hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.
    edit 2: gökyüzünde bir anda beliren parmak izi ipucu olabilir.
    edit:3 ucu açık olay, ne olduğunu anlamak için takipte kalmak gerek.
    edit 4: soru işaretleri giderek artıyor bu yeni çağ ne zaman başlıyacak acaba?

  • 6 sezonu izlemeyen okumasın. derin spoiler.

    --- spoiler ---

    rıza babaya suikast düzenleyecekler. hüsnü ölümden dönecek ve tabi ki süpriz bir aşk bizi bekliyor**.

    --- spoiler ---

  • çoğu müşteri kredi kartı ile yaptığı alışverişlerde bankaların sunduğu bu muhteşem hizmeti bilmemesinden dolayı mağdur olduğunda e-ticaret şirketlerinin insafına kalıyor.

    visa ve mastercard ile yapılan anlaşmalar gereği kredi kartı ile yapılan online alışverişlerde ürün/hizmet size bir şekilde teslim edilmez ise bankanızı arayarak chargeback talebinde bulunabilirsiniz.

    banka bu durumda sizden yazılı bir dilekçe ile varsa elinizde ispatlayıcı dokümanları isteyecektir. örneğin siparişinizin ekran görüntüsü, siteye açtığınız şikayet kaydı vb.

    sizden gelen dokümanlara karşılık e-ticaret sitesinden de ürün hizmetin size teslim edildiğine dair belgeleri talep eder. kargo evrakları, sevk irsaliyesi veya teslimat formu vb.

    eğer e-ticaret firması bunu temin edemezse banka size iadeyi yapar, paralelde de e-ticaret sitesini bu tutarda borçlandırır.

    bu süreç yurtiçi işlemlerde 1 ay, yurtdışı işlemlerde 3 aya kadar sürer ancak haklı iseniz paranızı mutlaka alırsınız.

  • engin geçtan ın insanın yüzleşmek istemediği yönleriyle yüzleşmesine neden olan kitabı. özellile önsözünde "bazı bölümleri okurken sanki belirtilen sorunlar insanın kendinde değilde sadece çevresindekilerde varmış gibi değerlendirilir, oysaki bu durum, o sorunuyla insanın yüzleşmek istemediğinin bir göstergesidir" vurgusu belirtilen sorunları okurken kişinin kendinde de tespitler yapmaya yönelmesine ve böylece daha da etkilenmesine neden oluyor.

  • gece gece okudum. özet geçiyorum

    bunlar 5 metreymiş. insanı yaratmış. dünyaya gelme sebepleri ise altınmış. (bakın burası çok ilginç) çünkü merkez bankası rezervleri tükenmek üzereymiş. borçları varmış. sonra dünyaya inip piramitlerin müteahhitliğini yaparak inşaat sektörünü canlandırmışlar. ekonomiyi düzeltmişler. piramitleri bize bırakıp altınlarımızı aldıktan sonra o güzel uzay gemiciklerine binip gitmişler :/

  • gece uyandığınızda ulan nerde ki bu, üstüne basmayayım diye yürürken salonun camından sessiz sakin şekilde dışarıyı seyrettiğini gördüğünüzde alıp sıkıca sarılıp içinize katmak istediğniz dosttur.

    ulan uyandıysan uyandırsana oyun oynayalım. sıkılmıyor musun öyle...

  • 1 liralık mısırı 30 liraya itelerken cebine indirdiklerini benimle yemediklerine göre batmaları da zerre umrumda değil.