• benim evin hemen yakınında kocaman bir dut ağacı var, 4 katlı bina kadar yükseklikte, akşam belli bir saattten sonra 22.00 civarı hep yarasalar uçuyor dut ağacından. önceden bir iki taneydi ama sonradan 7-8 tane oldular. akşamları biri uçuyor konuyor, diğeri uçuyor konuyor böyle takılıyorlar. 2019'da farkettim, covid yarasadan başladı filan deyince iyice dikkat etmeye başlamıştım. yolda yürürkende üstünden uçuyor. evine yakın dut ağacı olan varsa yazsın, sizde yarasa görüyor musunuz dut ağaçlarında?
  • dut pisliğinden şikayet etmek yerine dutları yemeyi deneyin. böylece hem yere düşmemiş olur hem ağzınızdan tatlı bir şeyler geçtiğinden belki ota boka laf atmamaya başlarsınız
  • bu andavallar incir mevsiminde incirden de şikayet eder şimdi.
    sinek vizildiyor, kus ötüyor diye de söylenir.
    betonarmelere aşık saçma sapan insanlarsınız.
    dut ağacı düşer inşallah başınıza.

    gelen mesajlar üzerine dut çözümü için örnek vereceğim.
    bebek kahvesini bilen bilir, büyük bir dut ağacı var orda . adamlar tente çekmiş oraya üste, düşüp toplandıkcada tabaklara koymuşlar insanlar yesin diye.
    insanlık öğrenin biraz insanlık!
  • bir mükerrem'in önerisi.

    görsel
  • meyve veren ağaç taşlanırmış. bu lafı kim söylemişse taşşağını yediğimin anonimcisi. meyvesinden faydalanmayi deneseniz. adıyamanin tut ilçesi geçimini tuttan sağlamaktadir ayrıca gümüşhane ilinin tut meyvesinden neler yaptığını bilmeyen ağaç düşmanı yazar beyanıdır.
    incirler zeytinler
    hurmalar kayısılar hepsi kesilsin
  • izmir'de de durum aynı. neden dut dikmişler anlamıyorum yani şehrin ortasına. yerler yapış yapış, arabanı park edeceksen ağaç altına koyamıyorsun. yere düşüyorlar, insanın meyve en nihayetinde diye üstüne basası gelmiyor, zaten dar olan kaldırımı kullanamıyorsun. parklara bahçelere diksinler, çocuklar toplasın yesin. ana yolun yanına dikmenin mantığı nedir?

    biri çıkmış dutları yerseniz düşmez diyor :))) alsancak'ın ortasında ağaçlarda mı gezelim tarzan gibi? kaç metre o ağaç haberin var mı tatlı su doğaseveri? :) ve dut öyle bir şey ki bugün koparırsan yarın yenisi çıkıyor. kaldı ki ofise giderken evden yarım saat erken çıkıp dut mu toplayayım? öneriye bak. sanki doğa düşmanıyım ben. dikilecek yer var, dikilecek yer var. şehir planlaması, peyzaj mimarlığı diye şeyler var. tatlı su romantikliğinin alemi yok. kesilsin de demedim. neden oraya dikmişler anlamıyorum dedim. yiyen yok, toplayan yok, zarar ziyan, kirlilik. girin kültürpark'a, istediğiniz gibi toplayın dutlarınızı. yerler de kirlensin, orada sorun değil. ama caddede olmaması gerek. yanlışa yanlış demek gerek. eleştirmeyelim mi? özelden de yazmayın, boş romantizminizi kendinize saklayabilirsiniz. şu sözlükte bir doğa düşmanlığım kalmıştı doğaya belki de en çok saygı gösterenlerden biri olarak, o da oldu...

    edit 2: arabam da yok arkadaşlar, merak etmeyin. :)) bir mimar olarak şehir planlaması açısından düşünüyor, bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık yapmıyorum. ağaçlar kesilsin gibi bir şey de demedim. olayın yanlışından, bir tasarım hatasından bahsediyorum. saygılar.
  • her turlu pislik bitti de dut mu kaldi sokagi kirlettigini dusundugun.

    cik dalina biraz ye de yerlere dusmesin amk o zaman
  • deli galiba.
  • haklı zerzeniştir kapımızın önünde mevcuttur önümüzdeki kışın budamayı düşünüyoruz
  • başka bir şey ister misin paşam? mesela sokak kedilerinin miyavlamasından rahatsız oluyorsan ses tellerini aldıralım ameliyatla?
hesabın var mı? giriş yap