hesabın var mı? giriş yap

  • izmir'de 1800 tl'ye hatta 1600 tl'ye de razı olan tipler olabilir mesela. çok şaapmamak lazım. üniversiteyi uzatmadan bitirmiş, 1 dönem erasmus programıyla yurtdışında eğitim almış, ingilizce'yi iyi bilen, fransızca öğrenen, sektörün istediği bilgisayar programlarının daha fazlasını bilen ve sertifikalarına sekörün lider kuruluşu tarafından sahip olan, stajını sorunsuz halletmiş, yazları da okuduğu bölüme pratik tecrübe sağlamak için dönemsel olarak çalışmış, zorunlu askerlik hizmetini tamamlamış bir turizm işletmeciliği mezunu olarak söylüyorum bunu.

    asgari ücretin 1000 tl olduğu ülkemde bana hala 1000-1300 tl arası maaş teklif ediliyor. genellikle haftasonu izni yok, haftalık izin yok, yıllık izin yok, 10-12 saat arası çalışma, gece shiftleri ve düzensiz bir hayat da cabası.

    2000 tl, izmir için çok iyi bir maaş. düşünün ki 'razı' olduğum halde alamıyorum ben bu maaşı.

    ne diyelim; bu boktan sistemde bölümü ne olursa olsun üniversite mezunlarına hala asgari ücret teklif edenler utansın.

  • kadın kötü bir şey söylemediği halde birazdan modern çomarlar tarafından linç edilir.

    kendi görüşüdür, selda bağcan öyle giyinmeyi seviyorsa istediği gibi giyinebilir. ama gidip de kimseye "sen niye açık giyiniyorsun," diye saldırmadığı sürece ki böyle biri değil problem teşkil eden bir durum yok ortada.

    ayrıca yukarıda biri öyle bir vücudum olsa ben de kudururdum diye karşısındaki insanı aşağılayıcı tutumda bir yorumda bulunmuş. eminim selda bağcan kazandığı onca başarı ve geldiği o konumda senin gibi modern köylüyü çok kıskanıp kuduruyordur.

  • "the settlers of catan" olarak da bilinen "catan", oyuncuların kaynakları toplayıp bunları kurgusal bir adada yollar, köyler ve şehirler inşa etmek için kullandıkları popüler bir strateji oyunu. oyunun amacı, temel oyunda tipik olarak 10 puan olan belirli sayıda zafer puanına ulaşan ilk kişi olmak. işte catan'da kazanma şansınızı artırmak için bazı stratejiler ve ipuçları:

    kaynak yönetimi: kaynaklarınızı verimli bir şekilde yönetmek çok önemli. çeşitli inşaat seçeneklerini etkinleştirmek için çeşitli kaynakları (tuğla, ahşap, koyun, buğday ve cevher) erkenden toplamaya odaklanın. unutmayın, bazı kaynaklar diğerlerinden daha azdır, bu nedenle ihtiyacınız olanı elde etmek için stratejik olarak ticaret yapın.

    genişletme ve yerleşimler: yeni yerleşim yerleri inşa ederek erken genişleme, daha fazla kaynak kazanmanıza ve yönetim kurulu üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanıza olanak tanır. kaynak üretiminizi artırmak için yollarınız ve yerleşim yerleriniz için önemli kavşakları emniyete almaya çalışın.

    yol inşası: yollar, yerleşim yerlerinizi birbirine bağlamak ve tahtada değerli noktalar talep etmek için önemlidir. erişiminizi genişletmek ve önemli kaynaklara erişim elde etmek için yollar inşa etmeye öncelik verin.

    en uzun yol: oyuncuyu en uzun kesintisiz yolla ödüllendiren en uzun yol kartı (en az 5 yol koymanız lazım), önemli bir puan kaynağı olabilir. en uzun yolu erken inşa etmeyi hedefleyin, ancak başka bir oyuncu yol uzunluğunuzu geçmekle tehdit ederse stratejinizi değiştirmeye hazır olun.

    şehirler ve geliştirme kartları: köyleri şehirlere yükseltmek, kaynak üretiminizi artırır. ek olarak, geliştirme kartları satın almak, zafer puanları, kaynak koruması ve en büyük ordu kartını kazanma potansiyeli dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sağlayabilir.

    ticaret ve diplomasi: diğer oyuncularla ticaret yapmak çok önemlidir. ihtiyacınız olan kaynakları elde etmenize yardımcı olacak, karşılıklı yarar sağlayan işlemler arayın. diğer oyuncuların ihtiyaçlarının farkında olun ve bu bilgiyi kendi avantajınıza kullanın.

    stratejik yerleştirme: hem kaynak çeşitliliğini hem de genişleme potansiyelini göz önünde bulundurarak ilk yerleşim yerleşimlerinizi dikkatlice seçin. yerleşim yerlerini yüksek verimli kaynak karolarının yakınına yerleştirmek size erken bir avantaj sağlayabilir.

    soyguncu yerleştirme: soyguncu, rakipleri engellemek veya önemli kaynaklara erişmelerini engellemek için stratejik olarak kullanılabilir. ancak, tek bir oyuncuyu aşırı hedef alarak çok fazla düşman edinmemeye dikkat edin.

    zafer puanlarına odaklanın: kaynak toplama ve geliştirme önemli olsa da, her zaman zafer puanlarına dikkat edin. toplam zafer puanınıza doğrudan katkıda bulunan eylemlere öncelik verin.

