hesabın var mı? giriş yap

  • işveren: biz sadece sektörün en iyileri ile çalışırız, çok kaliteli bir ekibimiz var bıdı bıdı...

    aradan 3 dk geçer.

    işveren: maaş beklentiniz nedir?
    iş isteyen: en iyilerle çalıştığınıza göre doğal olarak sektörün en iyi maaşını bekliyorum.

  • reçel kavanozuyla içildiğini gördüğümden dolayı anormal gelmeyen olaydır.

    la adam bildiğin 1 litrelik kavanozla içiyordu. ya şaka gibi mk ilk görünce yuh amk dedim, bizim evde iki üç güne bi paket çayı bitiren bu öküz müydü demiştim.

    ögrenci evinde ilk günlerimdi. ögrenci evinde çayın önemini daha bilmiyordum. kibar, nazik, ailesinin yanından yeni gelmiş körpe bir delikanlıydım.

    sonra bi ocak gördüm aga, aynı anda kaynayan 4 tane çaydanlık var.
    kavanozla çay içen adamlar gördüm aga.
    haftada 4-5 paket çay biten evde kaldım ben bi ara. tanımadığım adamlarla salonda uzanıp çekirdek çitleyip çay içiyorduk.

    adamlar çayla kafayı bulabiliyordu, bilmem anlatabiliyor muyum ?

  • wolfpack(kurt kapanı), nazi döneminde u-boat'lar için geliştirilmiş bir taktiktir.
    bu taktiğe göre u-boat'lar tek olarak devriye gezerlerken karşılarına herhangi bir hedef çıktığında çevredeki diğer u-boat'lara haber verilirdi. ulaşabilecek u-boat'lar son hızlarıyla gelerek, ava onlar da katılırdı. batırılan gemi sayısı değil tonajı önemlidir.
    britanya atlantik savaşının ilk yıllarında amerika'dan fazlaca erzak ve mühimmat tedarik etmeye başlamıştı. bu taşımacılığı ise ingiliz ve amerikan şilepleri sağlıyordu. naziler bu şilepleri batırıp ingiltere'yi abluka altına almak istemekteydi.
    bu nazi taktiği ingilizlere 1940 yıllarında çok fazla zarar vermiş, nerdeyse yenilmenin eşiğine getirmiştir.
    harita üzerinde atlantik savaşı
    destroyer ve kruvozörler ile korunan konvoylara tek bir u-boot'un saldırması ile oluşacak riskten hem de daha fazla gemi batırılabileceğinden bu şekil bir taktik düşünülmüştür fakat sonar, hava gücü, dip bombaları ve torpidoların kullanımının artmasıyla ve özellikle alman enigma şifreleme cihazının çözümlenmesiyle bu nazi taktiği de atlantik savaşının ilerleyen dönemlerinde başarısız olmuştur.