• milli savunma bakanı hulusi akar'ın açıklaması ile ortaya çıkandır

    --- spoiler ---

    bedelli askerliğin 24 kasım 2018 ile 7 şubat 2020 arasında 37 celp halinde yapılacağını da belirten akar, il ve birliklerin haftaya açıklanacağını ifade etti.
    --- spoiler ---
  • askere gideceğim diyip celp çıkmadan işten ayrılan arkadaşım sanırım 2020 'ye kadar işsiz dolaşacak :d celp beklediği için kimse işe de almıyor :d
  • bu nedir ya. kapasiten yoksa bedellileri askere alma olsun bitsin. biz bir an önce kurtulalım dedik 2020'ye kadar uzadı.
  • yararlı bir şey yapmak tamamen isteklerine bağlı ama istemiyorlar. adam akıllı ilk yardım dersi falan verseler 21 gün mesela hiç yoktan 680 bin ilk yardım bilen insanı topluma kazandırmış olacaklardı, malum felaketler ülkesiyiz, başta deprem olmak üzere. göründüğü kadarıyla silah eğitimi bir gün veriliyor yalnızca ve sadece 3 atış hakkınız oluyor. geri kalan zaman da yürüyüş. ne yapacak bu adamlar savaş çıkınca düşmanı yürüyüşleriyle mi hipnotize edecekler? bakın ne kadar da senkronize hareket ediyoruz mu diyecekler?
  • 21 günün kalkması ihtimalleri artık 0'ı zorlamaktadır. üzgünüz...

    parmakları daha fazla yormayın arkadaşlar, nereye yazarsanız yazın bu iş bitmiştir. gidiyoruz.
  • artık iyice muz devletine döndüğümüzün resmidir bu. verin ulan o zaman milletin parasını millet kasimda gider 6 ay yapar mayıs olmadan dönerdi zaten. 2020'ye kadar tecilli olmama rağmen tecili bozdurduk erken gidelim diye ama yine 2020'yi dayadılar bize. bir de 48 şehire yaymışlar güya erken bitsin diye ama her celp 12 bin kişi alacaklar paşalarım. hayatını kışlada geçirmiş birini msb yaparsan olacağı budur.

    edit: ayrıca gelen mesajlar üzerine hesaplayınca 2020'de falan da bitmiyor 2021'e kadar yolu var. neyi düzgün yaptık ki bunu düzgün yapalım.
  • 2020'ye dek askere gitmesi iste. herkes icin kayip zaman bu surec. en basindan belliydi bu kadar uzayacagi. hep ayni sonuc, tekrar, tekrar ve tekrar.
  • resmen adamın damadı bize bi tane dandik üniforma satabilsin diye 21 gün yok yere gidiyoruz.
  • 21 günde dünyayı fetheder gelirler artık. beyefendi karlı dağlardan kar bağışlıyor ya, 21 gün eğitim diye tutturdu. artık uğraşsın dursun 2 yıl.
  • en azından günü belli olacak buda bir şey yani. benim diğer alternatif önerim de şudur; kimsenin mağdur olmaması için bedellinin bedellisi çıkarılabilir. 15.000 tl daha ödeyen bedelliler bu 21 günden de muaf tutulabilir. benzer uygulama için (bkz: ötv'nin kdv'si)
hesabın var mı? giriş yap