hesabın var mı? giriş yap

  • çok tuhaf bir arkadaşım vardı. adı kazım. durumları pek iyi değildi ama hayatı boyunca bunu bir gurur meselesi haline getirmemişti çocuk.

    ilkokuldayız işte. bir gün okula lüks bir araç girdi. top oynarken top gitti arabanın tamponuna mı ne bi yerine vurdu. bu gitti topu almaya. adam buna bi şeyler söyledi. bu başladı bağırmaya. arabanı buradan çıkartttt diye... adam bağırışlara dayanamayıp arabasını çıkarmıştı da müdür gelmişti o derece yırttı kendini.

    - oğlum niye bağırdın o kadar?
    - hem arabasını buraya getiriyor hem arkadaşım topu attığında çarpınca kızıyor.

    ben tabii yıllar sonra kendisini gördüğümde ve beni evine davet ettiğinde bu anımızı anlatıp o zaman anlamıştım google gözlük olan arkadaşımın hak arama inancını. şu an bir holding'in uluslararası davalarına bakıyor. babası vefat etmiş. o kötü durumdan tüm ailesini kurtarmış. kardeşlerine bile neler neler yapmış, almış.

    ve o kadar paranın içinde yüzmesine rağmen lüks evi, lüks eşyaları olmasına rağmen hiçbir zaman lüks araç almamış.

  • kendisine sorduğum her soruya merhaba, günaydın diyerek başlıyorum, teşekkür ederim diyerek bitiriyorum ki yarın makineler gezegeni ele geçirip insanlığa hükmederse lebram bana iyi davranmıştı desin, işkence filan etmesinler.

  • 1846'de independence, missouri'den california'ya dogru yola cikan buyuk konvoy...okuz ve at ile cekilen arabalar 2000 millik yola cikarlar...yolun ortasinda 20 arabalik grup sierra daglarini gecmek icin hastings isimli rehberin kestirmesini kullanmaya karar verirler....3 ay sonra diger arabalar california'ya ulasirken donner party denilen (20 arabadan 9'u donner ailesi v tanidiklarina aitmis) konvoy'dan haber yoktur..sonra john reed isimli konvoy'dan bile eleman california'daki kaleye ulasir..soyledigine gore daglarda mahsur kalmistir konvoy...yiyecek almaya gelmistir kalaeye...bi miktar yiyecek alip donus yoluna cikar ama kardan ilerleyemez..bunun uzerine geri doner yaridm ister..ama meksika savasindan dolayi kalede yaridm edecek yeterince asker yoktur...konvoyun yeterli yiyecegi oldugu dusunulerek bekelemeye karar verirler...
    bu arada konvoy alder lake denen yerde kalmistir..yaklasik 60 kisi..kar yuzunden ilerleyemezler..kalan hayvanlari de yemislerdir...aclik ve soguk basgostermistir..20 kisilik bir grup devam etmeye karar verir...ama yolda tipiye yakalaninca kamp kurmak zorunda kalirlar...ates bile yakamazlar tipiden..aclik da vardir..gruptaki cocuklar olur once...sonra da aclikdan dolayi yamyamlik baslar..8 kisi olmustur bu gruptan ve 7'si yenmistir bu olenlerden....bu 7'den de 2 tanesi direk yenmek uzere oldurulmus...camp of death diyolar bu gruba...
    kasim 1846'dan nisan 1847'ye kadar dagda mashur kalanlara ulasilmaya calislir..3 parti gider...2 tanesi bir kismini geri getirebiilr...kalanlar ise yiyecek olarak yamyamlika dvam ederler...sonucta 89 kislik gruptan sadece 41'i ulasabildi california'ya ve bunlarin hepsi de hayatta kalmak icin yamyamlik yapmislar...olenlerin 32'si erkek 9'u ise kadin...

  • ahmet çakar: herkes paraya çalışıyor kardeşim. para vermeseler biz buraya çıkar mıyız? sen çıkar mısın apo?
    abdülkerim: semtten geçmem.

  • sayıları oldukça azdır. çünkü hala yalnızım

    debe edit: yeşilimi yakan olmadı. demek ki burada da sayıları oldukça azdır.

    yıllar sonra editi: tanıdım böyle birini. kendisi yabancıydı. yollarımız kesişse de ayrılmak zorunda kaldık.

  • değildir. 30 yaşımda her şeyimi kaybettim. psikolojim bozuldu. barınacak bir evim de yoktu, geçim kaynağım da. kariyerimi hiçe saydım ve sorumluluk almamak için garsonluk yaptım 1 yıldan fazla süre. sonrasında yavaş yavaş toparlandım. olumsuz şeyler herkesin başına gelebilir. 30 dan sonra yeniden doğdum. değiştim, geliştim. meğer 30 yaşıma kadar boş yaşamışım. kendimi yeniden buldum. şuan özel bir şirkette birim müdürü olarak görev yapıyorum ve o buhranlı günleri geride bıraktım. yani güzel arkadaşım 30 yaş hiçbir şey için geç değildir.
    edit: birim müdürü olarak 5 yıldır çalışıyorum ve şuan 37 yaşımdayım. 34 de evlendim ve 6 aylık da kızım var.

  • en sağlıklı, en zeki kedi 7 sülalesi sokakta doğmuş büyümüş, insan eliyle üretilmemiş olan kedidir.
    ama ille seceresi belli kedi isterim derdi varsa, chartreux. türkiye de zor bulunur, yetiştiricisi yok, ithal edilmiyor (scottish ve britishlerin uğradığı zulme uğramasınlar zaten. türkiyede yetiştirilmesini ve ithal edilmesini istemem). belki evinde çifti olup yavrusunu veren vardır.
    12 yıl önce evde doğmuş ve satılmak üzere kuş kafesine kapatılmış hasta bir chartreux yavruya, kavga dövüş ve biraz da para vererek el koydum. türün özellikleri ve alışkanlıkları hakkında internette ne okuduysam aynen öyle benimki.
    birşey istemediği sürece hiç sesi çıkmaz. tuvaletini yapmadan önce ve yaptıktan sonra haber verir. karnı acıkırsa mama ister. sevmek isteyene izin verir ama bir kaç saniyeliğine. ne zaman insan teması istediğine kendisi karar verir, gelir yüzüme patisiyle dokunur, canı isterse omzumu, kolumu patileriyle yoğurur sonra da sarılıp uyur. yavruyken gölge gibi takip ederdi beni. artık yaşlandı eskisi kadar çok oynamıyor ama, düğümlenmiş torba, çorap topu, peluş oyuncak gibi şeyleri önüme getirir atmamı bekler. atınca tekrar geri getirir. evdeki diğer kedimi her akşam önüne yatırır döve döve kulaklarının içine kadar temizler. umarım cinsindeki bir çok kedi gibi 18-20 yaşını görür ve onunla biraz daha zaman geçirebilirim.