    şartlara uyum sağlama: catan dinamik bir oyun ve gelişen board'a ve diğer oyuncuların eylemlerine göre stratejinizin değişmesi gerekebilir. esnek kalın ve oyun ilerledikçe planlarınızı değiştirmeye hazır olun.

    catan'ın zar atma nedeniyle bir şans unsuru içeren bir oyun olduğunu unutmayın, bu nedenle en iyi hazırlanmış planların bile bu atışların sonuçlarına göre ayarlanması gerekebilir. sağlam strateji, kaynak yönetimi ve etkili ticareti birleştirerek oyunda başarı şansınızı artırabilirsiniz.

  • ben bir sabah erkenden işe gidecektim. erken dediğim saat 05:00. çay içmeden güne başlayamadığım için babama sabaha şu saatte çay koyar mısın dedim. kendisi de zaten gün ağarmadan çayını koyar kahvaltısını yapardı. adam 02:30’da kaldırdı beni aq.dedim baba saat kaç? kalk dedi erken kalkan yol alır. zifiri karanlıkta beni işe gönderdiydi o gün. demem o ki her sene çıkan bu haberler bana inandırıcı gelmese de bu olayı yaşayanlar varsa aşırı sorumsuz kişiler. bi sik olmaz bunlardan.

    edit: inşaatta çalışıyordum arkadaşlar. o gün başka ilçeye gideceğimiz için biraz erken kalkmak hasıl olmuştu.

  • yeni işe baslayanlara sorumluluk verilmekten hiç çekinilmeyen bir iş ortamıdır. staj yaptığım dönemde ilk gün manager a "mr. soyadı" diye hitap etmiştim de, öyle olmuyor bu işler falan demişti. 1 hafta sonra ceo yla falan tanıştım hep ismiyle falan hitap ediliyor tabi o zamanlar garip gelmişti.
    sorumluluktan bahsediyorduk. miktarı bende kalsın yüksek meblağlı projelere daha stajyarken beni tek sorumlu yaptılar ki, ben kendime o sorumluluğu vermem. yani vermezdim o zaman öyle düşünüyordum.
    yaş farkı gerçekten hiç önemli değil. bu da en onemli farklardan biri olsa gerek. 40 yıldır sektörde olanlar var, onlardan daha tecrübesizmişim, gençmişim konuşurken veyahut ortak çalışırken hiç bir ima görmedim. öyle olunca da insanın özgüveni doğal olarak artıyor.
    şöylede bir olay yaşamışlığım var:
    8 ay önce falandı bir hata yapmışım ki dillere destan. suçu atacak kimse bile yok . strese bindim tabi. managerım senin hatan değil, şirketin yeterince düzenli olmamasının hatası falan dedi.
    valla reyizsin diyecektim de reyiz in ingilizcesi o an aklıma gelmedi.
    adamın dibisin dicektim , bottom of a men. o da saçma olacaktı ondan da vazgeçtim.
    1hafta sonra bi büyük rakı aldım verirken de dedim ki sen delikanlı adamsın peynir kes, kavun doğra yanında bundan iç lion milk.

  • para eritme kaydı turbun büyüğü değildiyse daha bu millete herşey müstehaktir denilecek konu başlığı.

  • "ama alkolden alınan vergilerle hizmet yapılır, maaş ödenir......." diye devam ederse ancak mantığa kavuşabilecek olan önerme.

  • pardon da ne bekliyordunuz ?? insanların ciddi ciddi 18 gün boyunca kapıya kilit vuracağını mı sandınız??

    eğer şartlar eşit olsaydı insanlar da ona göre hareket ederdi. turiste serbest vatandaşa yasak, zengin otelde yazlıkta teknede fakir 2 odalı evinde insanlar çalışmaya devam ediyor.

    vazgeçin artık şu insanları linç etmekten aşısı olan bir hastalık için niye kapanıyoruz halen hele ki bütün ülkeler yavaş yavaş normalleşiyor. ondan sonra açık havada yürüyüş yapan çocuğunu gezdiren insanları linç edin aynen tek sorumlu onlar.

    edit: bunu da buraya bırakıyorum. sonra lince devam edersiniz.

    (bkz: 2 mayıs 2021 antalya'daki otel partisi)

    https://twitter.com/…tatus/1388907813020348416?s=21

  • dünya tam bir küre olmadığı için kendi etrafında dönen bir topaç gibi yalpalar. bu yalpalama, dönüş ekseninden geçen doğrunun 25800 yıllık bir peryotta tam bir tur atarak bir daire çizmesine neden olur. bu döngü sonucu tüm diğer yıldızların konumlarıyla beraber kuzey yarımküre'de kuzeyi gösteren yıldız da yer değişmektedir. bugün polaris tam kuzeyde iken gelecekte vega kutup yıldızı olacak - ki bence de böylesi daha uygun.

  • ilk yurtdışı aynı zamanda amerika uçuşumun aktarması için schipolden bindiğim uçakta yerime yerleşirken tanımadığım birinin (ingilizce) ben ön tarafta oturuyorum, siz arkadaşımın yanındasınız, yer değiştirmek ister misiniz ?" demesi. benim kabul edip eşyalarımı toplayıp yeni yerime tam gitmişken başka bir kişinin "ben üst katta first class tayım (747 di herhalde uçak), arkadaşımla beraber uçmak istiyorum, servisi iyidir, yer değişmek ister misiniz" demesi. sonrasında ilk atlantik uçuşumu kim bilir kaç bin dolarlık biletle uçulan bir koltukta havyar ve ıstakoz eşliğinde gerçeleştirmem. yaşasın arkadaşı bol insanlar !