3 entry daha
  • ingilizce, nakit disinda bir yolla yapilan odemede, belli bir sebepten dolayi odemeyi alanin odemeyi yapana nakit para vermesi.

    cash back icin bir sebep musteriye hizmettir. amerika'da bazi supermarketler musterilerine kolaylik olsun diye (musteri atmye gitmek zorunda kalmasin) satin aldiklari malin degerinin ufak bir miktar ($25-$50) ustu kadar odeme kabul edip bu farki musteriye nakit olarak geri vermektedir. boyle durumlarda musterinin odemeyi cek veya debit card ile yapmasi beklenir. kredi kartina cash back yapilmaz.

    cash back icin baska bi sebep de promosyon ya da indirimdir. ornegin araba veya ev gibi yuksek fiyatli mallarin aliminda genelde kredi kullanilir. bu durumda arabayi satan galerici veya ev kredisini veren kurum musteri cekmek icin, "al bak bu nakit parayi bu alisverisin ile ilgili masraflarinda kullan" der. burada olayin kilit noktasi, mesela $25.000 bir araba satisinda $1.500 cash back yapilacaksa kredinin $25.000, galeriye yapilan odemenin de $25.000 olmasidir. yani "o cash back'i almayayim da onu hesaptan duselim" diyemezsiniz.
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap