hesabın var mı? giriş yap

  • ertem şener: mike tyson'ın yumruk basıncı 3 tonmuş.
    sinan engin: bende lunaparkta yumruk atılan makinayı kırdım.

  • amerikalılara yönelik piyasaya sürdükleri vertuo kahve makinesi ve kahve podlarını yakında türkiye'ye de getirecek olan marka.

    vertuo kahve podları yarım küre şeklinde ve daha fazla kahve içeriyor ve daha büyük fincan kahveler demleme imkanı sağlıyor. böylece klasik nespresso kapsülünden 250ml su geçirip sulandırılmış kahve içmek zorunda kalmıyorsunuz. tabii ki bu kapsüller diğer klasik makinelere olmuyor. onun için de ayrı makine almanız gerekiyor.

    vertuo sistemi diğerlerinden çok farklı bir teknikle çalışıyor. her kahve kapsülünde makinenin okuyabileceği bir barkod var. barkodu okuyan makine ona göre demleme yapıyor. kahve demlenirken de kapsül yerinde hızla dönüyor. santrifrüj tekniği ile hızla dönen kapsüldeki kahve merkezkaç etkisi ile kenarlardan çıkarak diğer makinelerde göremeyeceğiniz kadar kalın bir (sahte) krema da üretiyor. kahve üzerindeki kremayı sevenler için çok çekici geleceği kesin.

    piyasa araştırmalarını bilmiyorum ancak düşüncem türk tüketicinin de kahvesini büyük fincanda sevdiği yönünde. türk kahvesi kültürümüz olsa da espresso halen çok popüler değil diye düşünüyorum. zaten amerikalılar da espresso sevmediği için çıkarılan bu seri türkiye'de belki ilgi görebilir. asıl sorun kapsül fiyatları olacak gibi. tanıtım amaçlı nespresso ilk zamanlarda diğer kapsüllere denk fiyatta sunabilir bu ürünleri ancak vertuo kapsülleri hacmi ve kahve içeriği sebebi ile diğerlerinden %25 ,%30 daha pahalı. bu da tahminimce ortalama 23-30tl arası bir fiyat aralığına denk gelecek. henüz muadili de satılmayan bu kapsülleri sadece nespresso'dan alabiliyorsunuz. bakalım bu fiyatlarla bu coğrafyada tutunabilecekler mi?
    göreceğiz.

  • hani şu akp’nin 15 yıl boyunca askeriyeye ve devletin önemli kademelerine atadığı fetöcüler tarafından yapılan darbe girişimi gecesi mi?

    edit: arkadaşlar özel mesajla gelip fotoğraf o güne ait değil bunu da vurgula demişler. ben fotoğrafta değilim arkdaşlar. o gün muharrem ince yazlıkta değil isterse pavyonda olsun bundan bize ne?

    darbeyi yapan kim?
    darbeyi yapanları o kadrolara yerleştiren kim?

    iki kardeş kavga etti ülkeyi kaosa sürükledi. planlıydı veya değildi ama burada muharrem ince’yi ilgilendiren bir durum yok. akp kendi pisliğini temizleyecek tabi ki neden muharrem bey o pisliği temizlemek için kendini tankın önüne atsın? muharrem bey mi atadı o fetöcüleri?

    ben şahsen o gece balayındaydım. darbe haberleri geldi mekandan rica ettik tv’yi kapattırdık ve şarabımızı rakımızı içmeye devam ettik. iki pislik kardeşin kavgasından banane?

    edit2:

    biz darbeden yıllar yıllar önce bu fetöcüleri devlette kadrolaştırmayın diye zaten uyarmışız. biz testi kırılmadan vazifemizi yapmışız. bakın devletin kozmik odasını açmayın bu örgüte dedik. bakın meclis kürsüsünden bu teröristi övmeyin dedik. bakın madeni paradan atatürk’ü kaldırıp bu terör örgütünün olimpiyatlarını basmayın dedik.

    biz 15 temmuz’da değil çok öncesinden zaten bu örgüte karşı dik durduk. bizi dinleselerdi ülke kaosa sürüklenmeyecekti.

  • başlık: otobüsle memlekete gidiyorum.

    entry: otobüste wi-fi yokmuş ben de telefonu modem olarak açtım adına arabanın plakasını yazdım. millet sürekli muavine wi-fi şifresini soruyor adam delirecek az kaldı aq.

  • yeni başlayanlar için bir çırpıda güneşin kızları

    --- spoiler ---

    haluk anne hasretiyle yanıp tutuşur.
    haluk'un babası çocukken 3 kardeşten en çok haluk'a girişmiştir.
    haluk'un annesi 3. çocuk doğunca depresyona girmiş kendini çatıdan atmıştır.
    haluk oğlunu (ali) mütemadiyen kemerle dövmektedir.
    haluk eski karısını da zamanında çok dövmüştür.
    haluk'un küçük kardeşi (ahmet) gençken haluk'un şimdiki karısına (güneş)aşıktır.
    haluk şimdiki karısını sırf küçük kardeşine inat olsun diye almıştır.
    haluk'un yeni karısının ikiz kızlarından biri (selin) haluk'un öz oğluna (ali) bir diğeri (nazlı) de haluk'un ablasının (rana) üvey oğluna (savaş) aşıktır, küçük kız (peri) da ablalarının can düşmanının (tuğçe) küçük kardeşine (can) aşıktır.
    haluk, ablasının üvey oğlunun eski sevgilisini (melissa) annesi yerine koymaktadır.
    selin ilk başta ali'nin en yakın arkadaşı emre ile çıkmıştır.
    güneş'in eski kocası (zafer) güneş'e tecavüz etmiştir. ikizler birer tecavüz meyvesidir.
    güneş sonrasında tecavüzcüsüyle evlenmiş, bir de üstüne çocuk (peri) yapmıştır.
    dizide herkes şahsına münhasır psikopat ve denyodur.

    --- spoiler ---

  • 40 bin liraya sattığı arabaya 12 dolar maliyetli bluetooth sistemini eklemesini 2012 yılında reklam konusu yapan sektör.

    ayrıca aynı sektör, 10 dolar maliyetli cd playeri konsola entegre ettiğinde sıfır fiyata 5 bin lira ekleyebiliyor.

    bu sick.ko sektör farzı misal bilgisayar sektörü ile aynı "kafada" gelişse idi şuan uçan arabalara biniyorduk.

  • 9 sayfa davetiye dilenciliğinden ne sikim olduğunu zerre anlayamadığım uygulama. sorsan bilgi kaynağı, pratikte eyüpsultan camii avlusu.

  • altında şunun yazılmış olduğu paylaşım.

    --- alıntı ---
    ben ölürsem kimsenin adalet aramasına gerek yok ben hayatımdan memnunum ölürsem de benim sorunum.
    --- alıntı ---

    ileride bir gün, nefret ve öfke hisseden biri tarafından öldürülmek istiyor, biz karışmayalım.