• resimlerinin temel kaynağının kim olduğu belirlenemediğinden bir çok akadmeisyen tarafından batı resim sanatının babası kabul edilmiş kişidir. giotto nun resimlerinin kaynağının doğanın reprezantasyonu olma ihtimali de vardır ama bu akademiyen kısmının peki işine gelmez.

    kendisi arena kilisesi freskleriyle ortaçağ kabul edilen dönemlerde ortaya konmuş en şahane fresklerden birini oluşturmakla kalmamış, maesta tipi bir adet "tahtlı meryem" tablosu üretmiştir. yaptığı her eser aşağı yukarı rönesans ve yüksek rönesans sanatçılarına patron olacak olan giotto başyaptı olan "isa öldü galiba" da perspektifi kullanmayı çat pat söktüğü gibi, kompozisyon ile odak belirlemeyi, ışık oyunları ile göze yolar çizmeyi akıl etmiş, döneminin ressamları gibi bir tane izole adamı göbeğe oturtup boyamak yanlışına düşmemiştir (ya da belki de onlar öylesini yapabilecekken göbekteki adamdan daha memnundur)

    giotto nun bu üstün başarısındandır ki kilise resimlerin maneviyata olan bir üst seviye gücünü kavramış , kontreformist donemlerde sponsorlukta sorun çıkarmamışlardır.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap