aynı isimdeki diğer başlıklar:
1 entry daha
  • bauhaus 1978'de northhampton'da kurulmus post punk, ve gothic rock diye sınıflandırabilecegimiz müzik icra eden harika bir grup. isimlerini alman sanatı olan bauhaus'dan almışlar, ayrıca albüm kapaklarında bu sanatın orneklerini kullanmışlar. grup üyeleri vokal'de peter murphy, klavye, saksafon ve gitarda david ash, bas gitar ve klavyede david j , davulda ise kevin haskins'den olusmakta.
    ayrıca bauhaus 1919 diye bir grup daha var bu isimle hatta bauhaus da isimlerini ondan almışlar ama içlerinde en sürekli ve etkili olanları 1978 cıkıslı, leziz bauhaus grubu.
    grubun kurulusu üyelerinin arkadaslıklarına dayanıyor, her biri farklı bir grupta uzun süreli olmayan işler yapıyorlar ve sonra aralarına dısarıdan peter murphy'nin (esas adam) katılmasıyla bela lugosi is dead adlı müthiş şarkıyı ortaya cıkarıyorlar. sarkı uk chart'larına giremese de ara ara sallıyor ve bauhaus'un adını duyurabiliyor. bence grubun bu kadar yer altında kalması sanssızlık. zira television'ın yere göğe sıgrılamayan, bir devrim sayılan marquee moon'unu alıp bas üstüne koyarken, stranglers'dan golden brown'ı eskitirken bauhaus'un all we ever wanted'ını, passion of lovers'ını, bela lugosi'sini marş yapmamak haksızlık. yine de sansızlık diyip gecelim buraları.
    grup beraberken dort albüm cıkarmış. 1980 yılında 4ad'den (pixies'in muzik sirketi), in the flat field, 1981'de mask, 1982'de beggars banquet'den the sky's gone out, 1983'de burning from the inside albümlerini cıkarmışlar.

    sahsı fikrimce bauhaus'a gothic rock tarzını yakıstırmak biraz fazla kasvetli geldi, post punk demek ise cok havalı durur, zira müzikleri daha vintage. joy division sevemeyen bir insan olarak orada aradıgım kasveti bauhaus'da bulmusken wire'in midi'lerine 5 sarkıdan fazla tahammul edemezken bauhaus'un yerli yerince kullanılmış midi'lerinde, dub'larında huzur buldum diyebilirim. karanlık, melodik, kaliteli, naif bir müzikleri var.
    özetle stranglers, wire ve joy division'dan ortaya karısık diyebiliriz bu northampton'lu mükemmel gruba.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap