• dünya kendi ekseni etrafında 1.600 km/saat hızla dönüyor ve bu hız (bkz: schumann rezonansı)na bağlı olarak değişiyor biz scshumann rezonansı 7.8 hertz iken 1 günü 24 saat olarak şekillendirdik fakat bu rezonans küresel ısınma, dünyanın ağırlık merkezinin değişmesi ve yıldırım şimşek tarzı doğa olayları ile artmaktadır ve şu anda bu rezonans 12 hertz'e ulaşmıştır.daha açık konuşmak gerekirse şu anda aslında 24 saati gösteren fakat dünya daha hızlı döndüğü için 16-17 saat olarak yaşadığımız bir zaman dilimindeyiz. başka bir ifadeyle, eğer bugün biz gün kavramını yani dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşüne 1 gün diyecek olursak bu dünya daha hızlı döndüğü için 16 saate tekabül edecektir fakat biz şu anda o 16 saate 24 saat demekteyiz

    bazı bilim adamları ise bu schumann rezonansının iyice artmasıyla dünyanın dönme hızının iyice artacağını ve ve ve zamanın iyice yavaşlayacağı ve dünyanın 3 durup sonra tersi yönünde hareket edeceği gibi iddialar ortaya atılmıştır bu da hem kur'an da ki ,kıyametin gelişiyle dünyanın tersine dönmesi yani güneşin tersten doğması olayına ışık tutmuştur hem de incilde isanın çarmıha gerilmesinde ki bazı efsanelerin gerçek olabilirliğini ortaya koymuştur
    örnekler;

    411. (hadis) kıyamet yaklaşınca zaman birbirine yaklaşacak. bir sene bir ay gibi, bir ay bir cuma (hafta) gibi, bir cuma ile diğer cuma arasında ki zaman da kuru hurma yaprağının ateşte yanması kadar kısa olacaktır.

    (enbiya/104) göğü, kitap dürer gibi dürdüğümüz zaman, yaratmaya ilk başladığımız gibi, katımızdan verilmiş bir söz olarak onu tekrar var edeceğiz. doğrusu biz bunları yaparız. (albert einstein (bkz: zaman kavramı))

    “kıyamet günü ne zamanmış? diye sorar” (kıyâme 6)

    “ işte göz kamaştığı” (kıyâme 7) !!!

    “ay tutulduğu” (kıyâme 8)....
    ...
    sana, saatin (kıyamet’in) ne zaman demir atacağını (gerçekleşeceğini) soruyorlar. de ki: "onun ilmi, ancak rabbimin yanındadır. onun vaktini, allah’tan başkası ifşa etmez. ‘gökler-arz’(evren), ağırlaştı(‘kritik kütle’ye yaklaştı). saat(kıyamet), size ansızın gelir."sanki sen, (kıyamet’in vaktinden) haberdarmışsın gibi, sana soruyorlar. de ki: "onun ilmi, ancak allah'ın yanındadır, insanların çoğu bilmezler.”

    ve bir de son olarak incilde isa çarmıha gerildiğinde bazı olağanüstü olaylardan bahsediliyor bahsedilenlerden birine göre isa çarmıhta öldüğünde 3 saat karanlık oluyor bu da geçmişteki 3 saatin şimdiki 3 gün olabileceğini akıllara getiriyor.

    sonuç olarak: bu olaylar dikkate alındığında hala evrende bilinmeyen milyonlarca şeyin olduğu ve insanoğlunun bazı şeyleri bilimin ve teknolojinin ilerlemesiyle ortaya çıkaracağı söz konusu gibi burada kur'an da da düşünen toplumlar için büyük bir anlam vardır deniliyor belki de bilimin ilerlemesiyle bu açıklar iyice kapanacaktır.
    yazı biraz din ağırlıklı oldu farkındayım fakat daha fazla bilimsel bilgi almak isteyenler için şuraya bırakıyorum here

    bu arada schumann rezonans alanının frekansı 7.83, 14.3, 20.8, 27.3, 33.8 hertz aralıklarına sahipmiş bu frekansın şu anda 12 lik kısmındayız acaba bu rezonans bize dünyanın sonu hakkında ipuçları verebilir mi ?

    gece gece yine işsizlik peşindeyim nerden geldiyse aklıma el alem bu saate evlilik programı tekrarı izliyo tam işsizim yahu. neyse bakalım hadi iyi geceler :)
  • yazık diyeceğim ama daha çok kızıyorum. elinin altında sözlüğe erişecek internet varsa, açıp elektromanyetik dalga nedir, dünyanın dönüş hızıyla bir ilgisi olabilir mi, rezonans nedir, schumann rezonansı nedir bakacak imkanın da var demektir. bir zahmet açıp okumak lazım.
    yazık yine de.
  • dünya, meydana geldikten sonra sürekli olarak yavaşlıyor ve günlerin daha uzun oluyor. bilgisini hatırlayıp yazmakta olduğum başlığın yanlış ve saçma olduğunu düşündüğüm teoridir.
  • günümüzde teknolojik gelişmeler, çevre kirliliği ve nüfus artış hızı gibi parametrelerde karşımıza çıkan exponential growth ya da üstel büyüme ile birlikte ele alındığında daha da ilginç gelen.

    ne kadar yalan ne kadar gerçek olduğunu araştırmak isterseniz:
    https://www.google.com.tr/…h?q=earth turning faster

    (bkz: dünyanın nüfus artış hızı grafiği)
    (bkz: teknolojik tekillik/@gloomystorm)
  • bu gezegenin elbet bir sonu var. beşeriyetin sapık yaşamı bunu hızlandırıyor. zaman kavramı sadece planet'in kendisini bağlar. bu kavram hakkında ne biliyorsunuz da insanları alaya alıyorsunuz ?

    her evlilik programı izleyen yazar bu işlere merak salsa keşke.
  • fizik dersinize dinci mi girdi kardeş ?
  • biraz daha hızlı dönerse bedelli askerlik çıkmasına gerek kalmaz.
hesabın var mı? giriş yap