64 entry daha
  • kural hatası yapılan maçtır. statta maçı izlerken de fark ettiğim bir durumdu. toromanın atıldığı pozisyonda, fenerli futbolcu yerde yatıyor; bizim centilmen topçularımız mç içinde 10 kere yapıp 1 kere yapmadıkları gibi-ki yapmayınca alex abileri çok sinirlendi- topu taca atıyorlar. hakem 4. hakemle konuşup toromanı atıyor. ne olması lazım; maç taçla devam edecek. öyle olmuyor maç faul atışıyla devam ediyor. bu kitapta yazan uygun kural hatasıdır. daha evvel bu tip kararlarla maç tekrar edildiğini görmüş bir futbol izleyicisi olarak bu maçın da tekrar ihtimali vardır. yıllar yıllar evvel, bir gaziantep maçında diğer rakibi hatırlamıyorum, kaleci metin akçevre aut atışında topu defans oyuncusuna verir, defans oyuncusu top ceza sahasını terketmeden evvel topa sahip olur atak gelişir. o maçı antep 1-0 almıştı anca sonrasında bu pozisyondan dolayı kural hatası yüzünden maç tekrar edilmiştir. 3 yıl evvel, malum fener rize maçı, hepimizin hatırladığı gibi victoria 2. sarı kart görür ancak atılmaz. karar: kural hatası ve maç tekrarı... eğer kanun-yönetmelik her neyse işte onda "kural hatasında maç tekrar edilir" diye bir yargı varsa; bu maç tekrar edilmelidir. tabi yıldırım çarpmasından korkacaklar buna cesaret edebilirler mi bilmiyorum.

    peşin edit: beşiktaşlıyım, ancak bu düşüncelerim tarafsız bir futbol izleyicisi olarak yazılmıştır. elbette ben de biliyorum oradan kullanılan bir faulun sonuca etki etmeyeceğini, kaldı ki bunun hiç önemi yok, diyelim kale çizgisini geçen bir topa hakem gol vermesin, sonuca etki eder ancak hakem hatası olduğundan maçın tekrarı olmaz. kural hatasında ise genelde maç tekrar edilir. bu sene fenerbahçe yine kural hatası itirazında bulunmuştu ancak o durumun kural hatası olup olmadığı bile tartışılmıştı. o durum bile kamuoyunu meşgul etti, ancak çok büyük ihtimal bu anlattığım olay sümenaltı edilecek. malumunuz, beşiktaşın basındaki lobi eksikliği.

    zamanın en ötelerinden edit: bir entryde zamanın ötesinde geçince ağlak ağlak editleyenlerden değilim. ancak şaşırmış durumdayım. ben türkiye liginin kurallarıyla ilgili bir ihtimalden bahsediyorum. yalan değil elbet maç tekrar edilsin isterim, ancak durum net. yapma arkadaşım, yapma güzel kardeşim, daha birkaç hafta evvel kural hatası olduğu şaibeli bir durum için itiraz etti senin takımın, ben durumu anlattım ve olabilecekler hakkında ihtimal yürüttüm. bir de bu entry ile bir ilk yaşayıp haftanın en kötü entrylerine giriş yapıp ilk kez istatistiklerde yer alırsam futboldan anlamanın ne menem bişi olduğunu anlayacağım. bu arada emziğe hiç ihtiyacım yok, diğer bir çok beşiktaşlı gibi başım dik.

    yönetimin tahkime yaptığı itiraz sonrası edit: haftanın en kötüleri arasına girmiş olan iş bu entrynin girilmesinin birkaç gün sonrasında beşiktaş yönetimi tahkime itirazı sunmuştur. bir gerçek var ki o da kural hatasının yapılmış olmasıdır. hakem hatası ve kural hatası ayrımını her futbol izleyicisi yapabilmektedir diye umudediyorum. ama bu entrynin bu kadar kötülenmesine bir anlam veremiyorum. futboldan anlıyorum diye bu allahtan reva sanırım. beşiktaş yönetimi bu hareketiyle eleştirdiği rakip takımların stratejilerini izlemiştir demek de hatadır, ortada bir hata var hem de kitap da yazan şeklinden ve gereği yapılmalıdır.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap