• kılavuzda belirtilen kontenjanlar çok komik. koca koca üniversiteler her bölüm için 1 kişi alıyor. yanlış okumadınız 1 kişi. meslek lisesi mezunların ve önlisans mezunların tek umudu olan dgs sınavı, bu kontenjan listesiyle adeta öğrencilerle dalga geçiliyor.

    yabancı öğrenciler , arap öğrenciler için açılan kontenjanın onda biri bile kendi vatandaşı olan öğrencilere açılmıyor. yüzbinlerce kişi sınava giriyor ama istediği üniversite 1 kişi alıyor. yazıklar olsun. hiç almayın daha iyi. yök umarım özellikle bu sene yapılan kontenjan skandalını düzeltir.

    2022 dgs kontenjanları kılavuzu
  • 2018 ve 2019 senelerinde girdiğim sınav. ilk girdigim sene yani 2018'de 1 ham puan kuralından habersiz olduğum için sınavım geçersiz sayılmıştı. bunu öğrendikten sonra sınava tekrar girdim ve sözelde 10 bin eşit ağırlıkta 28 bin yaptım (bence çok iyi değildi) bu siralamayla tam burslu iyi bir üniversitede okudum ve mezun oldum.
    dgs'nin cok fazla zorluğu var ilk olarak kontenjan azlığı. yani her okul neredeyse 1 öğrenci alıyor (burslu) devlet okulları kontenjanları bölüme göre değişebiliyor ( max 15 kişi falandır) benim bölümünde 1 kişiydi. özellikle hukuk fakültesi ve hemşirelik bölümü cok fazla talep var ve yarış halindeler. her sene mezun sayısı arttığı için sorular aşırı derecede zorlaşıyor. dgs sorularının alesle ayni zorlukta olduğunu söyleyebilirim. (dgs çalışırken ales soruları da çözün)
    bunun dışında okulu kazanmakla dert bitmiyor. okulun ogrenci isleri veya hocaları sorunluysa ders saydırma muhabbetleri problemli olabilir. elinizden geldiğince üst dönem dgs'li öğrencilerle irtibat haline geçin ve dersleri saydırmaya çalışın bu arkadaşlar sizlere ders notlarını ve sınav sorularını vereceklerdir.
    ilk sene çok yıpranabilirsiniz. danisman hocanıza güvenmeyin bütün dersleri obs'den takip edip kalan ders var mı diye kontrol edin. sürekli olarak dönem sonunda kredilerinizi hesaplayın. ve son olarak hocalar hakkında bilgi almayı unutmayın...dgs'lilerin çilesi bitmez... bu yolda ilerleyen tüm arkadaşlara başarılar dilerim.
  • önlisanslar için lisans tamamlama sınavı.
    2020 dgs süreci ise şöyle,
    sınav tarihi : 9 ağustos 2020
    sınav açıklanma tarihi :07 eylül 2020
    tercih açılma tarihi : 25eylül/ 2 ekim 2020
    tercih sonuçları : 7 ekim 2020
  • geçtiğimiz yıl ikinci lisans diplomamı almak yolunda 2. adım olarak katıldığım bu sınav ile itü'ye girmiş biri olarak ''evet'' cevabı verilebilecek soru cümlesi.

    önlisans ortalama 3.60 küsürdü. dolayısıyla ortalamanın cidden önemli olduğu fikrine kesinlikle katılıyorum. yükseköğretim sisteminin bir açığı olduğuna da katılıyorum. ama istenen bölüme gidilebilmesi için yine de vasatın üstü bir çaba harcanmalı.

    sonuç olarak, dar bir yol olsa da, öyle ya da böyle hedefe gidilebildiği için gerektiği şekilde hazırlanılması ve kesinlikle değerlendirilmesi gereken, mantıklı bir seçenek.
  • iş imkanları ve askerlik nedeniyle eskiden mantıklı olan fakat artık günümüz ülke sınırları içinde zararlı olabilen bir seçenek. verilen zaman kaybı, askerlik sürecine bir katkı sağlamaması ve kpss seçeneğinde lisanslara tanınan kontenjanların önlisanslara göre çok çok dar olması sebebiyle önermeyeceğim seçenek.
  • 2 kere dgs ile geçiş yapmış biri olarak sana tavsiyem okuldaki başarı puanını çok iyi tutman hatta bölüm birinciliğine oynaman lazım. sınav zor bir sınav değil mantık ve zaman yönetimin iyiyse zaten sınavdan iyi puan alırsın ama iyi üniversitelerin kontenjanı çok az şöyle örnek vereyim benim zamanımda boğaziçi uluslar arası ticaret 2 kişi alıyordu sadece.
  • yazılım alanında kendinizi geliştirirseniz 4 yıllık bölüm okumanıza gerek kalmaz.
  • bunu volkswagen kullananlara sormak lazım ama golççüler biraz tepkili olabiliyor bu konuda.

    asıl konuya dönersek, elbette mantıklı o azmi kendinizde görüyorsanız.
    hatta yazılım işine sahiden kendinizi verir ve severseniz 4 yıllık okul mezunu olmak da zorunlu değil. benim 2 yıllık mezunu olmasına rağmen güzel pozisyonlara terfi etmiş it sektöründe tanıdıklarım var. olay kişinin kendisinde bitiyor sonuçta. çalışır, kendinizi geliştirir, dil öğrenir, algoritma çalışırsanız oluyor bir şekilde bu işler.
  • bölüme göre değişebilir konu kilit +rep
  • piyasadaki bütün matematik kitapları işini görür. çünkü ösym nin yaptığı en kolay ve en temel matematik sorularını içeren bir sınavdır bu.
hesabın var mı? giriş yap