hesabın var mı? giriş yap

  • --- spoiler ---

    - çengin (ceyn de diyor olabilir)
    - efendim tatlığam
    - geçen konuştuğumuz şeyi yapalığm mıa?
    - hangısi ?
    - hıni şu arkımızdan kaç kişi baktırıyoruz olayı vardığ

    --- spoiler ---

    ulan yeminle kadınlardan soğuttunuz beni. katıksız moronlar sizi.

  • aslında çok kolay hayatımdan insan çıkaramam ama şöyle oldu

    çocukluk arkadaşım telefonla çok sık görüşürdük yalnızca yaz aylarında yan yana gelebilirdik. biraz patavatsızdı ama son zamanlarda iyice zıvanadan çıkmıştı.

    genellikle bar çıkışı gecenin bir yarısı eve dönerken ( ya da normal bir saat eve giderken yolda köpek varsa ve etrafta kimse yoksa ) arar uykumu böler beni konuşmaya mecbur eder sonra " ben eve geldim. " deyip bir sağ ol bile demeden telefonu suratıma kapatırdı. bu bence bir insanla ilişkinizi kesmek için yeterli bir neden olabilir ama biz eski dostuz.

    sürekli yalnızlıktan şikayet ediyordu ( hangimiz etmiyoruz ki ) bir gün yine aradı çok sinirliydi ve

    - ya bi adam var yazıp duruyor. neyine güveniyor anlamıyorum ki. hadi sen olsan neyse de... ( burdan sonrasını pek dinlemedim. sen olsan derken ya kendini çok ciddiye aldı ya da beni çok hafife.) ( bu benim ondan biraz uzaklaşmama neden oldu.)

    sonra birgün benim konuşmaya ihtiyacım oldu hep o beni esir alacak değil ya aradım. olanları anlattım ( o zaman hayatımda biri vardı benden annesine bahsetmişti annesi de ona " oğlum o boşanmış aile çocuğu onun aile kavramı olmaz." demişti ve bu beni çok üzmüştü. gerçekten çok üzüldüm yani. birine anlatmak istedim.) aldığım cevap

    - hahahaha ay gerçekten öyle mi demiş ya aslında annenle babanın hiç evlenmediğini duysaydı.

    ( destek olmadığı gibi arkadan yaptıkları dedikoduları asılsız pis iftiralarını da ağzından kaçırmış oldu.)

    resmen koyunda beslenen yılan. bence bu nedenler çok bile.

  • insanlarin bir turlu duzgun kiyaslayamadigi, sahsimin cocukluktan beri idolu, metal tarihinin gordugu en baba kisilerdendir.

    james hetfield'i biri ile kiyaslamak cidden zor. cunku metallica denilen canavarin muzikal yapisinda heralde %70'lik bir paya sahip. boyle bir oran megadeth disinda hicbir grupta yok.

    james hetfield "ritim gitarist" olarak kiyaslanamaz. niye mi? cunku kendisi:
    - hayvani bir ritim gitarist
    - cok iyi derecede bir soz yazari
    - iyi derecede bir vokalist - ki 80ler ve 90lar suresince metal dunyasinin bana gore en iyi vokalisti -
    - muhtesem bir sahne performanscisi (agir fanlar bilecektir. metallica'nin 81-85 arasi inanilmaz yukselisinin sebebi jilet gibi, donem icin "cok agir" kabul edilen ekstra iyi sahne performanslari. hicbir radyoda falan yayinlanmadan, elden ele dolasan kayitlar ile avrupa'ya kadar isimleri yayiliyor.)

    simdi yorumlarken bunlar goz onunde alinmali. mesela "tony iommi varken, hetfield kim?" evet, iommi gibi bir efsane cok buyuktur. ancak yukarida saydiklarim ozelliklerin sadece gitar kismi iommi'de bulunmakta mesela. bu demek degil ki iommi kotu. elbette hayir. hetfield'in kendi idollerinden biri, bizim ne haddimize hetfield > iommi demek? ancak kiyaslarken daha mantikli seyler yapmak lazim.

    hetfield "gitarist" klasmanindan ziyade, "metalin buyuk adamlari" klasmaninda. bu klasman da sadece gitar calanlara ait degil. buraya kendi sahsimca dahil edecegim isimler dave mustaine, steve harris, lemmy kilmister, tony iommi gibi isimler. yani cok buyuk isimler.

    yani kusura bakma eksici de, 21 yasinda bu adamin yazdigi riffler hala daha yeni gruplar tarafindan kutsal kitap gibi hatim ediliyorsa eger, cok da tatava yapmamak lazim. dinle gec. sikma cok canini be.

    edit: bahsetmek istedigim sey aslina lars ulrich ornegi ile daha iyi anlasilabilir. mesela ulrich hep kotu bir davulcu oldugu, metallica seviyesinde bir sanatci olmadigi yonunde elestri alir. ancak lars ulrich'in ciddi anlamda iyi aranjorlugu olmasaydi, hetfield'in o canavar riffleri belki de iyi islenememis birer parca olarak kalacakti. yani demek istedigim su, muzik dunyasinda kisiler sadece tek yonlu, "gitarist" "baterist" "basci" gibi degil. en azindan onemli sahislar icin.

  • eski bir hocam şöyle derdi;

    evlenmeyi düşündüğün kadınla evlenmeden önce muhakkak bir kaç gün bile olsa aynı evde yaşa, sabah kalktığında neye benzediğini gör, o gördüğün şeyi sevip sevmediğini sorgula, zira senin aşık olduğun şey bir sinema perdesinden ibaret olabilir.

    hocamın şu an 5. evliliğini yaptığını hesaba katmazsak, ben onun bu görüşüne katılıyorum.

  • skordan, herşeyden bağımsız söylüyorum, çok rahatsız edici bir kibri var. herşey kontrolüm altında havalarındaki rahat görünümünün altında hikmet karaman'a laf sokmaya çalışıyor:

    "hikmet hoca tabi uzun konuştu, bizim yerimize de konuştu, maçı anlatmaya gerek yok sağolsun".

    yani şunu diyor, hikmet kırk yılda bir maç kazandı, keyifli keyifli maçı anlatıyor.. olabilir ağam, niye takıyorsun? koskoca fatih terimsin, hikmet karaman'ın övünmesinden, gerinmesinden nasıl gocunabilirsin? kayserispor tesadüf kazanmadı, uzun zamandan beri izlediğim en iyi anadolu takımı performansını gösterdi. kayseri'nin ekstradan iyi oynaması, hikmet'in kendini övmesi, senin o kadar da kötü olmadığına dair de bir sonuç yaratır, neden rahatsızsın?

    rahatsız çünkü fatih terim kendinden başka birilerinin kazanmasını, kendinden başka birilerinin övünmesini, eseriyle gurur duymasını, abartsa da keyfini çıkartmasını olgunlukla karşılama gücünden yoksun bir çocuk egosuna sahip.