hesabın var mı? giriş yap

  • bu geceki atibaya çıkarılan kırmızı karttan sonra üşenmedim ve şimdiye kadar sezonun bütün çalınmış penaltılarının tam vuruş anındaki capslerini aldım.

    arşive ulaşmak için tık.

    bu arşivdeki 30 penaltının (bir penaltıyı 2 kez almışım) hiçbirinde hiçbir futbolcu sarı kart görmemiştir ve hiçbir penaltı tekrar ettirilmemiştir.

    capsler de ortada.

    başka sözüm yok hakim bey.

    edit: benden izinsiz sağda solda, basın yayın organlarında kullananın annesi babası ölsün! hadi dedim ben diyeceğimi.

    (bkz: erdal bakkal yazar olsa gireceği entryler)*

  • var olmayanı hayal edemezsin. onu tanıtamaz veya üretemezsin. sesler baya baya erkek ve kadın sesleridir.

    edit: cok ileri seviye bilgilerle dolu onlarca ozel mesaj aldigim icin editleme geregi duydum.

    arkadaslarin buyuk bir kismi kamerayi cep telefonunu falan ornek gostererek "onlar yuz yil once yoktu yea, demek ki birileri hayal etmis ve olmus" gibisinden mesajlar atiyorlar.

    bir tanesi de cinsiyeti olmayan bir sesi, selfie cubugu ile bir tutarak "demek ki yapiliyor" yazmis.

    bakin teknolojik bir tasarimdan yada elfler, cuceler gibi hayal urununden bahsetmiyorum. burada yokluktan, hiclikten bahsediyorum. ornekte gosteremiyorum cunku ornegi yok.

  • valeye yani 3.cü bir kişiye anahtarı verdiğiniz için kaskoda da sorun çıkacaktır, yiyeceğiniz en pahalı yemeği yemiş olabilirsiniz, geçmiş olsun...

  • özetinin şu şekilde olduğu maç.

    kayseri birinci golü attı, galatasaraylı: oh be fener de elendi.
    kayseri ikinci golü attı, galatasaraylı: ahahahahah mallar rezil oluyor. forumlara girip esprileri hazırlayalım.
    fenerbahçe durumu 2-1'e getirdi, galatasaraylı : olsun fener çeviremez.
    fenerbahçe durumu 2-2'ye getirdi, galatasaraylı: kesin şike var.

    fenerbahçe tur atladı, galatasaraylı : eziklere bak galibiyete seviniyorlar, hem bizim uefa kupamız var.
    _______________________________________________________________________________

    kayseri birinci golü attı, beşiktaşlı: yine elenir bu ezikler
    kayseri ikinci golü attı, beşiktaşlı: beter ol beter ezik fener. beyler twitter için haşteg hazırlayın.
    fenerbahçe durumu 2-1'e getirdi, beşiktaşlı : bu gol yenir mi lan mal!
    fenerbahçe durumu 2-2'ye getirdi, beşiktaşlı: kesin şike var.

    fenerbahçe tur atladı, beşiktaşlı : bu eziklerin finalde elenmesi daha zevkli, hem geçen yıl biz kazanmıştık.

    ________________________________________________________________________________

    kayseri birinci golü attı, trabzonlu : kupamızı verin.
    kayseri ikinci golü attı: trabzonlu: kupamızı verin.
    fenerbahçe durumu 2-1'e getirdi, trabzonlu: kupamızı verin.
    fenerbahçe durumu 2-2'ye getirdi, trabzonlu: kupamızı verin.

    fenerbahçe tur atladı, trabzonlu: uefa o kupayı bize verecek.

  • genellikle boho veya boho-chic olarak adlandırılan bohem iç tasarım, tasasız, eklektik ve geleneksel olmayan bir estetiği kucaklayan bir stil. bohem/hippi kültürleri, küresel seyahatler ve sanatsal etkiler dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan ilham alır. işte bohem iç tasarımın bazı temel özellikleri ve özellikleri:

    eklektik karışım: bohem iç mekanlar, dünyanın dört bir yanından çeşitli desen, renk, doku ve stil karışımına sahiptir. zamanla toplanan iran halıları, etnik baskılar, makrome, eski mobilyalar ve dekoratif öğeler gibi öğeleri görmek yaygın bir durum.

    zengin renkler: canlı ve zengin tonlar, bohem tasarımda önemli bir rol oynuyor bu stilde. kraliyet mavisi, zümrüt yeşili ve zengin kırmızılar gibi derin mücevher tonları, sıcak toprak tonlarıyla birlikte sıklıkla kullanılıyor. renk paleti genellikle cesur ve cüretkar olup, görsel olarak canlandırıcı bir ortam yaratmakta ayrıca.

    katmanlı dokular: boho iç mekanlar, rahat ve davetkar bir atmosfer yaratan bir dizi doku içerir dersek yanlış olmaz. işlemeli minderler, saçaklı şallar ve tığ işi battaniyeler gibi çok sayıda dokulu kumaş bulursunuz. rattan, hasır, ahşap ve metal gibi malzemeleri karıştırmak da derinlik ve görsel ilgi katar.

