hesabın var mı? giriş yap

  • hakan gercekten duzgun yetistirilmis bi cocuk. esine olan sevgisini cok rahatlikla gosteriyor ya da duygulandiginda rahatlikla aglayabiliyor kim ne der diye dusunmeden. o ada kosullarinda turabi ve bozok'a ragmen olmasi gerekenden daha efendi davraniyor. sevmeyebilirsiniz bu normal ama adam cok duzgun bi adam.

  • "çok üzülerek söylüyorum: 6-18 yaş arası kuşağın enkaz haline gelmesinden ülke olarak hepimiz sorumluyuz. az ya da çok."

    ben sorumlu degilim nagehancim, zerre sorumluluk kabul etmiyorum. sorumlu arayacaksan kocanla birlikte canhiras bir sekilde senelerce savundugun iktidarin kapisini cal.

  • adamlar endişelenmekte haklı çokomelli yapısal reformlar ppt sunum eşliğinde açıklanırken salonda sırıtarak ben alkışlıyordum çünkü..

  • 1840'ta abd başkanlığına seçilmiş, çok soğuk bir günde washington'da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddetmiş ve yaptığı uzun konuşma sonucu zatürree olarak 30 gün sonra ölmüştür. (aynı zamanda en kısa süre başkanlık yapan insan olmuştur)

  • birinci sınıf öğretmeni olmak. hem çok meşgul oluyorsunuz depresyona zaman kalmıyor, hem de aynı şeyleri 743 kez tekrardan algılarınız yavaşlıyor, depresyondaysanız da anlamıyorsunuz. ben mesela geçenlerde girdim sanıyorum, tam anlamadım ama. etraflıca düşüneyim bunu dedim eve gidince, meşgul insanım şu an. ama evimizin karşısındaki binayı yıkmışlardı, bir sabah beton döktüler. temelinde binanın kocaman bir boşluk vardı, siz deyin boşluk kadar içinizdeki , ben diyeyim yalnızlık kadar. bir miktar ağlamış olabilirim. az ama. bir annenin yavrusuna yapabileceği haksızlık kadar. beton dökmek bu aralar acıklıdır, bilemezsiniz. bazı sabahların beton döküp ayaklarına, denize atmak geliyor içimden. olmasalar. yıkılıyor, yapılıyor evler yeniden. ben bir tek tuğla koyamıyorum. kamyonlarcaydı tuğlalarım. bunlar oyalıyor nihayetinde işte, iş-güç. düşünmüyorum hiç. ama depresyonda değilimdir, sanmıyorum.

    kendi kendimin doktoruyum yemin ederim. keşke tetikçisi olsaydım kendimin, parası neyse verip; hayata karşı kendimi tetiklerdim.

  • yanma reaksiyonlarının gerçekleşmesi için yapısında karbon ve hidrojen gibi atomlar olan bileşiklerin oksijen atomuyla tepkimeye girmesi icap ediyor. lakin merkür'ün atmosferi her ne kadar hidrojen, helyum, oksijen gibi gazlar içerse de bu gazlar iyonize formlardalar ve gazların konsantrasyonları oldukça düşük. atmosfer çok ince, kararlı bir yapıda değil. bunun dışında merkür'ün ilk bakışta ay'ınkine benzetilebilecek kayalı, kraterli bir yüzeyi var. artık gerisini siz düşünün. bu şartlarda ne mi olur? yüzeye bir kalıp kurşun atsanız, kurşunun erimesi olur. o kadar.

    bir de şu bilgileri hatırlatmakta fayda var:

    1) güneş'e güneş sistemindeki diğer gezegenlerden daha yakın diye yanması gerektiği düşünülen gezegenin güneş'e uzaklığı 57.9 milyon kilometre.

    2) güneş sisteminde yüzeyi en sıcak olan gezegen merkür değil venüs.

    3) merkür'de yalnızca gündüz yok elbette. gece hava -170 dereceyi bulabiliyor.

    maksat fun fact olsun.