5 entry daha
  • okan bayulgen bilindigi uzere uzun sure reklam dunyasinin kapilarini tirmalamis, dikis tutturamamasinin akabinde, medyaya yonelmistir. her ne kadar kendisi reklam alemlerine girememisse de, reklamciligin, ozellikle de turkiyede reklamciligin en temel prensibi olan "basariliyi taklid et" diskurundan ayrilmamis, televizyonda arz etmis butun programlarinda bu esasa gore hareket etmistir. reklamcilikta gecmis senelerin en basarili reklam filmlerini izleyerek ulasilan, ve ulkemizde kimi zaman "odullendirilen" bu tutumun, okan bayulgen ve zaga orneginde taclandirilmasi bana garip gelmiyor. lakin okan bayulgenin "orijinal" addedilmesi, bu konuda hem fikir olunmasi?

    okan bayulgen gece kusundan bu yana her programinda bol bol howard stern, biraz jay leno, maksadini asmis bir ferhan sensoy taklidi olmaktan oteye gidememistir. sevimli olmak istediginde mtv isi ray cokes olup, sevimsizlik anlarinda ferhan sensoy vari bir melodiklesmeye kacan (notalari, tablituru bendedir), okan nasil olduysa bu memlekette "orijinal" ile beraber anilir oldu. ben sanatsal anlamda sizofreniyi daha dogru buluyorum.

    konuk seciminde daha cok unlulere uyarlanmis bir "howard stern" estetigi takip eden okan bayulgen'in spontane olmaktan anladigi yegane deger "hakaret etmek", "sarkastik olmak"tan oteye gidememistir. gulunclugu kendinden menkul bin tane adami televizyona cikarip, heyecanlandigi icin ne diyecegini sasiran izleyicilere edi ve budunun budusu gibi kaslarini diklemeyi, dudagini kapcik gibi buzmeyi okan bayulgenin mizahi durus zannetmesi anlasilabilir de, "halk"in "orijinal" diye prim vermesi anlasilamaz oluyor. "gerzek" izleyici, konuklar arasinda cok rahat eden okan bayulgenin "akilli" konuklarin karsisinda "miy miy" diye pismasi, pelus hayvan sevimliligine burunmesi de anlasilmaz bir haldir. eger mesele talk show adabi geregi "sakalasma-takilma" ise, okan bayulgenin hedeflerinin kendini savunmaktan aciz ibis kivaminda insanlar olmasi hakca midir? laf atmak, takilmak, makaraya sarmak herkese uygulanabilir bir haldir, oysa ki okan bayulgenin misal cem yilmaz i konuk ettigi programlarda mustafa yolasan kibarligina burunmesi, saldirganligi, ve laf altinda kalmazligini "telefonun ucundaki izleyici" ile mahdud kilmasi dikkat cekicidir. okan bayulgen koyunlarin yoklugu ile anilip, "abdurrahman celebi" kimligi ile mi var olacaktir?

    bu anlamda programinin ismini zaga dan abdurrahman celebi, ya da daha manidar bir sekilde "teke" olarak degistirmesini salik veriyorum.

    p.s. bir de su parodi hadisesine bir son versek be okanim? ne diyonuz diye diye catch phrase yaratmaya calisan abuk subuk adamlar, kan emici vampirler, zuzaylilar, hepsi birbirinden igrenc, birbirinden enis fosforoglu isler idi. illa "cizgim budur" diyorsan kovala o cocuklari al aslanlar gibi seden kiziltunc u, enis fosforoglunu, fatih muhurdar i program orjinalina donsun. bu saydigim isimlerin hepsi bu memleketin cocugu, ithal etmek soz konusu degil.
516 entry daha
hesabın var mı? giriş yap