hesabın var mı? giriş yap

  • biner binmez "teknolojide son nokta budur" deyip dumura kapıldığım araba. lakin yanılmışım. böyle düşünmemin sebebine gelince; patronumla yapacağımız iş seyahati nedeniyle sabahın köründe evine gidip yeni edindiği bir adet bmw 5 20d'sine binme şerefine nail oldum. araca binip kemerimi takdığım an da ise aracın ortasındaki monitorde koca harflerle ismimin yazdığını görünce içimden "ulan bu beni nasıl tanıdı" diye geçirdim. sonra düşünmeye başladım, acaba patron buluşacağız diye hatırlatma notu falan mı girdi diye. ekrana bakıyorum hala benim ismim yazıyor. dedim sorayım bunu. sonra bir kez daha bakınca "ferhat" yazısından sonra "göçer"in geldiğini ve radyonun açık, sesinin ise kısık olduğunu anlamam bir oldu.

  • microsoft'un yeni konsolu. on siparisim ayin 12'sinde geldi. bu surede yeterince deneme firsatim oldu. evde ps4 ve switch var. yanlarina yeni bir konsol daha eklenmis oldu.

    pozitif yonler:

    + game pass kutuphanesi. oncelikle bu olay tum oyun severler tarafindan takdir edilmeli. konsol game pass ile onceki nesillerin oyunlari ile beraber geliyor. bu sayede direkt denedigim oyunlar gears 5, star wars jedi:fallen order, outer worlds, ori and the will of the wisps.

    + boyutu bence ideal. tasarim basit ama sik. elbette bu kisisel tercih. ps5 ile konsolda cok sahane ozellestirmeler yapilmis, xbox tasarim nedeniyle pek ozellestirmelere acik degil. diger konsollar ve tv ile guzel bir sekilde kaynasiyor, goz yormuyor.

    + ps5 dual sense i denemedim ama controller ps4 controllerindan cok daha ergonomik geldi. boyutu ideal, kalem pil ile calismasi bence daha iyi.

    + yukleme sureleri cok iyi. bu ps5 'de de gordugum kadariyla cok iyi. oyuncular bu konuda gercekten buyuk bir iyilesme ile karsi karsilar. eskiden yukleme surelerini turlu aktivite ile doldururken , simdi 10 saniye civari bekleyince uzun geliyor. reddit'teki su post gercek .

    + konsol inanilmaz sessiz ve hic isinma problemi ile karsilasmadim.

    + ps5'e gore donanimsal olarak bir miktar daha kuvvetli ancak bunu henuz gosterebilecekleri bir oyun yok. xbox, ps5 ten farkli olarak amd'nin rdna-2 mimarisini tamamen destekliyor. gelistiriciler bu gelistirme dilini tamamen kavradiktan sonra oyunlar arasindaki gorsel fark artabilir. su an icin belirgin bir fark yok.

    + xbox vrr, 2k, dolby atmos, dolby vision desteklerken, ps5 su an icin bunlari desteklemiyor.

    + quick resume cok iyi. bazi oyunlarda su an sikintili calissa da cok sahne ozellik. oyunlar arasi gecis icin bekleme yok. konsol acilir acilmaz oyuna kaldiginiz yerden devam edebiliyorsunuz.

    + project xcloud ile cloud gaming de ilerleyen donemlerde xbox'a gelecek.

    eksileri:

    - exclusive oyun sanirim hicbir zaman olmayacak. oyunlarin tamami pc icin de cikacak.konsol kolayliktir ama iyi bir bilgisayariniz var ve ugrasmayi da seviyorsaniz, xbox almaya sizin icin gerek yok.

    - ilk cikisinda konsolun gucunu gosterecek hicbir oyun yok. ps5'de en azindan ek paket gibi de olsa miles morales ve dual sense'i tanitan astro's rom var. ilerleyen donemlerde ben bu acigin kapanacagini dusunuyorum. xbox surekli yeni yapimcilari kadrosuna katiyor ve kutuphanesi de gelisecektir. ps5 exclusive oyunlarina yakin bir oyun cikarabilecekler mi gorecegiz.

    - xbox controller iyi ama yeni nesilde sony'nin dual sense ile yaptigi inovasyona benzer seyler gormek guzel olurdu.

    - microsoft'un sacma sapan isimlendirmesi. xbox series x 'i , xbox one ile karistiran cok fazla kisi var. elbette oyuncu kitlesi bu farki biliyor ama cocuklarina hediye almak isteyen ebeveynler, konsol ile yeni tanisanlar bu ikisini karistiriyorlar.

    - xbox series s bana gore bir hata. arada ciddi bir performans farki var. project xcloud geldiginde bir miktar daha alinabilir ancak su an paraniz varsa series x cok daha dogru bir secim.

    elbette baska arti ve eksileri vardir. benim tercihimde elimde ps4 olmasi ve game pass uygulamasi etkili oldu. ps5'in gucunu gosterecek oyunlara en az 1 yil daha var ve ayni oyunlar ps4 icin de cikacak. sony buyuk ihtimal vrr vs destekli bir pro/slim modelini o donemlerde cikartir. o zaman almayi dusunuyorum.

    ozetle, ps5 ve series x de cok guzel aletler. bence hangisini alirsaniz pisman olmazsiniz. benim tercihim xbox oldu ve pisman degilim.

