• ben kendi adıma konuşacak olursam çok çalışmayı seçerim.

    kendimi zeki bir insan olarak görmüyorum. fakat benim bir özelliğim vardır; çok çalışırım, çok okurum. zeka yönünde gerçekten büyük eksiklerim olduğunu kabul ediyorum. çok çalışmayı ise başardığım için zeka eksikliğini hissetmedim.

    bana göre her şeyin başı çok çalışmaktır. zeki bir insan olmak değildir. ben bir şirket kurdum ve gerçekten gecemi gündüzüme kattım. çok çalıştım güzel yerlere geldim fakat çok zeki bir arkadaşım daha vardı. bu arkadaşım ise şuan kpss'ye çalışıyor.

    hayatta her zaman başarının çok çalışmakla geldiğine inanın. çok çalışmak gerçekten her başarının zeminini oluşturuyor. zeka tek başına hiçbir işe yaramıyor.

    herhangi bir işle uğraştığınız zaman başarılı olamazsanız pes etmeyin. inatla onu yapmaya devam edin. bir zaman sonra beyin o işi alışkanlık haline getirip, o süreç üzerinde sizi iyileştiriyor.

    ben iş kurduğum zaman bir sene boyunca hiç iş yapamadım gerçekten durumum çok kötüydü. fakat hiçbir zaman işi bırakmadım. çalışmaya devam ettim. ne olacak diye düşünmedim. sadece çalışmam gerektiğini biliyordum ve devamlı çalıştım ondan sonra çok güzel tecrübe edindim ve sivrildim.

    sonunu düşünen kahraman olamaz. kendinize bir plan yapın. planınıza sabit kalıp, planı değiştirmeyin. bu bilinçle ne yapılması gerektiğini düşünün ve sürekli çalışın.

    başarı sizinle olacaktır.
  • çevresi tarafından "zeki" olarak tanımlanan biri olarak;
    "çok çalışmak elde etmek, zeki olmak elde ettiğini zannetmektir." der 22 yıllık şu kısa hayatımı özetlerim.
  • c şıkkı tanıdığının olması.

    mübalağa etmiyorum.
  • insana sorsanız eşek mi zekidir sen mi zekisin, hiç düşünmeden insan kendisinin zeki olduğunu söyler. fakat insan zeki olduğu için zeka insana eşegin ahırdaki *okunu temizlemek zorunda olduğunu emreder.
  • şanslı bir kişi olarak doğmak diyorum.
  • çok çalışarak birilerinin gözüne girme olasılığınız vardır, böylece kendinizden birçok şeyi taviz vererek birilerinin kararları doğrultusunda bir yerlere gelebilirsiniz. bunun için biraz biat kültürünü benimsemiş olmalısınız, uzun bir yolculuktur, becereni çoktur şahsen ben deneyimlemedim.

    zeka ise sizi bir noktaya kadar getirir evet, ancak ulaşmak istediğiniz her yere sizi ulaştıracak diye bir garantisi yoktur. pek tabi beyni bomboş olup doğuştan şanslı veya doğru yerlerde etkili kişileri tanımış olmak belirli yerlere gelebilmek için zekayı geride bırakabilecek tek faktördür.

    tamamen kendi yolunu çizmek gibi bir hedef varsa zaten öngörü için zeka'ya, bu yolda çekilecek çile için çalışma gücüne ihtiyacınız olacaktır.
  • zeki değilim , çalışkan da değilim o zaman ben bir profesörüm.

    formülü edelim

    zeki ve başarı:biraz beyin+x para +y dayı
  • ilkokuldan itibaren çok çalışmanın bir halta yaramadığını gözlemledim ki bu bir "vs" olamaz.
  • zeki olunca çok çalışılmayacağını sanan bir aptal beyanı. gördüğüm en sikko versus. şu 10 bin dolar vs x kişisi ile bir gece versusları bile bunun yanında daha mantıklı kalıyor.
  • hiç düşünmeden doğuştan zeki olmak derim, çünkü eğer düşünürsem çok çalışmak derim.
hesabın var mı? giriş yap