207 entry daha
  • türkiye'nin ve istanbul'un ilk müzesi olmasına, koleksiyon sayısı milyonu bulmasına ve oldukça etkileyici bir koleksiyonu olmasına rağmen 500 bin kişi bile gitmemiş müzeye geçen yıl.

    avrupa'da ve amerika'da dünyanın önde gelen müzelerini gezdim, gördüm ve gerçekten müthiş bir koleksiyon var müzede. dünyanın en iyisi olmasa da, en iyi koleksiyonlardan birine sahip ve sergilenemeyen on binlerce parça var. harika bir bahçesi var, harika bir iç ortam var; ancak maalesef değerlendirilemiyor. ayasofya ve topkapı'nın da gölgesinde kalıyor biraz ve yerli/yabancı turist bu müzeye çekilmiyor.

    burada uzun zamandır devam etmekte olan bir restorasyon vardı. en son 2019'un sonunda gittim, mevcutta ne durumda bilemiyorum gerçi. ümidim restorasyon sonrasında bahçesinin de düzenlenmesi ve bahçedeki koleksiyonun genişletilmesi ve iç alanda da etkin bir kullanımla dönüşümlü sergilerin yapılması. mevcutta da dönüşümlü bir sergi sistemi izleniyor; ancak efektif bir yapısı yok. istanbul'da insanlık tarihinin en önemli eserlerinden birkaçının derlendiği ve milyonlarca parçalık bir müzeye sahibiz; ancak bunu bile pazarlayamıyoruz.
116 entry daha
hesabın var mı? giriş yap