• genellikle "muz zekayı kuvvetlendirir", "elmada müthiş c vitamini varmış", "bilim adamları cern'de dünyayı yok edecek deneye başlamışlar " vb. söylemlerle kendini belli eder. isviçreli bilim adamlarının sonunda eşeğin zikini bulmuş olması rahatlatır bu bünyeleri ancak. yalnız birşeye dikkatlerini çekmek istiyorum. bu zikik kapitalist düzen devletle birlikte medyayı da pazarlama, krizden kurtulma ve çökmek üzere olan sınıfları ayakta tutma gibi amaçlarla kullanır.
    yani bu, şu demek;
    magazin eklerinde "isviçreli bilim adamları açıkladı: muz zekayı açıyormuş" gibi bir haber okuduğunuzda; son 10- 15 günün gazetelerini karıştırırsanız 3. sayfa haberi olarak "anamurda muz üreticisi zorda, ürettikleri muz ellerinde çürüyor" temalı başka bir haberle karşılaşmanız kuvvetle muhtemeldir. özetle magazin eklerine bilimsel konularda fazla güvenmeyiniz.
  • son derece sikici bir etkinliktir. bilim adamlari genellikle kalin gözlüklü, kel, göbekli insanlar olduklarindan esleri de onlara göre olur. magazin basini da sadece bilim adamlarinin mesleki ugraslarindan söz eder, esleri sevgilileri var midir? ne hâldedir? bu sorularla magazin basini bile ilgilenmez. oysa futbolcularin etkinliklerini magazin basinindan izlemek öyle midir? insanin gözünü gönlünü açar:
    http://www.milliyet.com.tr/…te=12.09.2009&b=ingiliz futbolculara seks yasak&kategoriid=14
  • gazetelerin magazin eklerinin a sınıfı bilimsel yayınmış gibi muamele görmesinin sebeplerindendir.
  • evrim teorisinin çürütüldüğüne inanmanın yegane yoludur.
  • isviçreli bilimadamlarını posta vb gibi gazeteler verdiği bilimsel açıklamarın doğru olduğunu kabul edersek pek yerinde bir eylemdir. ama yok bu insanlar bu gibi gazetelere demeç vermiyorlarsa o zaman kaynatın ısırgan otunu, suyunu içirin kocanıza, pipisi büyüsün diye bekleyin sonra.
hesabın var mı? giriş yap