hesabın var mı? giriş yap

  • e ne yapalim? yillarca kaymagini yerken sesiniz cikmadi da simdi ayni sefaya devam edin diye halk olarak bir de sizin zararinizimi karsilayalim? ne guzel dunya oh valla. ticaret yap, kar ederken ses çıkarma ama zarar edince bindir halkin sırtına.

  • kendi deneyimimden dolayı yazdığım bir entry (bkz: #49889020) yüzünden almadığım hakaret dolu mesaj, altına girilmeyen entry bıraktırmayan araba. lanet olsun, nasıl insanlarsınız siz? ulan ben haram yemedim, 2 yıl haftanın her günü geceleri 4 saat uykuyla durdum, bir gün tatil yapmadım, işlerimi yoluna koyayım diye uğraştım, didindim, hakkımla kazandım aldım. biriktirdiğim parayı kumarla çoğaltmadım, kredi çektim, riske girdim, inşaat yaptım, sonra onu da bıraktım. size girip çıkan ne arkadaş? ben mi elinizden aldım lanet olasıca hayatınızı? "naber kızlar zenginim" diyormuşum, gavatmışım falan. nedir olum sizin derdiniz?

    dünyanın en iyi arabası değildir, dünyanın en pahalı arabası değildir, almanya'da 2 yaşındakilerine çok rahat her türlü insanın binebileceği, taksi olarak da oldukça bol bulunan bir arabadır. ego tatmininizi benim üzerimden yapmayın. otoritenin elinizden aldığı hayatı ben elinizden almışım gibi davranmayın. sikmişim arabasını ulan, bundan 6 sene önce sürekli yağ yakan tempra'ya biniyordum, bir gün de yolda mercedes görünce sövmedim. tutup da 18 yaşımda babama yaslanıp coupe, cabrio araba almadım. üniversiteden beri görüştüğüm kız arkadaşımla tanıştığımda da cebimde fazladan ayıracağım 5 kuruş para yoktu. nasıl insanlarsınız olum siz, neyin derdindesiniz?

  • her yanından mükemmellik, ayrı bir komiklik, ayrı eğlenceler akan çizgifilmdir.
    efendim şarkıları ayrı güzeldir, hikayeleri ayrı. karakterlerin çeşitliliğine ve tüm çizgifilme akmış olan hayal gücü boyutuna herşeyine bayılıyorum.

    jake'in osuruğu ve bebek finn'in dansı en mükemmel anlarındandır.

  • * her temas iz bırakır (roman 2006)
    * son hafriyat (roman 2008)
    * behzat ç - bir ankara polisiyesi (televizyon dizisi 2010-2013 / ilk 3 sezon)
    * behzat ç - seni kalbime gömdüm (sinema filmi 2011)
    * behzat ç - ankara yanıyor (sinema filmi 2013)
    * behzat ç - imamların öcü (televizyon dizisi 2016 / iptal proje)
    * behzat ç - bir ankara polisiyesi (televizyon dizisi 2019 / 4. sezon)
    * çekiç ve gül (polisiye hikayeler 2019-2021 / derleme roman 2022)
    * saygı - bir ercüment çözer dizisi (televizyon dizisi 2020-2021 / spin off)
    * çekiç ve gül - bir behzat ç hikayesi (televizyon dizisi 2022)

    2006 da başlayan hikaye bayağı bir külliyat haline gelmiş. ve devam ediyor.

    edit : ercüment çözer’in dizisi behzat ç evreninde geçmiyormuş. izlemedim, bilmiyorum. kendi hikayesini anlatsa da behzat ç romanlarından çıkan bir karakter. sonuçta behzat var olmasa ercüment olmazdı.

    imamların öcü için 2016 sonunda televizyonda teaser dönmeye başlamıştı. 2017 içinde tarih de veriyorlardı sanırım. sonra galiba o yıldı emrah serbes ölümlü kazadan dolayı hapse girdi. aklımda projenin iptal edilme sebebi o durum kalmış. belki de ilgisi yoktur. duyuru yapacak, teaser yayınlayacak aşamaya gelindiyse sinopsisi, tretmanı falan hazırdır diye tahmin ediyorum.

    o malzeme çöpe mi gitti yoksa biraz modifikasyonla çekiç ve gül senaryosuna mı tekamül etti acaba?

    edit 2: ercüment çözer romanlarda yokmuş. bir ankara polisiyesi’nde görünmüş ilk kez. dizinin senaryosunu ercan mehmet erdem yazıyordu ama emrah serbes ile koordineli çalıştıkları biliniyordu. acaba ercüment karakteri emrah’ın marifeti mi ercan’ın mı ?

  • “anında istanbul'u kilitleriz” diyor bu en açık tabiri ile kamu güvenliğini tehdit etmektir, türk halkını tehdit etmektir. ambulansı, itfaiyeyi, polisi, askeri hiçbirini yolda kıpırdatmayız, yolu kapatırız, bırakız aracı gideriz demek istiyor, açık açık darbe tehditidir bu, devlet otoritesini ortadan kaldırırız demektir.

    artık emin olduğum bir şey var, türkiye cumhuriyeti'nin gücü bu taksicilere yetmiyor. adamlar kanun tanımıyor, kural tanımıyor, polis tanımıyor, belediye tanımıyor, hükümet tanımıyor. videoda tehdit var, mala zarar verme var, hürriyetten yoksun bırakma var ama kalkıp kimse siz ne yapıyorsunuz diyemiyor.

    bunlar çete falan değil, terör örgütüdür.

  • kesinlikle en riskli sorudur. acemi birliğinde çaycılık yapmayı bilen var mı sorusuna mühendis bir arkadaş el kaldırmıştı bütün eğitimlerden içtimalardan yırtmıştı. usta birliğinde bilgisayar kullanmayı bilen var mı diye sorulduğunda ise el kaldıranlara eski tüplü monitörleri taşıtmışlardı.

    edit: el kaldırmıştım.