hesabın var mı? giriş yap

  • aşırı kar yağdı doğal olarak kapandı diyor. e arkadaş madem aşırı yağışta yollar kapanabiliyor o halde ibb'ye attığınız iftiraları ne yapacağız??. sanırsın ki sadece tem otoyoluna çok kar yağmış da istanbul'un diğer yerlerine anca iki üç kar tanesi falan düşmüş.

  • mesaj kutuma neden şehidimiz yazmışsın yazanlar olmuş. arkadaşlar, ben azerbaycanliyim. aktif olarak sözlükte yazmaya çalışıyorum, olaylar olunca buraya taşımak istedim.

  • zamanında çarkıfelek'te m. ali erbil'le arasında şöyle bir diyalog geçen müzisyen, güzel insan...

    gökhan semiz: patlıcanın s'si...
    m. ali erbil: patlıcanın neresinde s?
    gökhan semiz: sapında abi...

    mekanı cennet olsun.

  • matematik bilmeyen suserları saptamamızı sağlayan dandik pizza dükkanları zinciri.

    bakın arkadaşlar temelden alıyorum 1>0, 2>1, 3>2,....... 32>30 .....

    yani neymiş "otuz dakikada pizzanızı getiriyoruz, getiremezsek pizzanız bizden." diyen bir kurum 32 dakikada getirdiği pizzayı ödemek zorundadır. bu kadar basit.

    şunu da not düşeyim kayda geçsin: son beş siparişimin hiçbirinde 45 dakikanın altında elime pizzam ulaşmadı. her seferinde aynı bahane "sistemdeki adresiniz yanlış görünüyor 10 dakikadır evinizi arıyorum." hemen laptop'u kapıp "bak güzel kardeşim bu site yemeksepeti.com size sipariş verdiğim site. bu da kayıtlı adresim. hata var mı? tarif açık mı? sorun benim adres kaydımda değil, sorun sizin bana abuk subuk promosyon postaları göndermek için adresimi eski haliyle kaydeden sisteminizde." dediğim zaman da ık mık deyip kaçıyorlar.

    yok iki dakkadan ne olurmuş, yok zart zurtmuş... 2 liradan ne olur her siparişi 2 lira eksik ödeyek mi?

  • (bkz: ibb aracında 144 kg esrar bulunması) diye başlık açıp olayı imamoğlu'na yıkmaya çalışan kalifiye o....smanlı çocuklarına da yasak gelip gelmeyeceğini merak ettiren olay...
    lan daha iki gün önce reyiziniz ''ben seçilmeden önce amerika'ya gitmedim' diye yalan söyledi koca ülkeye.
    olayın kendisi içinde derin ironiler barındırıyor...

    islami terör örgütü fetö'nün taktikleri ile sosyal medyada algı yaratmak için yalan üstüne yalan söyleyen islamcıların ceza almayacağı için ''13 ekim 2022 yalan haber yapmanın yasaklanması'' başlığı komple yalan haber oluyor. ve dolayısı ile bu yasa ile ilgili yapılan pozitif haberler de yalan haber ve yalanı yayma oluyor.

  • acilin basit sekilde anlatalim.

    lise mezunu yukumluler : lise mezununlari teslim oldyktan sonra 1 ay temel egitim alacak daha sonra 5 ay boyunca normal er/ erbas olarak hizmet edip terhis olma hakkina sahip olacak. eger isterse ve sinavlari gecerse 6 ay daha kendi istegiyle askerligini uzatabilecek ve bu surede ""maas""alacak. buyuk ihtimalle asgari ucret civari bir para olur ve 12 ay sonunda askerligini tamamlayacak. ancak bu kisi isterse yine kontenjan dahilinde profesyonel asker olarak orduya katilabilecek ve bu isi meslek olarak yapacak.