  • facebook'ta paylaştığı bir gönderide;

    --- spoiler ---

    suçlusun basbakan asgari ücret 184 tl iken 760 tl yaptın......
    suçlusun halk bankası sen den önce esnafa %47 faizle kredi veriyordu sen %13,%10 en son olarak %5 yaptın
    suçlusun erdoğan sosyal dayanışma fonu 892 milyon tl iken 2milyar 365milyon tl ye yükselttin
    suçlusun erdoğan kişi başına milli geliri 1.300 dolardan 10.000 dolara çıkardın
    suçlusun gariban sofralarında iftar açtığın için..
    --- spoiler ---

    gibi paylaşımları bulunan eleman. ama 2000-3000 dolarlık arabası yanınca kişi başı milli gelirin 10000 dolara çıktığını unutmuş olmalı ki hüngür hüngür ağlıyor. o övündüğü sosyal dayanışma fonundan alsın parasını madem. ya da o övündüğü düşük faizlerle çeksin bir kredi.

  • evdeki hem en eski hem de hiç aksamayan tek beyaz eşya. nam-ı diğer demir leydi. 22 yıllık hayatımda sadece iki kez servis çağırıldı kendisi için. onlardan birisi de küçüklüğümde kapısına uçan tekme atmamdan dolayıymış. böyle yüce bir makina olduğunu bilsem hoyrat davranmazdım herhalde.

    makinalardan anlayan her insanın da ayrı olarak saygı duyması gerekir buna. iç donanımının çoğu siemens'tir, her parçası kalite ve uzun ömürlülük konusunda ders olarak okutulmalıdır.

  • ikinci el otomatik araba alınmaz,
    almanya'da tuvalette 5 dakika geçirsen bile şef geliyor , bir şeyin mi var diye soruyor.,
    gelibolu'ya gittiğinde rehber olacak, anlatacak,
    bim güzellemesi,
    toprak her zaman para.
    iki ev alcan, birini kiraya vereceksin. oh mis.
    adamlar, bizim ülkemizde bizden iyi tatil yapıyor.
    adamların parası değerli abi.
    kim alıyor lan bu evleri?
    avm'ye gitsen her yer dolu.
    kredi çekmeden para biriktirilmiyor.
    piyasada para dönmüyor.
    evi 3 yıl önce x fiyata aldım, şu anda y verseler satmam.

    lan oğlum çıldıracağım artık aynı sohbetlerde aynı muhabbetleri duymaktan. nasıl bir ülke olduk lan biz? lan herkes aynı. sırf bu cümlelerle hayatını bitiren var. burda bile bunları sanki ilk kez yazılıyormuş gibi yazanlar var.

  • bir gün soran kişi siz de olabilirsiniz.
    kimi arayacağını sorup, konuşma kapsamı özel değilse, numarayı ben çeviririm x kişisi sizinle görüşmek istiyor dendikten sonra ses hoparlöre verilerek irtibata geçmesi sağlanabilir. yardımcı olmak bu kadar zor olmamalı. gerçekten ihtiyacı olabilir zira.

    özel bir konuşma ise maalesef geri çeviririm. telefon mahremdir herkese verilmez.

  • fonlandığı açık olmasına rağmen bunu dile getirmenin suç olduğu site. alanya'da türk bayrağı'nın afganlar tarafından indirilmesi haberinde tarafını açık bir biçimde belli etmiş, rezil olmuş, attığı twiti de silmiştir. evet foncudur. ne oldu zoruna gitti mi gerçekler?

    ilgili olayda; zaten afgan bayrağı plajda gönderdeydi, diğer birçok ülke bayrağı gibi afganistan bayrağı da hali hazırda orada vardı demiştir. milleti aptal yerine koymuştur. allah'tan insanlar zeki de hemen ilgili yerin görüntüsünü paylaşmış, orada bayrak olduğunu ancak bunların ülke bayrakları olmadığını, afganistan bayrağının da zaten bulunmadığını, iki piç kurusu tarafından sonradan göndere çekildiğini ispatlamıştır. ulan sene olmuş 2021. artık cehennemin dibindeki bir kasabanın bile kamera görüntüsü ya da resmi var. siz çok zekisiniz de milleti aptal yerine koyup; yeaa yok böyle bir şey deme cesaretini nereden alıyorsunuz?

  • sıkma işini gereksiz bir abartmayla yaptığı için o esnada kendi içinde kütleçekim oluşturur ve zaman bize göre daha yavaş akar. artık makinenin kendi evreni ve zamanı vardır.

  • bu onemli dersimizde siz cok sevdigim yazar ve okurlara sudan votka limon yapmayi anlaticam. farzedin paraniz kalmadi ya da barmene kil oldunuz. gidin bir bardak su isteyin. bir sure sonra geri gidip limon ilave etmesini soyleyin, cekinmeden yapacaktir. daha sonra, baska bir barmene gidip bunun votkasi az olmus usta bu ne diyin. kalanina votka ilave edecektir. boylece elinizde bir votka limon olmus olur. sık tekrarlamamak gerekir cunku bazi barmenlerin hafizasi kuvvetli olabiliyor.