    rattan: bir tür palmiye ağacının, bükülebilir gövdelerinin kesilmesiyle elde edilir. birçok kişi tarafından bambu ile karıştırılsa da aynı bitki ailesinin içinde olmamalarının yanı sıra rattanı bambudan ayıran en önemli özellik esnek ve bükülebilir olması.

    doğal unsurlar: bohem tasarım, doğanın güzelliğini kucaklayan bir tasarım. hem büyük hem de küçük bitkiler, mekana tazelik ve canlılık getiren bu tarz için çok önemlidir. sarmaşıklar veya saksıda sulu meyveler gibi iç mekan bitkileri genellikle dahil edilir ve kilim ve aksesuarlar için jüt, kenevir ve sisal gibi doğal malzemeler kullanılır.

    küresel vurgular: mekanın sahibinin seyahat eden biri olduğu hissi, bohem iç mekanların karakteristiğidir. etnik desenler, fas fenerleri, hint halıları ve güneydoğu asya'dan ilham alan dekor, eklektik ve uluslararası bir hava yaratmak için yaygın olarak kullanılır. bu kültürel vurgular, hikayeler anlatmaya ve bir macera duygusu eklemeye yardımcı olur. deneyin ve görün.

    sanat eserleri: boho iç mekanlar genellikle hem küratörlüğünü yaptığı hem de kişiseleştirilmiş hissi veren bir dizi sanat eseri sergiler genelde. tablolar, fotoğraflar ve baskılarla dolu galeri duvarları, eşsiz heykeller ve el yapımı el işleri, mekanın bireyselliğine ve yaratıcı ruhuna katkıda bulunur diyebiliriz.

    rahat ve konforlu: rahatlık bohem tasarımın anahtarıdır. insanların gevşeyebileceği rahat ve rahat bir atmosfer yaratmakla ilgili bir şey. rahat oturma alanları, yer minderleri ve hamaklar, uzanmak, okumak veya sosyalleşmek için konforlu alanlar sağlar. pofuduktur.

    genel olarak, bohem iç tasarım bireyselliği, yaratıcılığı ve kişisel tarzı ifade etme özgürlüğünü kutlar. karıştırmayı ve eşleştirmeyi, kusurları kucaklamayı ve sıcak, davetkar ve benzersiz bir şekilde kişisel hissettiren bir ev yaratmayı teşvik eden bir tarz.

    kullanın, kullandırın. benden bu kadar.

    kaynak: chatgpt

  • sende 30 satır yazı yazmışsın. 6 satır daha yazsaydın rahimden dışarı çıkardın. şimdi içerde kaldın. ama iyi oldu

    edit: 36 tane favori alırsam sözlerimi geri alacağım ve ergün abiye biat edeceğim.

  • öncelikle, veranda ne amk diyecekler için; (bkz: veranda)

    ya ben köy evlerinde bile çok az gördüm bunu. geçenlerde bi çiftlik evinde görür gibi oldum onu da pimapen ile kapatmışlardı amk. bir de teoman kafası iyiyken bir kır evinde görmüş bunu ama nası uçuyorsa orada bi rüzgar gülüne rastlamış konuşmuş falan. yani o da görmemiş..

    her neyse bence amerika'yı amerika yapan şey aha bu verandadır arkadaşım. babanla bir sorunun mu var, otur veranda da konuş. ananla mı var gel verandaya bağır çağır, düşmanın mı var al silahı verandaya otur...

    sen bildin onu filmlerden, beyaz boyalı, sallanan koltuk var orada en yaşlı insan oturuyor. 20 sene sonra gelmiş evlat hesap soruyor,şurada bana tokat attın, orada beni mahçup ettin burada bok ettin diyerek.. tanıdın tabii.

    türkiye de veranda olmayınca ne oluyor, salon var babaya hesap sormaya geliyorsun altı ay sonra ( bizde öyle 20 sene 25 sene ayrılık olmaz en babası bi bayram arası) ülke tv açık. salondaki büfe enerjini alıyor kafadan, büfe ne amk diye düşünürken az yumuşuyorsun, koltuk örtüsünün üstündeki kırlent, bardakların üstündeki dantel, ülke tv spikerinin naif ve mıymıntı sesi derken odaya girdiğinin 10. saniyesinde yumuşuyorsun. bir de anan poğaça viriyim ayrana katık eden mi diye sorunca ne oluyor, hesap soramıyorsun. ömrünce taşıyorsun o ağırlığı.

    amerikalı o verandadan zıpkın gibi çıkıyor. sorunlarını halletmiş, herkes bir diğerini bağışlamış diyor ki sorunum yok madem gideyim afganistan'ı işgal edeyim diye süper güç oluyor, uzaya çıkıyor adam. onun için veranda mecbur tutulmalı. 38 katlı apartmanın hemen giriş kapısının yanında bi veranda olsa fena mı olur?

    neyse bi şarkı ile bitireyim, bir kır evinin verandasında bir rüzgar gülüne rastladım, insanmışçasına konuşmaya lay lay lay..