7 entry daha
  • merak eden bünyelerin sinek avlamak terimini yerinde görebileceği mekanlardır. zira sinema salonları bugünlerde 12 ytl ücret alarak film gösterimi yapmakta olan işletmelerdir.

    bunun sonucunda bir salonda film seyreden seyirci sayısı bir elin parmaklarını geçememektedir. kaba bir hesap ile 5 film oynatan bir sinema 1 seansta 30 - 40 kişiye gösterim yapmaktadır. o da en iyimser tahmin ile yoksa bir seansta aralarda toplam 10 kişi bile göremediğiniz günler çoğunluktadır. haydi 40 kişi geldi diyelim e ama sinemada 5 salon var ve bunlar tahminen 100 - 150 kişilik salonlar. o zaman bütün bu yatırım boşa mı yapıldı bütün elektrik masrafı orada çalışan personelin maaşları vizyona girecek filmlerin kira bedelleri bunlar nasıl karşılanıyor ?

    burada mantık devre dışı kalıyor hangi mantık işletmecilerin mantığı. sen sosyal birlikteliğin yaşanması gereken sinema salonlarını yap, salonlarında 2 - 7 arası yerli yabancı değişik filmleri hergün oynat, sonra da zar zor geçinen bir halka biletleri 12 ytlden satmaya kalk. bugün çeşitli alışveriş merkezlerinde 9 ytl fiyat ile dvd satın alabiliyor insanlar. daha ucuza sahip olabileceği birşeye neden daha çok para verip yalnızca bakıp gitsin ?

    hem çocuklu bir aile nasıl seyretsin bu ücretler ile. ondan sonra da sorun neden sinema salonları boş diye. cevap basit halk fakir ve parası olan kitle sanat ile ilgilenen kitle değil de o yüzden. parası olan kitle bunu büyük eğlence mekanlarında içip dans edip cins-i latif tavlar ve/veya onlara tavlanırken harcıyor zaten başka ilgi alanları da pek bulunmuyor.

    bu durumda yüksek fiyatlar ile çok az sayıda seyirciye filmleri oynatmanın mantığı nedir. zaten kazandığınız paralar giderlerinizi karşılamaz. bilet fiyatları, halkın cebinden çıkartırken çok fazla düşünmeyeceği bir düzeyde, örneğin 2,5 ytl - 4 ytl aralığında olmalı ki hem sinema salonları dolsun, hem de hemen her seans dolu salonlarda filmler seyirci ile buluşsun ve sinema esas işlevlerinden biri olan sanatı halk ile buluştururken halkı sosyalleştirme yani sosyal hayatın ayrılmaz bir parçası olma görevini yerine getirebilsin.

    parçanın ana fikri: bilet fiyatları çok yüksek halk sinemaya gidemiyor bir kendinize gelin.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap