hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi

  • onunla yemeğe gidin ve bütün yemek boyunca garsonlara olan davranışlarını izleyin. eğer garsonlara bir insan olarak değilde hizmetçileri gözüyle bakıp, biraz sakin olmasını söylediğinizde "ne demek canım onların görevi bu" cevabını alıyorsanız o zaman o erkek insan olarak çiğdir işe yaramaz hem de kalitesizdir. direkt çöp.

  • rakip takım yöneticileri tarafından ısrarla yok sayılmaya çalışılan kulüptür. siz yok sayınca yok olmuyor işte.
    ''beşiktaş isterse arena'da oynar.'' fikret orman
    ''fenerbahçe isterse hamit'i alır'' ali yıldırım

    ''hamit'i alıyorum, stadı da vermiyorum amk.'' ünal aysal.

  • utanmazca savunulan rezalet. şu devreciliği, alt dönemlere dayak atmayı, kendine hizmet ettirmeyi filan kültür zanneden hıyarlardan biri benim çocuğuma denk gelir inşallah da türk ceza kanunu tersten bir okuturum o öküze.

  • takımın trabzonspor hakkında tek bir entrym yokken beni bu başlığa yazmaya iten şey nedir bilmiyorum.

    ersun hoca takımın başına geçmiş, takım ligde ve avrupada iyi sonuçlar alıyoruz, iki maç kazanınca tüm trabzonsporlularda olduğu gibi erken gelen "lan acaba bu sene şampiyon olur muyuz?" düşüncesi, sırada beşiktaş maçı, hakederek kaybediyoruz, "en azından beşiktaşa yenildik" tesellisi hakim oluyor. biz olamazsak siz olun şampiyon, daha şimdiden hakettiniz. ruhunuz güzel, takımınız güzel, kaleciniz forvetiniz güzel, teknik direktörünüz şahane, bi tek başkanı çözemedim ama diğerlerinden iyidir kanaatimce.

    ruşen amcanın oğlu sedat'ın güzel ve başarılı nişanlısı gibisin beşiktaş, herkes taktir ediyor, ben sedat'ı kıskanıyorum..

  • böyle filmlerde dizilerde diyolar ya hani; "hemen ilk uçakla geliyorum!!" diye.. içim gidiyo benim ya.. adam multimilyoner olsa farketmiyor ben içimden diyorum en az 350-500 lira uçak parasi girer son saatte diye.. yazık günah... fakir miyim neyim?

  • 30 yıl önce çekilmiş filme klişe diyen adamdan daha mantıklı hareket etmiş halktır. arkadaşım klişe ilk yapılana denmiyor sonradan yapılanlara deniyor.

  • - abi nerde yiyelim yemeği, nereye gitsek?
    - farketmez abi, nereyi istersen...
    - o zaman x e gidelim bari
    - ya abi x e gitmeyelim, ben daha dün yedim orda
    - hmm, y ye gidelim madem
    - y ye de gitmeyelim abi, orası pahalı biraz, param kalmadı
    - yürü o zaman z ye gidelim en iyisi
    - yapma be abi, oranın yemekleri iğrenç... aç kalırım daha iyi...
    - lan yarraam nereye gidecez o zaman?
    - abi benim için farketmez cidden, sen söyle...
    - ?!!??

  • simdi efendim deniz urunlerine olan duskunlugumu bir kenara birakiyorum.. oldum olasi hangi mevsimde hangi baligin yenilecegini bilen adamlara hem sempati hemde giciklik duymusumdur.. supermarketlere gidip balik reyonlarinin onunde durdugunuz vakit sizi olur gozlerle seyreden baliklara ve degisik isimlerine tanik olur, isimden baligi pic etme potansiyelinizi tartar, utanmadan en asortik olanlari sorduktan sonra da ciftlik cipurasi alir cikarsiniz.. hadi size bok atmiyim .. ben cikarim sahsen..
    ben orada kivranirken kimi amcalar ayni standin onune gelip sanki farkli seylere bakiyormuscasina bir suru maval okurlar..
    - abi su baliktan vereyim mi?
    - ciftlik mi denizmi?
    - ciftlik abi..
    - e denizi olmaz tabi onun bu mevsimde bu mevsimde ebeminamina konan sinegin yumurtasindan cikan larvanin baligi olur gibi cok carpici ve detay dolu aciklama yaparlar.. ve bunu eni konu hepsi icin yapmaktan cekinmezler.. o artislikten sonra ceker giderler ve siz bir hafta gunes altinda beklemis havuc gibi burusur ve kararirsiniz.. istaha kacirir pezevenk.. bu mevsimde ciftlik alinmazmis der sizi de almaktan vazgecirirler..

    netice itibari ile fazla uzatmiyim.. benim gibi bu durumdan muzdarip olan, yada hangi mevsimde hangi baligin pesinden kosucam aga? diye merak hezeyani icinde durulmayi bekleyen dimaglar icin asagiya bugun artik yaziyorum kardesim..

    ahtapot : bu kodugum hayvani yilin 12 ayi lezizdir kardesim.. korkma her an hic cekinmeden alabilirsin..

    akya : haziran-temmuz-agustos-eylul-ekim bu baligin en lezzetli oldugu zamandir.. ocak-subat-mart-nisan-mayis aylarinda ise ortalama bir tadi vardir..

    alabalik : bu tatli su baligi kardesimizin de ahtapottan farki yoktur.. her mevsim paso alabilirsin..

    barbun : ahh.. bundan 4 tane.. bir de 35'lik.. peynir.. az salata.. tadimlik.. cerez gibi.. bu balikta guzel kardesim agustos-eylul-ekim-kasim'da tam tadindadir.. o zaman anasini aglatabilirsin.. geriye kalan 8 ayda tadi vasat civarlarindadir..

