6 entry daha
  • kişisel gözlemlerime göre azbuz.com üyesi siteleri bir kaç kategoriye ayırmak gerekirse:
    içeriğinde hiçbir şey olmayan bir üyeli siteler: azbuz.com üyesi olan herkes bir siteye sahip oluyor. kimisi bu sitelerin içini doldurmuyor ve üyeliğini yalnız başka azbuz üyesi sitelere girmek ve yorum bırakmak için kullanıyor. azbuz'daki sitelerin çoğu (sallama yüzde ile %51) bu tip siteler. girip göreceğiniz bir şey barındırmadıklarından bu sitelere örnek vermiyorum.

    bir-iki yazı veya fotodan ibaret siteler: bunlar da site yapım işine girişip işin yarısını bitirmiş arkadaşların siteleri.

    içeriğinde sadece başka sitelerden arak foto-yazı bulunanlar. bunların kişisel web sayfam anlayışları "web sitelerinde buldum eşe dosta forward etmeye doyamadım bi de buraya koydum" şeklindedir. ilginç olan bu içerikli bazı sitelerin üye sayısının 90-100'leri bulması ve hatta geçmesidir. azbuz.com'daki sitelerin büyük bir kısmı (sallama yüzde vermek gerekirse %36'ı) bu sitelerdendir. bunlar genelde azbuz.com'daki sevgi pıtırcıklarıdır. sitelerindeki vazgeçilmez başlıkları sevgi, paylaşım, arkadaşlık vs. olup bunların yanında din, ahlak başlıklarını da sıkça görebilirsiniz. ışıltısı gözlerinizi alan sitelerdir.
    örneğin:
    http://neseokuyucu.azbuz.com/

    az içerikli ama gerçekten web sitesi gibi olanlar: bunlar bazı köy veya semt toplulukları için yapılmış siteler, gay, travesti siteleri gibi siteleri kapmasaktadır. bunların da üye sayısı yer yer 100 kişiyi bulmakta. bunların da sallama yüzdesi cinsinden oranı %11.
    örneğin:
    http://yedikule.azbuz.com/
    http://catalkopru.azbuz.com/
    http://gayportal.azbuz.com/

    içeriği sağlam siteler. genelde azbuz.com tarafından yapımı desteklenen siteler. belli bir konu etrafında başarılı sitelerdir. diğer azbuz.com üyelerine örnek olmaları için azbuz.com tarafından desteklendiklerini düşünmekteyim. desteklenmelerini de desteklemekteyim.
    örneğin:
    http://sinister.azbuz.com/ (sanırım aynı zamanda sözlük üyesi.)
    http://gurme.azbuz.com/
    http://atlas.azbuz.com/

    azbuz tarafından yapılmış kategorizasyon için:
    http://www.azbuz.com/category.jsp
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap