40 entry daha
  • türk oyuncuların çuvalladığı oyundur. oynayan 500 civarı türk olmasına rağmen guild'ler arasında yapılan sıralamada şu an ilk 100'de yer alan herhangi bir türk guild'i yoktur. ilk 100'e arasıra girip çıkan sadece bir guild* vardır.

    bunun sebeplerini kısaca sıralayacak olursak, öncelikle türk oyuncuların grup çalışmasından bir bok anlamadığını söyleyebiliriz. guild wars'un bütünüyle bir takım oyunu olduğu ve tek başına oyuncuların bir anlam ifade etmediği düşünüldüğünde en önemli sebep de budur. sesli konuşma programlarını bile kullanamayan, kullansa bile konuşmaya utanan veya ses kartı bir şekilde yanmış olan* oyuncularla başarı kazanılması imkansızdır.

    bir diğer sebep, oyuncularımızın oyunu anlayamaması veya yanlış anlamasıdır. belki de aylık ücreti olmayan mmorpg diye tercih edilen bu oyun, tam anlamıyla bir mmorpg değildir. bu türün oyunlarında başarı, genellikle oynama süresi, aynı şeyleri tekrarlama, otomatiğe bağlama vs. yollarla sağlansa da guild wars'da durum böyle değildir. bu mantıkla oyunu oynamaya çalışan türkler genelde en güzel kılıcı çıkarmanın veya en şekilli armor için para yapmanın yollarını aramaktadır. gear'ın, item'ın zerre önem arz etmediği bir oyunda yapılmış en büyük salaklık da budur heralde.

    en son sebep olarak da türkler'in düşünmeye üşenmesini gösterebiliriz. nasıl ki satranç düşünmeden, sırf taşları hareket ettirerek oynanamıyorsa hızlı hatta çok hızlı satranç diyebileceğimiz bu oyun da sırf skill'lere basmayla, basmakalıp şeyleri yapmayla oynanamıyor. bir maçı kazanmanın en önemli yolunun karşı takımı çözüp ona göre bir stratejiyle oynamak olduğu bir oyunda gözü kapalı bir şeyler yapan oyuncuların, düşünerek oynayan oyunculara karşı galip gelmesi söz konusu değildir.

    "neden ille de türkler, kafatasçı mısın?" diye soracak olursanız, peşinen cevap vereyim. türkler, çünkü yukarıda da yazdığım gibi başarının takım oyunuyla geldiği bir oyundan bahsediyoruz. doğru dürüst takım oyunu için de çok iyi iletişim gerekiyor. bu iletişimin de tek yolu sesli konuşma programlarında anadilde konuşmak. üst sıralardaki guild'lere bakıldığında genellikle oyuncularının aynı milletten olduğu görülmektedir. koreliler, japonlar, almanlar, finler, bulgarlar hatta macarlar bunlara örnek verilebilir. dünya karması gibi guild'lerin başarılı olabilmesi pek mümkün değildir.

    evet mutluhan söz sende.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap