• "daha dün 2 liralık makarnayı 15 liraya, 8 liralık kolonyayi 35 liraya satmaya çalışan küçük esnaf yaprağımı yesin", diye karşıladığım olay.

    madem kooperatifsin, buyur serbest piyasa.. sen ucuza kaliteli sat da millet senden alsın allah'ın fırsatçıları..

    edit: bakkalların kendi aralarındaki konuşmalarınin caps'i...
    https://twitter.com/…tatus/1238462104413364226?s=19
  • iş işten geçtikten sonra alınan karardır. zaten adamların ülke çapında her ilçede en az bir şubesi mevcut.

    alınacak karar da mevcut şubeleri kapsamayacaktır zira hak kayıplarına sebep olacaktır.

    ha küçük esnaf ve bakkal umurumuzda mı? hayır.
    (bkz: facebook'tan kolonya fiyatlarını tartışan esnaflar)

    bir zahmet beter olabilirler.
  • az nüfuslu ve sosyoekonomik şartları dar olan bölgelerde fırsatçıların ekmeğine yağ sürecek bir karardır mevcut şartlarda. evet ortam da herhangi bir salgın hastalık,deprem,zelzele,terör gibi menfi unsurlar yokken küçük esnafın koruyup kollanması doğru olucaktır lakin mevcut şartları değerlendirdiğimizde skandal karardır.
  • net söylüyorum, paralı poşet olayından sonra iktidara oy kaybettirecek ikinci büyük gelişme olur.
  • allah aşkına dünya tekelleşmeye giderken küçük esnafı kalkındırsan ne olur ? küçük market esnafını zaten hazin bir son bekliyor. düşünsene koskoca amazon çok satış yaptığı için abd'nin rekabet kurulu tarafından kısıtlama getiriliyor. peki bu durum kime yarar ? tabi ki amazon'un çakması olan alibaba gibi çinli şirketlere...

    devlet olarak a101, şok ve bim gibi firmalarını daha da büyütüp global marka haline getireceğine üzerine "neden büyüyorsunuz ? " diyerekten kısıtlama getiriyorsunuz. allah aşkına bakkal mehmet abi zaten ürünlerinin çoğunu bim gibi firmalardan alıyor. zaten küçük esnafta bu duruma alıştığı için çoğu tekel markete döndü. sen bakkal mehmet abiyi büyüttüğün vakit daha fazla vergi alacağını mı sanıyorsun ? küçük esnaf vergiden kaçmak için her türlü haltı yerken a101,bim ve şok market zincirleri devlete düzenli vergisini ödüyor.
  • küçük esnaf devri kapandı artık. dünya kurumsallaşıyor, sektörlerde.

    siz en iyisi bakkallara ödenek verin toplaşıp franchise mini şok bim a101 falan açsınlar. zaten bu zincirler öyle bir boyuttaki durdurmanın artık imkanı yok eğer var olanları zorla kapattırmazsan.
  • adam smith mezarında ters döndü.
  • tüketici için olumsuz tasarı. bugünlerde değeri daha iyi anlaşılan marketlerin daha da artması lazım. bir yere taşınırken ilk bunların tabelalarına bakıyorum.

    bu arada bugün makarnayı 1,75'ten aldım.
  • pis, köhne, toz içindeki ürünlere mi mahkum edeceksiniz insanları. adam gibi bakkal var sanki.
hesabın var mı? giriş yap