8 entry daha
  • kelebekler vadisi'nde sirtinizi denize verirseniz sagdaki daga tirmani$ sizi faralya koyune goturur. faralya yine sirtinizi denize verdiginizde tam kar$inizda kurulu olan koydur ve gece soluk i$iklari gorunur. yuksekligi 350 metre civaridir. sessiz, hayvan gibi manzaraya sahip huzurlu bir yerdir.

    faralya tirmani$i kucuk $elale yuruyu$une hic benzemiyor. bazi yerlerde 90 dereceye yakin parkurlari iple tirmaniyorsunuz ve yine iple iniyorsunuz. vapurdan atlarken bile tereddut edebilen $ehir cocuklari icin iyi bir dogayla bari$ma parkuru yani. kesinlikle bot tarzi bir $eyle gidilmesini oneririm, lastik tabanli sandaletle ciktim ve indim; ozellikle ini$te kaygan kayalardan millet hoplayip ziplayip giderken surekli bir yerlere tutunmak zorunda olmak "sikerim boyle tatilin izdirabini ulan" dedirtebiliyor.

    tirmani$ sirasinda, ozellikle sicaklarda elinizi kolunuzu soktugunuz yere dikkat etmenizde fayda var, 30-40 cm civarinda ye$il bir yilan hemen onumuzden s cizerek kaydi gitti cunku.

    3-4 tane zorlu, cikmadan once $oyle bir bakakaldiginiz noktasi olsa da toplamda mucize bir tirmani$ degil. vadide her gun bir kere gidip gelen tipler var, iyi bir egzersiz gercekten. ini$in ciki$tan biraz daha zor oldugunu soylemek de yanli$ olmaz, ozellikle topragin epey kaygan oldugu son 100 metrede.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap