4 entry daha
  • gine'li, world music akiminin ilk starlarindan biri. 80'lerin sonunda yaptigi akwaba beach albumu ve bu albumden cikarttigi yeke yeke ile turkiye'yi bile kasip kavurdu bir donem. benim de dahil oldugum kusaktan bu sarkiyi bilmeyen yoktur herhalde. world music'le ilk temasimizdi o sarki.
    o donem, turkiye'ye gelip konser de vermisti, hatta musluman oldugu icin sultanahmet camiinde cuma namazi kilmisti, gazetelerde carsaf carsaf namaz kilarken cekilmis fotograflari cikmisti.
    yeke yeke oncesinde ise, bati afrika'daki en onemli muzik merkezlerinden mali'de oldukca populer imis bu ademoglu. hasbelkader elime o donemden bir kaset gecmisti bir kac yil once.kante'nin kadrosunda salif keita'yi da barindiran rail band ile yaptigi 1977 tarihli bir albumdu. inanilmaz huzur verici bir afrika muzigiydi duydugum, 'wale numa lombaliya' isimli, pekala cafe del mar serisine bile girebilecek bir sarki vardi. ah nerelerdedir simdi o kaset..
    yeke yeke sonrasi bir kac album daha yayinladi, ama o sarkiyla yakaladigi pop muzigi basarisini bir daha yakalayamadi. en son yeke yeke'nin bir remixi, the beach soundtrack'inde yer aldi.
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap