• tarihinin en kader kiymet bilmez elestirisini big lebowski adli filmde almis olan grup. soyle gerceklesmisti hersey :

    dude, jackie treehorn'un evinden cesitli halusinasyonlar esliginde ayrilir / ayrilmak zorunda birakilir. tem benzeri bir yerde anlamsizca kosup, uzun hava soylerken polislerin dikkatini ceker, ve kendini karakolda bulur. polis sefinin bardaksal taarruzu alninda kalici izler biraktiktan sonra, bir taksiye binip evine donmek ister dude. taksi sofuru iq'su bir zeytin tanesi kadar olmayan, cam yarmasi bi zenci kardesimizdir, ve kendisi anlasildigi kadariyla eagles hastasidir, ve asagida diyaloglari verilmis olan sahnede de bir eagles klasigi olan "peaceful easy feeling" calmaktadir :

    dude - jesus! man, could you change the channel?
    driver - fuck you man! you don't like my fucking music, get your own fucking cab!
    dude - i've had a--
    driver - i pull over and kick your ass out, man!
    dude - man, come on. i had a rough night, and i hate the fucking eagles, man--
    driver - that's it! outta this fucking cab!
  • hotel california'dan başka şarkısını bilmediğim grup.

    ama hotel california'nın da akustik konser kaydını 1000 kere dinlesem sıkılmam ayrı mesele.
  • 1972'de country rock türü müzik icra eden fazla ama vasfı olmayan bir grup olarak ilk albümlerini yapmalarına rağmen california'nın enerjik sound'unu şarkılarında hissettirebilmeleriyle zamanla popülerliğini arttırmayı becerebilen country rock grubudur. 1973'ü desperado gibi bir konsept albümle geride bırakan grup 1974'te don felder'in gruba katılımıyla daha sert bir sound'a sahip oldu. on the border albümü bu açıdan bence en iyi albümlerinden biri olarak göze çarpmaktadır benim için.

    1975'teki one of these nights ise grup için dönüm noktası oldu. klasik country rock'tan soft rock hatta soulfully country rock diyebileceğimiz parçalar icra etmeye başlamışlar don henley'in sesi de parçalara ayrı bir duygusallık katması açısından oldukça başarılı hale gelmişti. hotel california gibi bir efsane albümün bu albümü takip edebileceği pek akla gelemeyecek de olsa eagles'ın 1975'i boş geçirdiğini söylemek fazla doğru olmayacaktır. bu dönemde bernie leadon'ın da gruptan ayrılması gruptaki klasik country köklerine bağlı kalınmasını isteyen tek müzisyenin de gruptan çıkmasını simgelemekteydi. 1975'te yayımlanan best of'ları oldukça iyi satış rakamlarına ulaşınca ki içinde hotel california'yı barındırmadan bile tüm zamanların en çok satan albümleri arasında kendine yer bulabilmişti. 1976'nın sonları ve hotel california'nın piyasaya sunulması..

    1979'daki the long run albümleriyle hayranlarını üç senelik bir bekleyişten sonra hayal kırıklığına uğratsalar da grubun tarzı olmayan deneysel çalışmalara yönelmesi açısından oldukça hayret vericidir. eagles 1979'da zamanın teknolojilerinden de faydalanarak müzikal kimliğinin çok dışına çıkmayı göze almış bir albüm yaratmış, bir hotel california vol 2 yapmaya kalkışmamışlardır. bu da oldukça takdire şayan bir harekettir. 1980'deki live albümden sonra 1982'de grup dağılmış ve özellikle don henley ve glenn frey solo çalışmalarında oldukça başarılı albümler ortaya çıkarmışlardır.
  • şarkılarındaki neşe ile her sabah üzerimde taze nescafe etkisi bırakmış grup.
  • eagles'ın 17 haziran 1972 tarihinde piyasaya sürülmüş şahane debut albümü.

    3 adet single mevcuttur bu albümden:

    take it easy/get you mood

    witchy woman/earlybird

    peaceful easy feeling/tryin'

    take it easy singleı albüm çıkmadan önce, 1 mayıs 1972 tarihinde piyasaya sürülmüştür zaten; bu durumda önceden tanınan ilk eagles şarkısı olma özelliğine de sahip oluyor elbette; güzel seçimdir bu çiçeği burnunda eagles adına.

    parçalar genel olarak eagles üyeleri tarafından yazılmıştır; peaceful easy feeling gibi çok önemli bir yapıt ise jack tempchin tarafından yazılmıştır. take it easy de mesela jackson browne-glenn frey ortak ürünüdür, nightingale de yine jackson browne eseridir. train leaves here this morning de bernie leadon-gene clark ortaklığının ürünüdür. şöyle özellikle iki isme bakacak olursak, ki bunlar jackson browne ve gene clark'dır; iki ismin de ne denli büyük ve değerli olduğunu, özellikle country ve folk rock dendiğinde karşımıza çıkacak ilk isimlerden olduğunu söylememiz yanlış olmaz, eagles da sağlam çalışmış, temelini sağlam atmış bir gruptur bu bağlamda; yüksek yerlerden icazet almışlardır, helal olsun.

    vokallere değinecek olursak; hepsi yerli yerindedir kanımca, gayet temiz ve yakışır vokallerdir, müziklerinin ve çizgilerinin ruhuyla paralel ilerlemiş seslerdir. klasik eagles çizgisindedir vokal dağılımı; genelde glenn frey, don henley; arada randy meisner ve bir tane de bernie leadon. fakat uzman kulak değilseniz ve eagles'ı çok da fazla tanımıyorsanız, bu her farklı vokali tek veya en fazla iki ses sanabilirsiniz; ki işi biraz daha güzel ve sevimli yapan ayrıntı budur.

    albümün kayıtları grubumuzun los angeleslı bir country grubu olarak abd'de yapılmıştır demek isterdim; ama yanlıştır bu, kayıtlar, şubat 1972'de londra'da yapılmıştır.*

    gelelim albüme; çıktığı anda başarı ve ilgi görmüş sayılabilir albüm, fakat elbette ki piyasa başarısı onun müzikal değerinin yanına yaklaşamaz. her ne kadar eagles denen güzelliği kafamda hiçbir zaman country imgesiyle birleştirememiş, onları daha farklı bir yapıda düşünürken kendimi yakalamış olsam da albüm üzerinde country ve folk rock aromasını yoğun şekilde almaktayım, albümün de bu ögelerin modifiye edilmiş hali olarak karşımıza çıktığını düşünmekteyim. fakat dediğimiz gibi, country geleneğinin country etiketi altındaki değişik bir formuna sahip gibidir albüm.

    ne kadar teknik ayrıntı olursa olsun; bu albümün yumuşak ve şahane dokusuna, başarısına ve müzikalitesine hayran kalmak işten bile değil. zira o derece güzel ve tanınmamış bir güzellik bu. farklı, üslup sahibi, gelişmiş bir müzik anlayışının ürünü olduğu gün gibi belli, nitekim en ''baba'' isimlerden de yardım alınmış.

    yılının ötesinde sayılabilecek bu şahane yapıt, 70lerin yüz aklarından; eagles gibi efsanevi bir topluluğu müzik dünyasına açılmış yepyeni bir pencere ve damar olarak müzik dünyasına çıkarması açısından da ayrıca altı çizilesi. sonuçta, ''değeri bilinememiş efsane güzelliklerden.'' derim bu albüme, kuşkusuz. dinleyiciyi yormaması, kısa sayılabilecek bir albüm olması da ayrıca ruhuna uygun albümün. (rolling stone gelmiş geçmiş en iyi 500 albüm sıralamasında bu albüme 374. sırada yer vermiş, uyandırayım.)

    velhasılı çok güzel bir albümdür bu, yakın durunuz.
  • çok güzel ve çok karizmatik bir isme sahip olan rock grubu. (bkz: kartallar)

    ayrıca; (bkz: hotel california/#155943424).
  • gece gece yine aklımın kapılarını çalan....

    yeryüzünün en güzel müzik grubu olabilir, şarkı sözlerinde anlatılan imkansız aşklar, mesafeler, hayal kırıklıkları adeta birer kısa film tadında.

    (bkz: the sad café)
    (bkz: king of hollywood)
    ve tabi ki
    (bkz: hotel california)

    ölmeden önce dinlenilmesi gerekenlerden.
  • tek şarkısını bilenler tarafından "tek şarkılık grup " diye nitelendirilen 70 lerin efsane rock grubu.
    desperado
    tequila sunrise
  • youtube'da şarkılarının her türlü coverını kaldırtmaya çalışan kekolar.
  • kahve çeşitleri iyi ve kahveleri fena olmayan, müzikleri ise b.k gibi işletme.

    bağımsız elektron ankara maidan eagles cafe'den bildirdi.
hesabın var mı? giriş yap