hesabın var mı? giriş yap

  • 6 sezonu izlemeyen okumasın. derin spoiler.

    --- spoiler ---

    rıza babaya suikast düzenleyecekler. hüsnü ölümden dönecek ve tabi ki süpriz bir aşk bizi bekliyor**.

    --- spoiler ---

  • --- spoiler ---

    yeri geldiğinde kendi adaletini kendisi yerine getirmiştir.

    by muhammedmirza. ( üst entry )

    --- spoiler ---

    bu romantizmden de nefret ediyorum. apaçık katil herif , hakim öldürdü. bi de sonradan anılar yazıp bu herifin yaptığı bu kıroluğu romantikleştirmeye çalışanlar oldu. nerden tutsalar ellerinde kaldı.

    ayrıca nebahat çehre'nin başına bardak koyup silahla vurma, nebahat çehre'yi dövmesi ve en sonunda kendini terk etti diye araba ile çarpması. kadın düşmanı kıronun teki. mafyalarla oturup kalkıyor, ülkücülerin alaattin çakıcı'yı yüceltmesinden pek farkı yok solcuların bu adamı savunmasında.

    nebahat çehre'ye arabayla çarpmasının nesi adalet .

  • fakirin xiaomisinin, iphone alınca kendini zengin sanan dangalakların çenesini yormasıdır.

    eskiden zenginin malı, fakirin çenesini yorardı. şimdi kendini zengin sanan mallardan ortalık geçilmiyor.

    aylar sonra gelen edit: başlığı açan ben değilim, başlık başa kalmış.

  • sonunda hakiki atalarımıza ait bir şeyler buluyoruz. sikmişim neo-ottomanları benim atalarım aha bunlar.

    ek. sakın bana o tarihlerde anadolu'ya daha gelmemiştik bıdı bıdısıyla gelmeyin.

  • abarttığımı düşünenler olabilir fakat türk spor tarihinin milli takımlar kategorisinde gördüğü görebileceği en güçlü en dirençli, mental açıdan çelik gibi ve kırılmayan tek takımı bu takım olabilir.
    farklı branşlarda iyi takımlara iyi kadrolara hep sahip olduk fakat sert deplasmanlarda rakibin bilendiği maçlarda kritik final ya da yarı finallerde hep mental açıdan kırılırdık.
    ama bu takım kırılmıyor, vuruyorlar fakat öldüremiyorlar.

  • günümüzde orta segmentteki araçlarda bile yavaş yavaş standart olarak sunulmaya başlanmış bir teknoloji,

    abs: ani sert fren anında tekerlerin kilitlendiği zaman devreye giren, tekerlere saniyede 18 e kadar frenleyip bırakıp kilitlenmeyi önleyen ve bu sayede araca yön vermemizi sağlayan bir sistemdir.

    asr(tcs): aracın ilk kalkış anında (kar*-buz-yağmur) çekiş olan tekerlerdeki fren sistemini kullanarak veya ecu'ya müdahale edip çekiş gücünü ayarlayıp tekerleklerin patinajını önleyip yüzeyde tutunmayı sağlayan sistem.

    esp: elektronik stabilite programı = abs + asr(tcs) + ek geliştirmeler içeren bir sistemdir, abs ve asr gibi bosch tarafından üretilip geliştirilmiştir.

    esp'yi oluşturan parçalar:

    devir sensörü
    direksiyon açı sensörü
    ecu destekli hidrolik güç birimi
    ivmelenme sensörü

    esp sensörler yardımıyla otomobilin durumunu ve direksiyon hareketlerini saniyede 25 kez denetler,
    tekerleklerin herhangi birinde tutarsızlık oluştuğu anda, aracın sürücünün gitmek istediği yöne doğru devam etmesi için gerekli tedbirleri alır bunlar örneğin;

    sağ şeritte hızla giderken aniden sağdan bir araç yola çıktı ve durmanıza imkan yok, refleks olarak direksiyonu sola kırınca araç sola doğru yönlenmek ister ve esp sadece arka sol tekere fren uygulayıp aracın önden kaymasının önüne geçer, şeride tekrar girmek için direksiyon sağa kırılır ve bu esnada esp aracın arkadan kaymasını önlemek için sadece ön sol tekere fren uygular ve sorunsuz olarak yola devam edilir*.

    esp kısaca bu şekilde çalışır, viraja hızlı girildiğinde, viraj destekli su birikintisinden geçerken*, ani hareketlerde, gerekli teker(ler)e fren uygulayarak aracı çizgisinde tutmaya çalışır

    esp'nin sonradan takılmasının maliyeti çok yüksek olduğu için yeni araç alırken esp li araç almak fiyat olarak daha uygundur

    yapılan araştırmalara göre abs li araç sahiplerinin abs siz araçlara oranla daha çok kaza yaptığı saptanmıştır. bunun nedeninin yanlış olarak '' abs bastığım anda durdurur'' mantığına dayanılarak yapılan hareket sonucu olduğu biliniyor.

    not: esp araca sadece fizik kuralları dahilindeyardım edebilir. haliyle fizik kurallarını zorlayanları hiçbir sistem kurtaramaz

  • bostanlı'nın çok pahalı, çok şık, çok leziz, temiz pastahanesidir.

    negrolu dondurmasını ben keşfettim zannettim ama benden önce keşfedilmiş , daha önce daha iyisini yememiştim, dondurmayı koyan adamın gözüne şirin gözükürseniz, en üste negronun kendisini de koyuyor efendim.

    ayrıca dondurmalarının içindekiler kısmını okudum, toz şeker, sahlep, meyve özütü, meyve, fındık, fıstık, ceviz, krokan... yazıyor, özetle toz şeker ve sahlep kullanıyorlarmış ve gerçek meyveler kullanıyorlarmış, zaten lezzetine de yansımış.

    bir top dondurması 3 lira, ama topları devasa olduğu için ortalama bir insan 1-2 top yese kornet küllahı ile doyar. ben ayıcık olduğum için 3+2 top dondurma, bir negro bisküvi ve iki küllahla ancak doymuştum (tadına).

    ayrıca her zaman kalabalıktır ve önünde kuyruk vardır.

  • - bisssssiii kandırdııı...bisssssiii aldattıı...bissss sssskkiiceesssss onuu..
    - xanax yazdım 2 kutu..
    - tessssssekkurrr ederissss....