    cinekop : nazlidir bu.. temmuz-agustos'ta en guzel zamani.. geri kalani yenebilir ama ayni tadi vermezdir..

    cipura : agustos-eylul baligi.. kalan 10 ay standart tadindadir.. (amcanin ciftlik hesabi)

    **cipura ciftlik : bu balik 12 ay boyunca vasat bir tat verir..

    dil baligi : ekim-kasim.. bunun olayi bu iki ay.. diger aylarda rutin.. ayni tadi vermezmis..

    hamsi : kasim-aralik-ocak-subat.. bu aylarda yedin yedin.. baska aylarda denk gelirsen yuzune bakma.

    iskorpit : ekim-kasim-aralik en leziz oldugu aylar.. diger aylarda yenmez diye birsey yok ama tadi olmazmis..

    istavrit : ezginin gunlugu albumu ile ayni adi tasiyan baligimizin zamani ise ocak-subat-mart-nisan.. bu dort ayin haricinde aldiginizda tadi negatif yonde degisiklik gosterebiliyormus..

    izmarit : en verimli ayi subat-mart-nisan.. mayis ayinda yine de yenebillirligini koruyor ama onun disinda kesinlikle almayin..

    kalkan : ocak-subat-mart-nisan en super zamani.. mayis ayini idare ediyor ama kalan aylarda "eve sokmayin".. kalkar..

    karagoz : en iyi zamani ekim-kasim.. sonraki 10 ay boyunca yine yenebilir.. tadindan ayni randimani beklemezseniz tabi..

    kefal : ekim-kasim-aralik-ocak-subat-mart-nisan-mayis.. ondan bu balik her zaman tezgahta.. demek ki yaz aylarindan eve sokmuyoruz kendisini..

    kilic : agustos-eylul en iyisi.. sonraki aylarda denk gelecek olursaniz ayni tadi yakalayamamaniz mumkun..

    kirlangic : efendim bu baligi istediginiz zaman emrinize amade edebilirsiniz.. korkmayin.. her mevsim bunun mevsimi..

    kolyoz : kirlangic'in aynisi..

    kupes : haziran-temmuz-agustos-eylul en iyi donemi.. sonraki aylarda yenilebilirligini korusada damak zevkinize kalmis..

    lahos : en iyi zamani agustos-eylul.. geri kalan aylarda yine de yenebilir..

    levrek : subat-mart-nisan-mayis.. geri kalan 8 ay boyunca "eve almayin".. birakin disarda yatsin..

    lufer : agustos-eylul-ekim tadindan yenemeyecegi zamanlar.. diger aylarda da yenebilitesi sabit ama bu 3 ayki kadar lezzetli olmayabilir..

    melanur : eylul-ekim en iyi zamani tartismasiz.. haziran-temmuz-agustos fena olmadigi zamanlar..ama ocak-subat-mart-nisan-mayis'ta sakin almayin..

    mercan : korkmayin.. 12 ay yiyin..

    mezgit : subat-mart-nisan-mayis'ta yiyin.. gerisini bosverin.. seytan gorsun yuzunu..

    murekkep baligi : mercan'la ayni olgunluktadirlar..

    orfoz : haziran-temmuz-agustos-eylul-ekim'e kadar superdir.. sonrasinda da yemenizde sakinca yoktur.. tadi kesinlikle bozmaz ama ayni da olmaz..

    palamut : ekim-kasim-aralik.. bu balik kis baligidir.. ocak-subat-mart'a kadar idare eder.. nisan-mayis-haziran-temmuz-agustos-eylul periyodunda sicar..

    **palamut çiftlik : bu baligin da leziz sayilabilecek zamani agustos-eylul'dur.. gerisi vasattir.. ciftlik zaten vasattir.. dusunun iste..

    pisi : ismi super sempatik olan bu baligin yeme zamani da pek bi hostur.. 12 aydir..

    sardalya : haziran-temmuz-agustos-eylul en super tadi oldugu zaman.. baska zaman sakin almayin..

    sazan : bu insan canlisi baliklarin ise tereddutsuz tuketilecegi ekim-kasimdir.. sonrasi yenebilir sadece..

    sinarit : temmuz-agustos-eylul baligidir.. sonrasi icin tadina a uzerinden b verilebilir..

    tavuk baligi : kasim-aralik-ocak-subat en harika zamani.. mart-nisan-mayis-eylul-ekim yenebilecek zamani, haziran-temmuz-agustos uzak durulacak zamanidir..

    torik : ekim-kasim-aralik-ocak-subat'ta doruktadir.. mart ayinda soyle boyle.. nisan-mayis-haziran-temmuz-agustos-eylul periyodunda ise asla yanasilmayacak durumdadir.. direk almayin..

    tranca : haziran-temmuz-agustos-eylul-ekim'de 10 numara tadi vardir.. kalan 7 ayda ise tadi b sinifidir..

    turna : kasim-aralikta korkmayin yiyin.. begenmezseniz sonraki 10 ay vasat halini yersiniz..

    uskumru : ekim-kasim baligidir.. sonra tadi vasata yakindir..

    hep bunu yapmak istemistim..

    (bkz: yiyin gari)

  • bugün itibariyle galatasaray'da efsane statüsüne ulaşmış olan altın portakal. ulan 3 yıl önce kim inanırdı bu adamın galatasaray'a gelip fener ağlama diye şarkı söyleyeceğine asdfghjkasds.

  • otobüste sadece şoförün gördüğü o boşluk var ya; öyle bir boşluk var içimde, benden başkasının göremediği..