkli, pilsen'e göre daha düşük acılık karakterine sahip ve aromatik tat karakteri ön plana çıkarılmış bir bira tipidir.
    koyu renkli bira: koyu renkli malt ve isteğe göre belirli oranda kavrulmuş malttan da üretilen, %4,8-5 alkol ihtiva eden bir bira tipidir.
    festival birası: almanya'da özellikle ekim ayında düzenlenen bira festivali için özel olarak üretilen yüksek alkollü mevsimsel bir bira tipidir.
    bockbier: yüksek doygunluk hissi veren, %6-7 alkol derecesine sahip, özellikle almanya'da mayıs, sonbahar ve yılbaşı dönemlerinde üretilen mevsimsel bir bira tipidir.
    alkolsüz bira: doğal yoldan oluşan alkolün belirli prosesler sonucu içinden uzaklaştırıldığı, normal biralara göre daha düşük kalorili bir bira çeşididir.

    üst fermantasyon biraları
    ale: ale ismi birçok farklı karakterde genellikle koyu renkli bir dizi ingiliz bira tipi için kullanılan genel bir tanımlamadır. pale, bitter, mild ve scotch olarak çeşitleri mevcuttur.
    hefeweizen (mayalı buğday birası): miktar olarak en az %50 oranında buğday maltı kullanılarak üretilen, almanya'nın özellikle bavyera eyaletinde popüler olan bir bira tipidir.
    kristallweizen (filtre edilmiş buğday birası): hefeweizen olarak yukarıda belirtilen biraya benzer hammadde kullanılarak, filtrasyon sonrası mayanın uzaklaştırıldığı bir bira tipidir.
    altbier: koyu renkli buğday ve arpa maltının birlikte kullanıldığı, acılığı yüksek ve sert içimli bir bira tipidir.
    kölsch: açık renkli, mayhoş bir tat karakterine sahip, özellikle almanya'nın köln şehrinde popüler olan bira tipidir.
    stout: siyah renkli, özellikle çok koyu renkli malt ve bir miktar da kavrulmuş malttan imal edilmiş, acılığı sert karakterde bir üst fermantasyon birasıdır.
    porter: porter da stout benzeri koyu renkli, bazı çeşitleri %9 alkol ihtiva eden bir bira tipidir.

  • konseyde oylar açıklanırken ahmet çıktıkça takımdaki herkesin şaşırarak gözünü belerte belerte ahmet dursuna baktığı yarışma.

    amk sanki biz yazdık ahmet oylarını da koyduk kutunun içine.

  • yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye vereceksiniz?
    kararsızlar dağıtılmadan önce
    ak parti %26,8
    chp %24,7
    iyi parti %17,7
    hdp %7,7
    mhp %6,1
    deva %2,7
    gelecek %2,7
    zafer %1,9
    btp %1,4
    yrp %1
    saadet %0,8
    hüdapar %0,8
    dp %0,5
    tdp %0,3
    bbp %0,3
    memleket %0,2
    diğer %0,4
    kararsız / cevap yok %4

    kararsızlar dağıtıldıktan sonra
    ak parti %27,8
    chp %25,7
    iyi parti %18,4
    hdp %7,8
    mhp %6,3
    deva %2,9
    gelecek %2,9
    zafer %2
    btp %1,4
    yrp %1,1
    saadet %0,9
    hüdapar %0,9
    dp %0,5
    tdp %0,4
    bbp %0,3
    memleket %0,2
    diğer %0,5

    cumhur ittifakı (ak parti, mhp, bbp) = %34,4
    millet ittifakı (chp, iyi parti, saadet, dp) = %45,5
    altılı masa = %51,3

    araştırma 5750 kişi işe gerçekleştirilmiştir.
    kaynak: flash haber tv canlı yayını
    kararsız dağıtılmadan önce
    kararsızlar dağıtıldıktan sonra
    televizyon kanalında grafikleri çok küçük paylaştıkları için sayılar nerdeyse okunmayacak kadar küçük, araştırma şirketi kendi twitter adresinde anketi paylaştığında kaynak güncellenecek.

    mehmet ali kulat canlı yayında temmuz ayı anketini tamamladıklarını iyi parti'nin %19'un biraz üstüne çıktığını söyledi.

    bu pazar seçim olsa ekşisözlük kullanıcıları hangi partiye oy verecek? anketi
    cumhurbaşkanlığı 1. turunda ekşisözlük kullanıcıları kime oy verecek? anketi

    edit: hdp oyuna çok takılanlar olmuş anket şirketinin sahibi anketlerini değerlendirdiği her konuşmada büyükşehirlerde yaşayan %2'lik hdpli seçmenin çekindiği için kendisini akp içinde kamufle ettiğini söylüyor. bu durum kendi anketlerinde ancak seçime 1-2 ay kaldığında değişiyormuş. dolayısıyla mak'ın anketlerinde akp'den %2 eksiltip hdp'ye ekleyerek doğru oy oranlarına ulaşabilirsiniz. seçim barajı %7'ye düşmüşken kimse hdp'nin uçup kaçacağını da zannetmesin baraj geçilsin diye verilen emanet sosyal demokrat seçmen oyları chp, iyi parti ve deva arasında dağılacaktır.

    yazın meyve sebze ucuz olur ve turizm gelirleri ile dolar kurunun baskılanma imkanı vardır. sonbahara geldiğimizde gıda fiyatları arttığında kış geldiğinde enerji fiyatları arttığında siz akp'nin oyunu o zaman görün. gerçi o zaman da bunca şey oldu akp hala nasıl barajı geçebiliyor? hala %15 oy veren kitle kim? muhalefet niye bunları ikna edemiyor diye söylenip durursunuz.

    2023 seçimlerinden sonra vatandaşlar