• dolar oyununu çıktığı yere sokmanın en "kestirme" yolu.

    haydi doları olanlar, haydi, osmanlı torunları bu oyunu yutmaz. bugün hep beraber dolarları yok pahasına bozdurup bu oyuna dur diyoruz, piyasaya doların olması gereken yeri, yerin dibini gösteriyoruz. haydi?

    zaman, 6 mart 2015 halk bankası'nın döviz satışı ile faiz lobisi'nin türkiye'deki şer odaklarına karşı atak yapan devletimizin hareketini destekleme zamanıdır. bize gereken ilham verilmiştir. şimdi uygulama zamanı!
  • desteklediğim kampanya. dolar satıp ev almalıyız
    alalım verelim ekonomiye can verelim. bakın paralel çete bankasını ayakta tutmak için evini, arabasını sattı. öyle kefen giymekle olmuyor bu işler.
  • elinizdeki dolarları ucuzdan alarak destek verebileceğim kampanya.
  • katılanların dolarlarını 1tlden bozarak desteklediğim kampanya. 1 dolar = 1tl olana kadar durmak yok!

    not: iban'ım bir yeşillik kadar yakınınızda.
  • yanlışsınız ve size laflar hazırladım.

    türkiye'de oyun şöyle işler:

    -elinde dolar olan yabancı ve dolar borç alan banka elindeki doları satıp tl alır
    -bu tl'yi faizdi (devlet tahvili, tüketici kredisi, ticari kredi, konut kredisi, araba kredisi vb) borsaydı tl yatırım yapar. (bizim harcadığımız para budur. çünkü ekonomimizin büyüklüğü, mevcut üretim ve tasarrufumuzdan daha fazla. o nedenle sürekli borcumuz artıyor)
    -bu yatırımından tl kar eder
    -sonra bu tl yi satıp dolar alır. dolar ucuz olursa karı garantidir.
    -isterse siktir olur gider, istemezse aynı döngüyü yeniden başlatır.

    elindeki doları ucuza satarsan işte bu döngüyü kuranların karını garantilersin. o da karını yapar çeker gider, bugünlerde olduğu gibi geri geleceği de meçhul.

    soru: eee sardine daha düne kadar böyle değil miydi yav?
    yanıt: evet böyleydi ve senin ülken bu yolla yaklaşık 25 yıldır soyuluyor.

    soru: vay amına koyayım gerçekten mi?
    yanıt: aynen öyle..

    soru: ama biz a ke pe döneminde çok geliştik, köprü, marmaray yaptık, boğazın altını bile deldik rererere rörörörö
    yanıt: hepsini bu borçla yaptın ve ponzi oyunu gibi bunun devamı ss kanunlarına göre o dolarlara yüksek faiz vermekten geçiyor.

    soru: yükseltelim o zaman doları
    yanıt: o zaman da enflasyon cortluyor, para gelmez oluyor, dolarla borçlanan-iş yapanlar (ki sayısı çok fazla) zor durumda kalıyor. onlar da seni işten atıyor, mallarını pahalıya satıyor, hatta üretimi kısıp-durdurup parasını bir güzel faize yatırıyor oh miss.. ekonomik kriz oluyor anlayacağın.

    soru:ne yapacağız ak?
    cevap: adam olup, aldığın borçla yatırım yapacaksın, özellikle borç almamanı sağlayacak ihracat yapabileceğin ürünleri üretmek için yatırım yapacaksın.

    soru: biz ne yaptık?
    cevap: ev yaptık, araba aldık, cep telefonu aldık, bize döviz getirisi sağlamayacak, tünel yaptık, köprü yaptık..

    soru: ha işte lan, bozguncu sardine, rengini belli ettin.. köprüye bile karşısınız sizin gibi geri kafalılar yüzünden gelişmiyor memleket..
    yanıt: bizim gibiler "üretken yatırım yapın, döviz kazandırıcı yatırım yapın, bunu hakça paylaşın" diyenler, serbest seçimler olduğundan bu yana hiç iktidara gelemedi.. ne bok yedinizse siz yediniz.. sizin yaptığınız hiçbir bok işe yaramadı..

    soru: çok geliştik ama bugün memleketimizde sanayi vs...
    yanıt: dünyada her şey değişim sürecindedir. hiçbirşey yapmasan da gelişir. başarı bu gelişme sürecine müdahale edip hızlandırmaktır.

    soru:bunun bir ölçümü var mı?
    yanıt: var ak var.. kendine benzer ülkelerin gelişme sürecine bakarsın onlarla kıyaslarsın kendini... kıyaslarsan görürsün: kore, çin, hindistan, macaristan, rusya, avustralya, brezilya, arjantin ile gelişmişlik düzeyini kıyaslarsan görürsün.

    soru:ekonomik kriz olur mu, bana birşey olur mu?
    yanıt: farkında değilsin zaten krizdesin.

    faktör verimlilğin 10 yıldır sabit, gsyh içindeki sanayinin payı 1997 ile aynı.. üstüne üstlük dünya ekonomik değer zincirindeki yerin hep aynı..

    soru: faktör verimliliği ney, gsyh içinde sanayi artmasa ne olur.
    yanıt: boşver bunları, bak türbanı hallettik, laikliği yok ettik, solcuları ezdik, ha unutuyordum, allah'ın yaptığı boğazı beğenmiyoruz, istanbul'a boğaz yapıyoruz boğaz.. doğal su yolu var bir de yanına 10 milyar ya da çok daha fazla dolar harcayıp biz yapacağız..
  • elimdeki 7800 dolari 1 liradan bozdurarak tl/$ kurunu esitledim. artik dolar lobisi dusunsun.
  • cemaat şakirtlerinin altın bozdurup fettoş bank'a yatırması gibi akdeveler de dolar satsın piyasa rahatlasın. hadi dolar satın len, faiz lobisini dize getirin, herşey akp için rte için!
  • borsadan, dolar kurundan, avrodan ve hatta 6 sıfır olayından bir b*k anlamayan şahsımı derin düşüncelere salan kampanya. abd'ye tepki olarak, satın aldığı kolaları kaldırıma dökmek gibi bir şey mi oluyor bu? cahilliğim için kusuruma bakmayın* para ilgimi çeken bir konumda değil sadece.
  • az önce, doların olması gereken rakamı olan 1.80 tl'den satarak destek olduğum kampanya...

    şimdi sıra sende...
  • elimde dolar olsada satsam :d
hesabın var mı? giriş yap