• ilişkinin ilk zamanları arzu edilen ve birlikte yaşasaydık şunu yapardık bunu yapardık gibi konuşmalara bolca sebebiyet veren durumdur..oysaki sizi el üstünde tutan insan bir süre sonra yanında olmanızın verdiği rahatlığı suistimal ederek bilgisayarıyla sizden daha çok ilgilenecek, ev işlerini tamamen size bırakacak hatta bu sizin görevinizmiş gibi saatlerce temizlik yapsanız bile teşekkür etmeyecektir.üstelik bi süre sonra sizinle ilgili merak ettiği şeyler eve kaçta gelindiği ve bu sürede kimlerle neler yapıldığıyla sınırlanacaktır. bunun gibi yüzbinlerce cansıkıcı şeyden sonra bir gece sevgili uyurken sözlüğe iç dökülecek bir yandanda "okuyunca büssürü laf söliycek" diye düşünülecektir..
  • en yakin arkada$larimdan birinin 2 yildir yaptigi $ey..gercekten berbat bir durum,bir sure sonra olay kari koca ili$kisine donuyor ve rezil bir hal aliyor.hergun kavga ediliyor,birbirine agiza alinmayacak laflar soyleniyor,ili$ki yalama oluyor..duvarda asili olan mutlu gun fotograflarindan eser kalmiyor..gercekten uzucu bir durum.
    (bkz: the war of the roses)
  • evlilik ile es deger can sikiciligi, rutinligi ve zaman zaman heyecansizligi barindirabilen zor bir olgu.
    mesafe, ozel alan ve ozlemek kavramlarinin kavrama noktalarini degistiren bu surec ne kadar oturtulmasi zor duzen ise olabilirligi oraninda da o kadar mutluluk, haz, keyif ve huzur verici. hatta ne kadar olmasi gereken.

    ya da; evirip cevirip gevelemeden: olmasi/yurutmesi zor, olabildiginde de essiz.
  • iki tarafın ailesinin yaşanılan şehre bi aylık gelmesi durumunda bir ay boyunca iki sevgilinin birbirini delice özlemesi, ve bi ay boyunca "ne yapçam ben şimdi eve gidince" dumurunu yaşatacak olgu
  • sevgililerin özlem duyduğu, ilk zamanlar tahammül edilebilen sonrasında ise ilişki için dezavantaj haline gelen olay.
  • beraber olduğunuz insanı en yakından gözlemleyebileceğiniz yaşam çeşidi.
  • eğer sevgiliyle yakın bir tarihte evlenilecekse mutlaka gerçekleştirilmesi gereken bir şeydir; aksi takdirde evlendikten sonra eşinizin evde cıcıl cıbıl gezme alışkanlığı olduğunu, ya da psikopat derecede titiz olduğunu görerek hayata küsebilirsiniz..fakat evliliğin düşünülmediği ilişki formlarında kaçınılması gereken bir durumdur, zira belli bir müddet sonra sıkıcı bir hal almaya başlayacaktır, aşk ölecektir, yenilen yemek bile paylaşılmak istenmeyecektir vs.. kaçışı yoktur*
  • uzun süreli ve yoğun ilişkilerde her açıdan mantıklı olacak bir durum.evlilik baskısı, ailelerin işin içine girmesi olmaksızın sevdiceğinizle huzur içinde hem maddi hem manevi paylaşımlara girerek mutluluk ortamında yaşama olayıdır aslında. fekat evliliklerdeki aşk bitti, dostluk başladı sendromunu yaşamanıza sebebiyet verebilir. sevgilinizi bir süre sonra sadece ev arkadaşınız gibi algılamaya başlarsanız ilişki açısından tehlikeli bir döneme girersiniz.
  • kendinize ait bir alaniniz olmamasi, hayati surekli biriyle paylasmak zorunda olmak, hesap vermek zorunda kalmak, is bolumu gibi salakca demokratik bir durum nedeniyle yapmak istemediginiz seyleri de yapmak, yalniz kalmak istemenizin anlasilmamasi ya da daha bete sekilde yanlis anlasilmasi, sonucta imza atilmasa da, evlilik gibi bi durum... son derece gerilim, iliskiyi gereginden daha once bitiren hareket... ozlem hakkinizin elinizden alinmasi, ay imdat dedirten durum...
  • bir zamanlar toplumumuzca tabu olarak nitelendirilen ancak geçen son bir kaç yılda doğal bir hal alan, iki sevgilinin aynı evi paylaşma, beraber yaşama hali. tarafların ailelerine karşı ekonomik bağımsızlıklarını ilan etmeleriyle beraber gerçekleştirilebilirliği artan bu durum kimilerinin birbirlerini çok iyi tanımamasından kaynaklanan bir takım nedenlerle kısa bir süre sonra kopmalarına neden olabilir. sevgiliyle yaşama fikri genel olarak düşünüldüğünde de hoştur, neticede aşık olunan kişiyle kısıtlamalara gerek kalmadan 24 saat beraber olunabilir ancak yine de karar aşamasında iyice düşünülmelidir.
hesabın var mı? giriş yap