hesabın var mı? giriş yap

  • tarihten günümüze demişler de olayların hepsi 1913 - 1928 arası amk.

    abd' ye saldırdığınız için 20 yıldır ülkenizi işgal eden koalisyondaydık demenin kardeşçe bir yolunu bulamadılar herhalde.

  • "hiçbir erkek birlikte olmak istemeyeceği bir kızla yakın arkadaş olmak istemez." tespitiyle freud amcamızın yıllar önce cevapladığı sorudur.

    aksini iddaa eden hatun kişilere de sorular hazırladım.

    "çok yakın bir arkadaşınız olan soner'le film izliyorsunuz? soner bir anlık hatayla dudaklarınıza yapıştı ve sizi öpmeye başladı. tepkiniz ne olurdu?

    cevabı biliyorum.

    - evet tokat atardınız.
    - ağzına sıçardınız.
    - doğduğuna pişman ederdiniz dimi? *

    pekii. '' bir anlık hatayla soner'in dudağına yapışan siz olursanız? soner tokatı nereye atar? ''

    konu kapanmıştır.

  • diyabet hastalığı ile birlikte etiket okumayı alışkanlık haline getirmiştim.

    bu gıda şantajcısını da o ara tanıyıp kısa bir süre takip ettim. ancak sonradan gerek islamcı yobaz zırvaları gerekse "özel inceleme" adı altında aldığı reklamlardan sıkılıp takibi bırakmıştım.

    şimdi yukarıda paylaşılan patiswiss incelemesine ve sonrasında yaptığı "ayrıcalık yapılmayacağına dair imza atılmıştır" gibi garip bir açıklamaya baktım. benim hatırladığım herhangi bir başka ürüne dair yorum şöyle olurdu:

    patiswiss ambalajında çocukların dikkatini çekecek şekilde çocuk resimleri barındırıyor. içeriğinde 100 g'ında 25,6 g yani 13 tane küp şeker içeriyor. (burada porsiyon hesabı 30 gr içeriği verilmiş. normalde hem 30 hem 100 g içeriği yazılır paketlere ki gıda şantajcısı da 100 g üzerinden hesaplar genellikle). bir de uyanık 7,7'yi 2'ye bölerek aşağı yuvarlamış 3 küp şeker demiş.

    neyse genelde gıda şantajcısının para alarak reklamını yapmadığı ürünlerde bu içerik verildikten sonra şöyle devam eder: bilindiği gibi şeker obezite ve diyabet hastalığına sebep olabilir. ayrıca çocuklarda hiperaktivite yaratabilir. üründe hiç lif olmaması da (çikolata abi ne bekliyorsun?) kan şekerinde hızlı bir artışa sebep olup iç organlara zarar verebilir. böyle bir zehri çocuğunuza yedirir miydiniz?

    ama bunun yerine süper über marka diye inceleme yapmış tabi parayı alınca.

    yeteri kadar cimer başvurusuyla inceleme altına alınabileceğini düşündüğüm için ilk taşı atıyorum an itibariyle.

  • maslow efendinin ihtiyaçlar hiyerarşisi kuramının en üst basamağı. yani maslow efendi diyor ki bir insanın nihai hedefi kendini gerçekleştirmektir.

    peki nedir bu kendini gerçekleştirmek? efendim bu kavram, kişinin potansiyelini tam anlamıyla kullanarak yaşamı en işlevsel bir şekilde kucaklaması anlamına gelir.

    kendini gerçekleştiren insanın özellikleri nelerdir? hemen bakalım :
    -kendi özelliklerini kabul etme ve demokratik dünya görüşü :bu kişiler kendini tüm geçmişi, zayıflıkları, yanlışlarıyla olduğu gibi kabul ederler. diğer insanlara da saygı duyarlar.
    -gerçekçilik: dışarıdaki dünyayı da gerçekçi bir şekilde ele alırlar, kendilerini kandırmazlar.
    -sorun odaklı olma: kendilerinin dışındaki insanları, çevreyi vs. de önemserler, çevredeki sorunlarla ilgilenirler.
    -doruk deneyimler:hayatlarına keyif katacak coşkulu deneyimler yaşarlar. (illa bungee jumping gibi bir şey olmasına gerek yok, herkesin kendi değerlerine uygun doruk deneyim dereceleri farklıdır)
    -otonomi :bağımsızlık, kimsenin uzantısı olmama, tek başına var olabilme özelliği.
    -tek başınalık ve gizlilik: bağımlı insanların aksine yalnız kalabilme, yalnızlıktan keyif alabilme, mahremiyet ve gizlilik, özellik inancına sahip olma.
    -derinlikli mizah anlayışı :bu insanların gelişmiş mizah anlayışı vardır. hayatla da, kendileriyle de mizahi bir gözle ilişki kurabilirler. bu da hayattan daha çok keyif almalarını ve acılara karşı daha az depresif bir tutum benimsemelerini sağlar.
    -yolculuktan keyif almak:bu insanlar bir yere bağlı olmaktan hoşlansalar da farklı yolculuk deneyimleri yaşamayı, yolda olmayı, hayatın akışkan tarafını gösteren yolda olma durumunu severler.
    -spontanlık :kendini gerçekleştiren insanlar açık görüşüdür, esnek ve spontandır. sabit fikirlilik ve katılıktan uzaktır.

    kendini gerçekleştirmek uzun ve uzun olduğu kadar keyifli bir süreçtir. sağlıklı bir birey özelliklerini de bu süreçte keyifli bir şekilde kazanırsınız, patolojik özelliklerden uzaklaşırsınız. her insanın kendini gerçekleştirme hedefi sahip olduğu potansiyelleri kullanma adına büyük bir adım olacaktır.

  • forbes dergisinin iddiasıdır. türkiye hükümeti abd'li bir teknoloji firmasından sosyal medyada fişleme, şifre kırma vs. için hizmet aldığı ortaya çıkmış. öyle ki söz konusu teknoloji firmasında çalışan bazı işçiler etik dışı bir işe alet olduklarını düşünerek istifa etmişler.

    haber şurada: http://www.forbes.com/…llance-erdogan/#51a33d5275ce

    bu haberin üzerine gidecek türkiyeli gazeteci bulunur mu, bilmiyorum. hükümet bir açıklama yapar mı ondan da emin değilim. ne yapacağımızı bilmiyorum.

  • ağır racon içeren müdafaadır.

    yavşaklara bak lan. yasa ile belediye başkanına verilen yetkileri belediye meclisine almaya çalışıyorlar.

    yasa gereği bu yetkiler belediye başkanının şahsına verilmiş. sen hangi mantıkla bu yetkileri meclise alalım diyorsun?

    ankaralı %50.93 oyu boşuna mı verdi mansur başkana?

    akp ve mhp'nin dilinden düşürmediği milli iradeye hiçbir saygısı olmadığını açıkça görüyoruz. karşılarında %51 oy almış bir başkan var ve bu adamın yetkisini hukuka ve yasaya aykırı biçimde elinden almaya çalışıyorlar. ve tabi sonucunda da ayarı yeyip oturuyorlar.

    edit: halk iradesine saygı göstermeyen akp ve mhp gruplarının rezilliklerini ifşa için bütün chp'li başkanların meclis toplantılarını canlı yayınlayacak sistemler kurması zorunluluktur. tbmmtv'de nasıl kimin fetö araştırılsın önergesi verdiği, kimin reddettiği açıkça görülüyorsa belediye meclislerinde de kim milletin seçtiği başkana takoz oluyor, kim hizmeti engellemeye çalışıyor canlı olarak izleyebilmeliyiz.

    edit2: şu ana kadar hiçbir akp belediyesinde belediye şirketlerine ilişkin yetkiyi meclise vermeyi teklif eden 1 tane akp meclis grubu yoktur. işte bunlar böyle iki yüzlü, böyle etikten uzak insanlar. başkan chp'li olunca yetkilerini meclise devretsin, akp'li olunca kendi kullansın. bu demokrasinin neresinde var arkadaşlar? böyle bir şeyi cumhur ittifakı seçmenleri de kabul etmez.

    bu arada (bkz: ankara belediyesi twitter hesabının takip listesi)