    on lisans mezunu : 2 ay temel askerlik yapacak . ardindan kontenjan ve kendi istegi dahilinde yedek astsubayliga basvurabilecek ve astsubay maasiyla 10 ay daha askerlik yaptiktan sonra hizmetini tamamlamis olacak. yine istege bagli olarak askerligini yedek astsubay olarak yapanlar kontenjan dahilinde profesyonel olarak askerlik meslegini yapabilecek yani yedek astsubayliktan normal astsubayliga gecebilecek. yedek astsubaylik yapmak istemeyenler 2 ay temel 4 ay da kita gorevini er/ erbas olarak yerine getirip 6 ay sonra terhis olabilecekler.

    lisans ve lisans ustu : 2 ay temel askerlik yapacak. ardindan yine kontenjan ve kendi istegi dahilinde yedek subayliga gecis yapabilecek ve 10 ay boyunca "maas" alacak. bu maas subay maasi kadar olacak. askerlik suresi bitince yine kontenjan ve kendi istegi dahilinde profesyonel askerlige yani subayliga gecis yapabilecek. yedek subaylik yapmak istemeyenler 2 ay temel egitim +4 ay kita gorevinden sonra toplam 6 ay da er/erbas olarak askerlik gorevini tamamlamis olacak. yedek subaylik yapmak isteyipte kontenjan olmamasi dolayisiyla giremeyenler yedek astsubayda olabilecek.

    bedelli : bedelli konusunu tam anlamadim acikcasi devlet ihtiyac fazlasi olursa cikaracak mi yoksa surekli mi olacak bilemiyorum . bir de kura mura falan baya degisik is. ancak 40.000 gosterge memur maasinin 6 kati bedel olacagi tabloda net sekilde yaziyor.

  • açılın! tedirgin olan ve bu durumu merak edenleri bilgilendirmek için ben geldim! * orman yangınları sonrasında rüzgarın şiddeti ile dumanların farklı şehirlerde ulaşması sonrası ortaya çıkan ve gökyüzünün (bkz: sepya) gibi görünmesi durumudur. bazen de sıcak ve kuru rüzgar olan (bkz: siroko) beraberinde kum taşıdığında bu durum olur.

    izmirdeki durum'a bakarsak: yangınlar sebebiyle gündüzleri bulutlar turuncumsu, güneş ise kızıl bir renge bürünür. bunun detaylı ve bilimsel açıklaması şu şekildedir;

    orman yangınlarının olmadığı günlerde dünya'da bulunan gaz ve parçacıklar ışığın tüm yöne neredeyse eşit oranda dağılmasını sağlar. mavi rengin dalga boyunun daha ufak olmasından dolayı da diğer renklere kıyasla daha çok dağılır ve mavi renk diğer renklere göre daha net görünür. bu, zaman zaman ilginç manzaralar ortaya çıkarabilir.

    yangınların olduğu veya yangın bölgelerine yakın yerlerde ise durum farklı olur. dumanlar yukarı çıkar ve (bkz: atmosfer) 'i doldurur. böylelikle güneşin uzun olan görsel dalga boyları da bu dumanlı sisten daha çok geçer. dünya atmosferinde kalan parçacıklar, fotonların düzenini etkiler, gündüzleri bulutları ve güneşi, geceleri ise ay'ı turuncu ve kırmızı görmemize sebep olur.

    edit: izmir'de gördüğümüz bu gökyüzü rengini istanbul ve orman yangınlarına komşu diğer illerde de görebiliriz. bulutların geçişi ve rüzgarla farklı illerde de görmek normal - bu oldukça doğal ve beklenen bir durum. ayrıca bahsi geçen illerde olası bir yangın durumunda, bu durumun karşımıza çıkışını hızlandırabilir. balıkesir, manisa, aydın - yalova - bursa- istanbul - sarkarya'da da görülebilecek. atmosferde yangından dolayı biriken gazlar sebebiyle yoğunluk farklılığı ortaya çıkarak bu şekilde gökyüzü renklerini karşımıza çıkıyor.

    atmosferdeki durumun, gökyüzüne yansıması ve meydana gelen geçişe ait görsel -görsel 2

    bilim'i seçen herkese selam olsun.
    sevgiyle.