hesabın var mı? giriş yap

  • çeşitli bankaların, belli koşullarda verdiği ve kısa bir süre içerisinde harcanması istenen aksi durumda süresi bitip silinecek para puanları süresiz hale getirme yöntemidir.

    ben örnepi yapı ve kredi bankası world puanları ve hepsi burada aracılığı ile vereceğim ancak kendi cüzdan sistemi olan her e-satış sitesi ve buralarda puan harcamaya izin veren her site bu iş için kullanılabilir.

    elimizde 374 tl world puanımız var. bunun 75 tl'si 4 şubat 2023, 250 tl'si ise 7 şubat 2023'de süresini dolduracak ve silinecek. şu an için acil olarak alacağımız bir ürün ise yok diyelim. görsel

    bu durumda, hepsiburada'ya gidip, (hepsi pay kaydımızı tamamlayıp) 374 tl ya da daha pahalı bir ürünü sepetimize ekliyoruz. ben 374,70 tl tutan bir sepet yaptım. görsel

    puanı kullanacağımız kart bilgilerini seçiyoruz ve "kart puanını kullan" diyerek ödememizi yapıyoruz. görsel

    ödemeyi yapınca world puan'ları sıfırlamış oluyoruz. görsel

    sipariş, "siparişlerim" sekmesine düşüne kadar bekliyoruz. görsel sonrasında "iptal et" diyoruz ve "ürünleri almaktan vazgeçtim"i seçerek işleme devam ediyoruz. görsel

    iptal işlemi tamamlandığında, bakiye olduğu gibi hepsipay cüzdanınıza aktarılıyor ve süresiz olarak, dilediğimizde kullanabiliyorsunuz. görsel - görsel - görsel

  • erkek kadın ayrımında erkeklerden bay vs. diye bahsedilmediği durumlarda kadınlardan kadın değil de bayan diye bahsedilmesi ile ilgili.

    "erkek voleybol milli takımı" vs. "kadın voleybol miili takımı" yerine "bayan milli takımı" gibi ayrımlar,
    "hastanemizde erkek doktor sayısı 23, kadın doktor sayısı 18" yerine "bayan doktor sayısı 18" gibi.

    kültürün kadın kelimesini (kafasındaki kadın kız ayrımından, kadın kelimesini ruh hastası şekilde kaba bulduğundan) sansürlemek istediğini gösterir. sen kadın demekten imtina ettiğin sürece bilinçli kadınlar bu dersi verecekler.

  • akabinde yeni binen yolcunun gönderdiği bozukluklar asabi bir şekilde fırlatılır, paracıklar o ivmeyle fırlatıldıkları yerden sekerek, sefere çıkmış yeniçeri ordusu gibi dört koldan yedi düvele dağılırlar.

  • tüketim çılgınlığı, "ihtiyacı olmayan ürünleri" satın alan tüketicilerin yoğun alışveriş alışkanlıklarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

    insanların temel ihtiyaçlarını yarın zamlanacak diye erken alması, tüketim çılgınlığı değildir.

  • para amaç olduğu için normal bir insan parayı unutmaz diye düşünülmüş sistem. kart araç, para amaçtır. insanlar kartı unutuyor diye böyle uygun görmüşler ama parayı unutmayı nasıl becerir insan akıl sır ermez.

  • tuzla ile arası 85.5 km'dir. umarım kısa zamanda bu iki ilçe arasına düzenli uçak seferleri yapılır.

  • araç hızının göreceli bir durum olduğunu belirten fikir varoşlarını ortaya çıkarmıştır. altındaki bmw'ye göre 140 normal bir hızmış, 80 gibi geliyormuş. trafik kuralları belli, hız sınırı belli. nesi subjektifmiş trafikteki hızın. bu varoşlar işte doğduğun büyüdüğün şehrine, boğazına, sahiline geliyor mütahitlik felan türlü türlü cinliklerle kısa zamanda zengin olup üst kimlik kazandığını sanıp senin huzurunu kaçırıyor. geçen gün caddebostan'da son model bmw'sinin camını açıp kola kutusunu fırlatan gördüm. memleket olarak görmüyor ki burayı, gelip fethettiğini sandığı bir yer sanıyor, umarsızca pisliyor. trafik kurallarını bozuyor. kültüründen yaşadığı ezikliği parasıyla kapatıp başkalarına uyguluyor.