6 entry daha
  • batı tıbbının anlayamadığı bir hastalık, japonya'da kendisini toplumdan soyutlayan çocuklara böyle deniyor.hikikomorinin temelinde japon kültürü ve özellikle yalnızlığı öne çıkartan, teşvik eden geleneksel japon müziği ve şiirinin olduğunu söylüyor bilim adamları.japonya'da yaklaşık 1.2 milyon kişinin bu hastalığa sahip olduğu düşünülüyor.yani devlet, en az 30 yıl boyunca, çalışmayan, vergi vermeyen, yüz binlerce kişiye bakmak zorunda kalacak.
    batıda okula gitmek sitemeyen çocuklar ya da işe gitmek istemeyen yetişkinler olmasına rağmen böyle bir hastalık olmamasını japonların çok hoşgörülü davranışlarına ve savaştan sonra anne-erkek çocuk arasında kurulan özel bağın devam ettirilmesini isteyen annelere bağlıyor uzmanlar.hatta bazı uzmanlara göre asıl hastalar çocuklarının kendilerini hayattan soyutlamalarına sessiz kalan aileler.
    bu hastalık japon basınında şiddetin,seri katillerin bir basamak önceki hali olarak gösteriliyor.ve basın bu hastaların tedavi edilmesini istiyor,toplumu bu yönde bilgilendirmeye çalışıyor.sağlık bakanlığına göre ise bu sadece sosyal bir durum.ilginç katil portrelerinin altından bu hastalık çıkıyor.örneğin; 3 mayıs 2000 günü, fukuoka otobüsünde 20 yolcu vardı. saat tam 12.56'da binen, temiz giyimli, masum yüzlü genç adamın yanında bir ekmek bıçağı vardı. o gün, fukuoka otobüsünün 70 dakikalık yolculuğu, tam 15 saat sürdü. gazeteler, hiroşima yakınlarında 200 kadar polisin katıldığı operasyonla ancak durdurulabilen otobüste, 6 yaşındaki bir kız çocuğunu rehin alan, bir kadını öldüren, dördünü ağır yaralayan gencin, bir hikikomori olduğunu yazdılar. üç yıldır odasından çıkmadığını, günlerini çizgi film seyrederek ve internette sohbet ederek geçirdiğini, iki ay önce tedavi için hastaneye yatırıldığını, kendisini terk eden annesinden intikam almak için kadınları öldürmeye kalkıştığını söylemişti.
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap