hesabın var mı? giriş yap

  • beyazıt'taki öğrenci eylemleri zamanında, polisten kaçıp çarşıya sığınan bir çok öğrenciyi polise teslim etmesiyle ve iktidar destekçiliği ile bilinen esnafın eylemi. ayrıca bu kitle gezi zamanı işlerimiz durdu diye gezi'ye karşı sultanahmet meydanında eylem yapmayı planlıyordu.

    şimdi keserin sapı onlara döndü, insan her ne kadar içlerinden beter olsunlar dese de, gönül direnen insanları görünce karşı olamıyor. bu insanlara sokaklarn en güzel ve anlamlı sloganının gerçek olduğunu gösteriyor:

    (bkz: susma sustukça sıra sana gelecek)

  • şimdiki halini almasında rolü olan insanlar hiç aklınızın ucundan geçmeyecek yaratıcılık ve cesaretlerde bulunmuşlardır.

    öncelikle 1898'de wright kardeşler bisikletleriyle uçması gereken bir nesnenin nasıl hareket etmesi gerektiğini keşfetmişlerdir. tıpkı bisiklet gibi sağa sola yatabilmeliydi. tabii ki bu sonradan x-y-z düzlemlerini destekleyecek şekilde aşağı yukarı da inebilmeliydi. bisikletten akıllarına gelmesi çok şaşırtıcıdır.

    sonrasında 1920'ye kadar uçaklar şimdiki kadar yüksek uçamazdı ve ilk defa amerikan ordusunda görevli bir test pilotu (binbaşı rudolph william schroeder), ben bugüne kadar çıkılmış en yüksek yükekliğe çıkacağım diyor ve o güne kadar everest'in tepesinden (8,8 km) daha yüksek bir seviyeye çıkabilmiş hiçbir uçak ve pilot olmamıştır. o zamanlar uçaklar şimdiki gibi kabin halinde değil, üstleri açık, bu nedenle yukarıdaki doğa şartlarından direkt olarak etkileniyorsunuz.

    işin tehlikesi de doğa şartlarıdır. yukarıya çıktıkça oksijen seviyesi düşüyor, sıcaklık aşırı düşüyor (-60 santigrat), ve yaşanmaz hale geliyor. schroeder, 7 mil yüksekliğe çıkar (11 km), fakat muhtemelen çıkışı kolay olmamış olacak ki oksijen eksikliği için yanına aldığı oksijen tüpleri biter. hortumunu çıkartır, yüzünü gözünü açar ve -60 derecede göz bebekleri anında donar. schroeder bayılır ve uçak düşüşe başlar. uçak 6 mil (9 km) düştükten sonra oksijen seviyesi de yeterli olduğundan pilot ayılır ve yere inmeyi başarır. o güne kadar çıkılmış en yüksek noktaya çıkmıştır, hem de kabinsiz olduğu için basınç ve sıcaklık dengelemesi yapamayan bir açık bir uçakla.

    schroeder 'in bu denemesinden sonra amerikan ordusu işe koyulur ve şimdiki gibi alüminyum kabinden oluşan uçakları yapmaya başlar. alçak basınçtan korunmak için, yeni kabin basınç dengesini motorlara giren yüksek basınçlı havayı nemli şekilde içeri verir ve yolcular hiç yerden ayrılmamış gibi hissederler.

  • 3 gün önce köpeğimi bir sokak köpeği ısırdı. acilen gece açık olan bir veterinere gittim, haşırt 1.500 tl, aslında 1800 istedi, pazarlık ve nakit ödeme karşılığı 1.500 tl ye düştü, aynı veterinere bir gün sonra kontrol amaçlı gitme gafletinde bulundum, haşırt 640 tl. bu kez d e 775 tl istediler, nakit olursa 640 olurmuş, her ikisinde de hayvanı bırakıp gidip atm den para çektim

    sıkı durun tedaviyi yanlış yapmış, hayvanın ayağı enfekte oldu. bugün insan evladı namuslu başka bir veteriner beni bu girdaptan kurtardı. daha çok iş yaparak sadece 250 tl aldı. 250 tl aldı diye yazarlardan bu durumu da eleştiren biri çıktı, niye az almış diye, o na da helal olsun

    gerçek şu ki veterinerlerin çoğu insanları zayıf noktalarını yakalayıp acımasızca geçiriyorlar.

    ablamin aynı gün ayak bileğinde 2 kırık oluştu. özel bir doktora gitti, 4 tane film çekildi, 1.100 tl para verdi

    nedir bu veteriner terörü, lütfen sizde yazın..

    edit: kazıklayan veterinerin ismi kartal atalar da bulunan vet34. google yorumlarında puanı 4.9, sanırım yorumlar fake, sakın bu google yorumlarına aldanmayın, google a da yazdım durumu…

    yardımcı olan, övdüğüm veteriner ise kozyatagında, marmara caddesin de calışan pet way. ayça hanım.. düzgün bir insan. ben burayı eskiden o semtte oturdugum için biliyordum. diğerine paçayı kaptırmamın nedeni kartal uğur mumcu da oturmam, gece yarısi panikle açık veteriner aramamdan kaynaklanıyor

  • (bkz: tutuklanarak cezaevine gönderildi)

    protesto edecek herhangi bir şeye yer açmadan, suçlu bulunmuş ve tutuklanmış öğretmen.

    bak şimdi gerizekalı:

    1) olay hakkında yayın yasağı getirilmiş mi?

    hayır.

    2) eğitim-sen olayın üstünü örtmeye çalışmış mı?

    hayır.

    3) bazı(!) medya kurumları bu olayı uzunca bir süre görmezden gelmiş mi?

    hayır.

    4) bakanlar vs çıkıp "eğitim-sen'i karalamaya" çalışıyorlar diye olayı saklamaya ve kurumu korumaya çalışmış mı?

    hayır.

    5) yasal olarak dernek ve vakıflar ilköğretim için yurt açamazken; böyle bir durum var da eğitim-sen için, hükümet tarafından, görmezden geliniyor mu?

    hayır.

    6) "'çocuk istismarını engelleme komisyonu"nun kurulması; birilerini korumak adına, belli bir parti tarafından engellenmiş mi?

    hayır.

    tekrar edelim: (bkz: tutuklanarak cezaevine gönderildi)

    bu insanlar güya müslüman diye oy veriyor malum partiye: ahlaksızlık ve akılsızlık dinleri olmuş.

    edit: jelibonlar yitiren adam uyardı; 5. maddenin anlamı hatalıydı, düzeltildi.

  • sdp il binasında yakalanmıştır. kendisini hem polise sdp flamasıyla molotof atıp hem de doğruca il binasına gittiği için kutluyorum. kahraman polisimizi hiç uğraştırmamıştır.

  • gecmisten ders alan eyalet. bundan yillar once teksas'ta petrol cikartilmaya baslandiginda petrol endustrisine deli gibi para yatirilmis. geri kalan parayla de her yere insaat yapilmis. yani ayni son yillarda gelen sicak parayi tamamen insaat sektorune yatiran turkiye'nin yaptigi hata yapilmis. daha sonra cikartilmasi kolay ve ucuz olan petrol bitince tabi ki teksas ekonomisi de bir daha kolay kolay icinden cikamayacagi bir cokuse girmis. 1970'lerde eyaletin petrolu tukenmemisti ama kalan petrol rezervlerini cikartmak cok zor ve masrafli olacagi icin bunlara dokunulmayacakti.

    2000'li yillarin ortasinda petrolun varil fiyati 100 dolari gecince geri kalan teksas rezervlerini cikartmak icin yeni teknikler gelistirildi. eskiden petrolun varil fiyati 30-40 dolarken bu teknikleri denemek kar getirmeyecekti ama petrol varil fiyati 100 dolara dayaninca sen petrolun varilini 70 dolara bile cikartsan kar edecegin icin daha fazla risk alabiliyorsun. bu yuzden teksas'ta "ikinci petrol patlamasi" yasanmaya basladi. ilk petrol patlamasinda yaptigi hatalari goren teksas bu kez dersini almisti ve ekonomisini petrol bitince de ayakta duracak sekilde sekillendirmeye basladi ve bir cok endustriye yatirim yapildi.

    teksas petrolden dolayi yilda 2 milyar dolarin uzerinde gelir elde ettigi icin vergileri azaltti. ozellikle california ve new york gibi vergi yukunun cok yuksek oldugu yerlerdeki sirketlere "teksas'a tasinin, az vergi odeyin" veya "1,000 teksasliya is verin, 2 sene vergi odemeyin" gibi kampanyalarla yaklasti. bu yuzden fedex, toyota, state farm insurance gibi bir cok buyuk sirket teksas'a tasinma karari aldi. zaten teksas'ta olan at&t gibi sirketler de buradaki nufuzunu arttirmaya basladi. bundan dolayi teksas'in ekonomisinde petrolun oynadigi rol de giderek dusmeye basladi.

    petrolden kazanilan para ile telekomunikasyon, teknoloji, bilisim, ulasim, egitim ve saglik alanlarinda cok buyuk yatirimlar ve atilimlar gerceklestirildi. petrolden gelen para kullanilarak eyaletin petrole olan bagimliligi azaltildi. bugun teksas'in ekonomik hacmi 1.2 trilyon dolara ulasti ve petrol gelirleri bunun ufak bir kismini olusturuyor. teksas'ta hemen hemen her endustri temsil ediliyor. abd'de issizlik oraninin en dusuk oldugu eyaletlerden biri ve abd'de en hizli buyuyen 10 sehrin 4 tanesi teksas'a ait (houston, dallas, san antonio ve austin).

    teksas'ta petrol endustrisi hala para basmaya devam ediyor. petrol kuyularinda calisan bir kamyon soforu hic tecrubesi yoksa aylik 6-7 bin dolarla basliyor ve birkac sene icinde maasi 10 bin dolari geciyor. tabi petrol cikartilan kasabalarda da ev kiralari ve diger masraflar son yillarda cok artmis durumda. genelde petrol kuyularinda 4-5 ay calisip yilin geri kalanini tatille geciren insanlar var.

    teksas abd'de en fazla ic goc alan eyalet konumunda. son yillarda ozellikle chicago, san francisco, los angeles, new york gibi hayat pahaliliginin yuksek oldugu ve vergilerin hayati etkiledigi yerlerden teksas'a dogru goc dalgasi var.

    http://www.bizjournals.com/…ing-on-up-to-texas.html

    teksas'i cazip kilan seyler ucuz ev fiyatlari, ucuz benzin, dusuk vergiler, cazip is olanaklari, havanin daima sicak ve gunesli olmasi ve insanlarin genelde cok guleryuzlu olmasi. bununla birlikte onemli bir kisminin denize uzak olmasi, kuru bir iklime sahip olmasi, insanlarinin cogunun cumhuriyetci olmasi ve bazi bolgelerindeki yuksek suc orani bazi insanlari korkutuyor.

  • --- spoiler ---

    jöle ile tıkandığı için çalışmayan şeker makinesini çalıştırmak, yine tıkanan bir boru yüzünden kuruyan limonata gölünü tekrar eski şanına kavuşturmak ve böylece ağlayan ejdarhayı mutlu etmek, yetiyi uyandırmak*, naneli çayırdaki boynuzsuz unicorna şekerlerden boynuz yapmak gibi görevleriniz olan oyun. şu an 68. bölümdeyim ve çikolata içine sıkışan paskalya tavşanını kurtarmaya çalışıyorum.

    --- spoiler ---

    görüldüğü üzere amacı olan bir oyun*

    millet hiç bir oyunun konusunu takip etmezken, ben candy crushta bile dayanamıyorum. göründüğü kadarı ile kimse konusu ile ilgilenmiyor ama ben yine de spoiler yazdım. çünkü ben iyi bir insanım.

  • bu çok ciddi bir konu arkadaşlar.eğer bu polisler birbirlerinden güç alarak,bir şeylerinde ört bas edilebildiğini görerek böyle bir olaya kalkışmış iseler burda devletin ciddi deredece bu konunun üzerine gitmesi gerekir.çünkü bu herkesin başına gelebilecek bir olay olmuş oluyor.polislik çok hassas bir meslek.darbeden sonra 10 bin 10 bin birçok polis alımları oldu. 6 ayda polis oldular.vatandaşa nasıl davranacağını bilmeyen bir çok kişinin bu mesleği yaptğını düşünüyorum.yaşları genç, karakolda kendilerine kimsenin dokunamayacağını hissetmiş olup gaza gelmiş olabileceklerini düşünüyorum.çok dikkatli olunmalı 11 kişiden bahsediliyor.elbet içlerinden birisi birgün vicdan yapıp olayın gerçek yüzünü açığa çıkaracaktır.