hesabın var mı? giriş yap

  • fenerbahçe ile oynanacak süper kupa maçının centilmence geçmesi temennisini "şunun bilinmesini isterim ki, yıllar sonra birer delikanlı, birer genç kız olacak miniklerin 'soma için oynanan finali hatırlıyor musun ne kadar güzel bir gece olmuştu' demesi beni tüm zaferlerden daha çok mutlu edecektir." diyerek dile getirmiş güzel insan.

    şu kirlenmiş türk spor camiasına ne kadar örnek olur bilinmez ama umuyorum ki güzel bir iz bırakacaktır bu topraklarda.

    edit: bırakamadı.

  • başlığı görünce aklımda direkt virüse rağmen zor şartlarda sokakta mandalina satmak zorunda olan gariban küçük bir kız canlandı. fakat videoyu açınca gündemin bambaşka bir şey olduğunu gördüm. dünya hassas kalpler için bir cehennemdir.

  • stairway to heaven'ın spirit'ten çalıntı olduğu iddia ediliyor. bunun üstüne bir çok kez spirit'in taurus isimli şarkısını dinledim. gerçekleri örtmek gibi bir amacım yok stairway to heaven'ın ilk 4 dakikasının gitarı gerçekten de benziyor. 1968 yılında da spirit'in ön grubu olduğunu bildiğimizden dolayı o melodiden esinlendiklerini söyleyebiliriz. ama çalmışlar ve kendi şarkılarına koymuşlar kesinlikle diyemeyiz çünkü melodinin bir kısmını alıp üstüne farklı riffler katmışlar. ve dikkat ederseniz bu şarkı 4 dakika falan değil, arkasından gelen farklı bir riff, harika bir solo ve çok iyi bir hard rock kısmı var. tüm bunların üstüne robert plant'in mükemmel vokali, sözlerinin derinliği var.

    evet, belki de jimmy page'e o melodiyi dinledikten sonra ilham geldi, belki o şarkıyı dinlemeseydi asla stairway to heaven olmayacaktı. asla o soloyu dinleyemeyecektik belki. ama bu jimmy page'in o riffi alıp bir çok insan tarafından tarihin en iyi şarkısı olarak gösterilen bir şarkıyı yazdığını değiştirmiyor. demek istediğim jimmy page'in taurus'un bir kısmından esinlenmesi ne onun harika bir müzisyen olduğu gerçeğini değiştirir ne de led zeppelin'in kötü bir grup olduğunu gösterir.

    kimilerinin karalama çabalarına rağmen üstüne basarak söylemek istiyorum ki led zeppelin tarihin en iyi rock gruplarından birisidir. jimmy page denen dahi sayesinde tarihin en iyi rifflerini dünyaya kazandırmışlardır. ve çoğu insanın düşündüğünün aksine bence en iyi riffleri "no quarter" şarkılarındadır. sadece bu şarkı dinlenerek bile jimmy page'in ne kadar büyük bir besteci olduğu anlaşılabilir.

  • şimdilerde yeni çevrimi izlenen batı cephesinde yeni bir şey yok filminin 1930 yapımı ilk filmi, cumhuriyetin ilk yıllarında siyasete küçük de olsa şekil vermiştir. filmin savaş karşıtı yapısı dönemin alman ve türk siyasi hayatının ve türk-alman ikili ilişkilerinin bir şekilde özeti gibidir.

    1930 yapımı filmi mustafa kemal atatürk istanbul elhamra sinemasında izlemiş. görsel
    1930 yılında almanya'da naziler iktidarda değilken bile önemli bir nufuza sahipti. militarist söylemi eleştiren film, nazilerin karşı çıkmasına rağmen almanya'da gösterime girdi. ama tepkileri de beraberinde getirdi tabi. cumhuriyet gazetesinin haberine göre "milliyetçi sosyalistlerin şiddetle faaliyete geçmiş olmaları nedeniyle film gösterimden kaldırıldı. salonlarda büyük gürültüler yaptılar ve dışarıdan getirdikleri yüzlerce beyaz sıçanı salona bıraktılar. bu yaşananlardan sonra hükümet için geri adım atmaktan başka çare kalmamıştır"

    filmi ülkeye kemal seden getirdi. hatta mustafa kemal atatürk'e özel gösterimi de kendisi yaptı. henüz sansür kurulundan onay süreci devam ederken izletti filmi. osman f. seden'in babasıdır. atatürk filmi çok beğenir ama gerçekçi olması nedeniyle türkiye'de gösterilmesinin sakıncalığı olabileceğini söyler. yanında oturan dahiliye vekili şükrü kaya'ya filmi çok beğendiğini, savaşın getirdiği felaketleri en iyi biçimde anlatan bir belge niteliği taşıdığını, fakat savaştan yeni çıkmış türk halkına bu filmin gösterilmesini sakıncalı bulduğunu, bunun için vaktin henüz erken olduğunu söyler.

    mustafa kemal'in film hakkındaki düşünceleri kemal seden'in filmi gösterime sokma düşüncesini etkiler. ama asıl sebebi, almanlarla olan ilişkilerin yeni yeni düzelmeye başlaması. diplomatik kriz çıkmaması için sansür kurulu filme izin vermeyecekti zaten. adamlar kendi ülkelerinde filmi yasaklayınca biz komple gösterime sokmuyoruz yani. almanlar yenilince biz de yenilmeye devam ediyoruz yani bir şekilde.

    o dönemin bir başka savaş karıştı filmi "batı cephesi dört piyade" filmi almanya'da yasaklı olmadığı için (naziler iktidara henüz gelmediği ve filmle uğraşmadığı için) ülkemizde gösterime girdi. ama naziler iktidara gelir gelmez yasaklamıştı filmi.

    kaynak: gazi'nin sineması kitabı.

  • onur beyin şehrazat yüzünden aldığı öte berinin boku çıktığı dizidir.

    - onur bey bu ne?
    + mandal şehrazat, çamaşırlarını asarsın diye şeettim.geçen gün tuhafiyede bakıyodun bön bön içim cız etti
    - bunu kabul edemem onur bey kaan ne der?
    + mandalla kapatırsın ağzını bişeycik diyemez
    - onur bey rica ederim
    + şehraaazattttt

  • pardon filmindeki replik geldi aklıma.

    “beni adamdan sayıp alacak örgüte zaten ben girmem!” diyordu ibrahim.

    ben de bizim versiyonu yapayım:

    “beni adamdan sayıp evlenecek kadınla zaten ben evlenmem!”

  • en beklemediğim ülkenin soykırımı tanımasıdır. ayrıca diasporamızın ne kadar güçsüz olduğunu göstermektedir.

    sen hala yurt dışında en büyük nüfusunun bulunduğu yerde sözünü geçiremiyorsan bir problem var demektir.

  • bunun çok garip bir sebebi var.
    sebebi cd'nin yaratıcısı japon norio ohga'nın cd'nin çapının 12 cm olmasında ısrar etmesinde saklı.
    sebebi ise müziğin hayatında önemli bir yeri olan ohga'nın beethoven’ın 9. senfonisini tek bir cd'ye sığdırabilmek istemesiydi.
    74 dakikalık bir beethoven senfonisi yani.
    bunun için tek çare 12 cm çaplı bir cd geliştirmekti.

  • yine de efsane olsun olmasın bütün michael'ler bir araya gelse arif'in o şutunu çıkaramazlar.